Sunday, June 6, 2010

Solat


Gambar ni diambil semalam, pantang laa tengok mama nak solat, baru ja bentang sejadah, mai laa penyibuk kenit ni nak solat sama. Baguih2, tapi besaq nanti kalau buat liat nak solat, mama piap hokey!

Selalunya sebelum solat mama mesti pesan "onichan dan adik dok belakang mama ok, solat kat belakang, takmau lintas2 kacau mama solat tau!". Mak 2R memang tak kuat iman, satgi boleh tergelak tengok telatah anak2, dah kalau 3-4kali dok kena ulang solat memang depa kena 'shubit' laa, haha...

"Ni gaya solat 2 in 1 ni, rukuk kita buat sekali dengan sujud ye kawan2, jimat masa! Tonggeng2 2-3kali, tahiyat sedas, siap! Ok dah, jom pi main jauh2, satgi mama shubit haa!"...

8 comments:

Heartilyina said...

super cute gmbr ni! dgn suar comot nyer n geloboh ke bwh tutup kaki. rasa nk gomol2 je kan tambah2 kalau tgk gelagat cm ni hihi :D kena frame ni fith gmbr ni.

Fith said...

Ina,
haha tuh laa pasal,selekeh tak hingat budak ni.saat2 menarik camni klau dpt diabadikan dlm gambar mmg rasa best kan.haha frame2!

iman said...

cumel nye die duk tunggeng2 tu :) sm la cam anak buah iman kak fith..bl solat..tau2 die kat tepi,ngn lagak die tu leh wat org gelak tau..hehe..

Kejernihanku said...

haha..terbaik la kak fith..kecik2 dah semangat nak solat bgs2..biar la tonggeng terbalik ke yg penting ada semangat nak solat tu..huhu..

zura said...

alalalaaaa.., chomelnya fith..! eheheeh.., mmg pun.., kalau tgh solat depa nie kacau.., kdg2 bleh tebatal jadinya dok tahan gelak.., muahahahaha

Fith said...

Iman,
haa tuh laa pasal kan,tak tahan tul tgk gaya diorg.hadoiii sabar je laa...

Saufi,
haha betul2,yg pntg semangat tu kan.takper laa tunggang terbalik pun,lama2 nanti bleh train jd imam ka bilal ka pulak kan?kan?hehe

Zura,
kdg2 kena solat sambil pejam mata,haha.penat eh nak ulang2 solat,bila dah start tergelak tu,diorg ni mcm pak lawak plak,makin galak nak bg kita gelak,aiseh geram2

aisha said...

hhihihi..sama je kan budak2 awai2 solat..mesti nonggeng ala2 gitu..hihihi..
kan..kdg2 leh senyumm dan sakit perut duk tahan gelak..aduhhh ;p

Fith said...

Aisha,
haa sama je.ni kes berdiri pun takleh lg ada hati nak solat.rafiqh dulu setahun lbh baru start tonggeng2 solat,haha.mmg tak tahan nak tergelak kan...