Thursday, May 27, 2010

Award Pro Memasak

Tuh dia, tang mana yang pro pun taktau laa sampaikan my sil-kaklong tergerak hati nak bagi award ni kat adik ipar dia ni, haha. Apapun, thank you so much kaklong!

Kalau nak banding dengan kawan2 yang lain especially kaklong lah, I ni jauh lagi nak sampai tahap pro tu. Masak pun macam hampeh ja, kadang2 menjadi kadang2 lingkup, hahaha, memasak ni lebih kepada minat dan tanggungjawab, but I do enjoy cooking, ada kepuasan di situ! Dah dapat award kena laa penuhi syaratnya pulak...

A. 3 jenis lauk pauk yang suka dimasak
- sambal tumis(sama pulak macam kaklong, hehe). Sambal tumis ni memang menu wajib setiap minggu, macam2 jenis sambal tumis ada, ayam pun ok, ikan pun beres, udang pun bedal, telur pun sodap!
- ayam masak madu atau ayam masak merah
- masak kicap. Yang ni pun letak ayam pun best, letak daging pun balun, letak telur pun habis, hihi...

B. 3 jenis pencuci mulut yang paling best pernah buat
- segala jenis kek dan muffins
- dadih
- puding cocktail berkuah

C. 3 jenis biskut kegemaran time raya
- samperit
- almond london
- chocolate chips
(nak 3 ja ka? Kalau suruh senarai 40 pun boleh ni, hakhakhak)

D.Bagi Award ni pada 3 orang rakan anda yg juga rajin memasak

2 comments:

Heartilyina said...

thanks for d awards fith :) tp award pro memasak ni la yg xtahan haha. kt mana la yg pro nyer. pro hentam-masak-sbb-nk-mkn tu ye lah hihi. tu pn setakat nk mkn sndiri. jauh la nk smpi tahap mcm fith ligat siap boleh buat menjual n jamuan hihi :D

Fith said...

Ina,
kira pro laa,sbb fith suka tgk masakan ina.klau duk dekat bleh dah nak merasa n bljr memasak dari ina,hihi...takper2,sila ambil yer award2 ni...