Wednesday, May 26, 2010

2 budak hijau!

Ni gambar pagi semalam, budak2 ni baru mandi, rambut pun tak sikat lagi, depa dok tengah layan kartun NHK sebelum nak hantar onichan pi sekolah. Bila onichan tengok mama dok siap2kan barang nak ke sekolah, wah2 excited kemain lagi, dah tak sabar2 nak ajak keluar.

peluk adik...

peace!

Elok masuk dalam kereta dia ternampak 'beg' mainan dia yang dia bawa ke rumah my junior sabtu lepas yang kami terlupa nak keluarkan, hah sudah, masa tu I dah dapat rasa dah nanti sure dia nak bawa masuk sekolah, padahal sensei(=cikgu) dah pesan tak boleh bawa omocha(=toys) atau oyatsu(=snack) dari rumah. Pujuk2 cakap nak letak depan, dia bagi. Bila sampai sekolah, I thought dia dah terlupa laa pasal beg tu tapi takkk, turun ja dari kereta terus minta, hadoiii, my mistake was I berkeras tak bagi, tetap ajak dia masuk sekolah. Antara nak masuk dengan tak tu sama banyak, dia dah start menangis dan refused buka gate, time ni angkat dukung terus sampai kat depan kelas dia sensei datang ambil untuk pujuk. Jadi laa drama seolah2 dia takmau pi sekolah di situ, hahaha, buat malu ja tau. I told his sensei that actually he wanted to bring his toys' beg but I said no, that's why he cried, ohohoho sensei dia pun tergelak. Lepas letak barang2 dia, salam and kisses him, cakap2 pesan sikit then mama dan adik terus balik. Bila tengok onichan menangis, Raziqh buat muka sedih ja, tengok ja onichan(selalunya kalau onichan nangis dia tukang gelak), mama pun sedih jugak, kesian tengok onichan lambai2 tangan, sedih sebab mama dah spoiled his day...

Masa pi ambil dia, nampak ja mama dan adik datang Rafiqh terus lari datang peluk, hahaha, mama sukeee... Bila letak Raziqh kat bawah, Rafiqh terus hugs and kisses adik, adik pun pegang2 onichan, walla, so sweet of them... I really love both of u so much!
Macam biasa, tanya sensei dia apa dia buat hari ni, apa dia makan and bla3, sensei cakap dia menangis sekejap saja, lepas tu terus main sakka(=soccer) dengan kawan2. As usual, he enjoyed himself every moment there, alhamdulillah...

Bawah ni gambar Raziqh ketika Rafiqh pi sekolah... Dah takdak geng nak main, dia kacau mama laa...
sekarang dia suka betul tunjuk2, especially bila nampak icon gedik2 dalam kom ni, hehe cute!


budak kuat jerit!


smile!

4 comments:

Heartilyina said...

nmpk mcm makin berisi si raziqh ni. sbb dia suka mkn kot ek. haa itu pn sket ari lg boleh request laptop sebijik la kt mama. dh pandai tnjuk2 bagai tu hihi

zura said...

aduhh.., toching plak rase bace entry fith kali nie.., tapi mmg kan kalau kita tinggal anak kita time tu dia tgh nangis mmg ade rase sebak cikit kan.., anak oh anak..!!

ehehehe.., erm ape pun adik makin comel laaa.., abg pun makin encem..! zura nie tgh geram dgn aisy.., bontot dia berat sgt.., malas tul nak bangun.., meniarap jao je dah melalak.., bile ntah nak diri.., hahahaa..
nanti dah bediri dah start mengemas mama pulak bising ek.., muahahahahahah

Fith said...

Ina,
waduh2 laptop ka?yg mainan bleh arr nak bg,hihi...
tak berisi pun,baju tu je nmpkkan dia bulat,rasa dia makin kecik ada laa,asyik melasak 24jam,haha

Fith said...

zura,
mcm tu laa rasa ibu2 yg bekerja kan,mesti berat hati tinggalkn anak,nak2 klau dia tgh nangis,sedih!

aisy tu pengecualian arr,tgk laa badan dia,semangat,berat kot nak angkat.tunggu sket hari lg,dah cekap sikit hbs arr mommy,hehe