Sunday, May 30, 2010

30 mei yang istimewa

Hari ni 30 mei, genaplah usia Raziqh 10bulan, in just 2months time he'll turn 1! Not sure dah berapa berat dan tinggi dia sekarang, I'm trying not to care much about that cause it'll just make me realize how big my baby is now, hoho, nanti dah tak ada baby lagi, sabishiiii...


Update terbaru tentang Raziqh Takeshi @ 10months young:

1. sudah ada sikit symptom takutkan strangers. Nak kata stranger anxiety pun tak jugak, sebab mula2 saja dia akan cuba avoid strangers, dah lama2 sikit dan lepas dah 'scanning' around the new environments and so, dia ok je.

2. saikin(=lately) bawa pi mana2 pun makin ramai pulak kata dia macam girl.

3. he calls Rafiqh as "ata~~~", this is really funny! Bila tengok Rafiqh, dia terus sebut2 that word, and everytime mama jerit panggil Rafiqh, dia pun tumpang sekaki jerit ataaaaaaaaaaaaaaa...

4. he seems to hate body contact, walla very the japanese style eh! Boleh selamba ja tepis tangan orang bila orang cuba nak sentuh dia, especially with Rafiqh, he really hates Rafiqh gomol2 dia. Rafiqh tu pun satu, makin adik tak suka, kuat pulak dia menyakat. Penat mama nak leraikan...

Tu saja kot, lain2 rasa macam pernah cerita dah, ni laa padahnya selalu sangat update pasal dia, bila nak tulis milestone terus takdak idea, hiks...


Hari ni 30 mei adalah hari ulangtahun kelahiran abah yang ke-53.
Happy birthday Abah! We really love you so much! Doa kami selalu mengiringi setiap langkah abah sebagaimana ingatan kami yang tak pernah lekang saban waktu merindui abah...
Moga abah sihat2 selalu, moga abah gembira dan bahagia, moga abah senantiasa dalam lindungan Allah dan di bawah payungan rahmah penuh barakah Allah Taala...

4 comments:

Heartilyina said...

tomeynya raziqh. dh nk sama bsr dh dgn bear tu :D tulakan fith xlama lg jd bb tua la our babies ni. bila jln2 tgk baby org kecik2 rasa geramnyaaa hihi. nway hepi bday to abah fith. semoga abah fith dipjgkn umur, murah rezeki n berbahagia dunia akhirat :)

elah said...

Ooo harini pun bday mummy yg ke 53...boleh sama heheh.Semoga Allah swt merahmati mereka :)
Wahhh....raziqh dh nk sethn dh,rasa mcm br semlm je dia lahir.Cepat btol lah masa berlalu...nnt jumpa natsu ni(insyaAllah) mesti dh besar2 dh 2R.

Fith said...

Ina,
bear tu lg besar dr dia.dia takut sikit dgn bear tu,haha.itulah ina.nanti bila tak baby lg mula laa rasa nak tambah baby lg kan,hihi.

btw,thanks ina ;)

Fith said...

Elah,
sou ne,abah fith n mummy elah lahir tarikh n thn yg sama,ingat lg dulu kita pernah ckp psl ni kan.moga Allah rahmati mereka...

haa nak setahun dah,besar dah ni...
eiii dtg laaa,bestnya klau korg jd dtg,lama dah tak jumpa kan...