Friday, June 4, 2010

Jalan2 semalam

Kata sakit tapi kemain lagi merayap semalam, keluar pagi-balik petang, lepas tu pengsan kepenatan, padan muka, tak sedaq diri lagi!

Pagi semalam macam biasa bawa 2R ke english class, lately kelas ni dah tak diadakan setiap minggu, teacher bebudak ni busy agaknya so bila kelas ada, memang sebolehnya nak 2R join. Tak sangka laa pulak badan ni masih tak sihat, so kat sana semalam mama 2R tak banyak bercakap atau bergerak, takdak mood nak join budak2 ni melompat dan menari. Lepaskan Raziqh bergerak bebas dan monitor dia dari jauh saja, risau jugak bebudak lain lari2 terpijak dia tapi Rafiqh ada 'awasi' si adik, so lega sikit. Raziqh adalah 'pelajar' paling kecik dalam kelas tu tapi dia punya lincah, mak aih, penat nak ligan!

Habis ja kelas tak tunggu makan dah kami terus minta diri nak balik. Tapi bukan balik pun, kami ke shiyakushou(=pejabat daerah) untuk hantar borang berkenaan jidouteate(=elaun bulanan) 2R ni. Tak sampai 10minit pun kat situ, settle saja urusan kalau boleh memang nak balik terus, nak rehat tapi disebabkan dah beberapa hari janji nak bawa 2R jalan2 kat shopping mall so sakit2 pun gagahkan diri jugak berjalan. Peliknya elok masuk Fuji Grand ja badan rasa sihat terus, hakhakhak, mengong!

Lunch dulu kat mister doughnut sebelum mulakan aktiviti mengukur mall. Dah kenyang perut baru kami pusing2 takdak arah tujuan. Bawa 2R ke play area untuk bagi depa main2, weekdays mana nak ada orang kan so lengang sungguh, 2R main macam tempat tu depa yang punya. Sebelum balik masuk 100yen shop beli barang sikit, lepas tu kami balik...

Masuk dalam kereta both tertidur kepenatan. Elok sampai rumah depa terjaga, ingatkan depa nak sambung tidur laa bila dah naik atas rumah tapi tak pun, dah fully charge bateri balik, sakan pulak melompat. Mak depa punyalah penat, dah tahap ultraman pencen dah, bawa 2R masuk bilik, tutup pintu sendal siap2 supaya both tak boleh keluar, pesan suruh main elok2, mak depa terbongkang tidur sejam. Memang tak sedar langsung, bila bangun tengok bilik gaya tongkang dah, tapi takpa laa, as long as depa dok diam bagi mak depa rest sat pun kira cukup bertuah dah, hehe...

Sepatutnya petang semalam lepas myLove balik kerja, nak keluar pi beli barang dapur tapi sebab dah tak larat sangat, cancel. Pagi tadi pukul 8lebih I keluar pi beli apa2 yang penting. Ni pun masih belum betul2 rasa sihat lagi, malas nak keluar petang2...

Oklah, layan gambar bebudak ni yang diambil semalam...

Car-seat Raziqh dah di-front facing-kan. Seeloknya kalau baby tu tak kesah, better biar back facing tu lama2...


My little heroes!


Kat play area...
Both 2R ni saikin(=lately) nampak berminat dengan kenderaan, so semalam terbeliak2 mata depa tengok densya(=train), shinkansen, car, bus, truck bla3 yang dipamerkan tu bergerak2. Nanti dah besar sikit kita beli set train dan shinkansen yer...

Kasihan, terlentok kepala tidur. Gomen ne baby, mama lupa nak turunkan seat...

2 comments:

Heartilyina said...

haa kena g fuji grand slalu la kot hihi. moga cpt sihat ye fith. get rest whenever u can ok. have a nice weekend :)

Fith said...

Ina,
haha kopak laa.btw,thanks dear!