Monday, June 28, 2010

Ish3 anak sapa la ni?!

Beginilah rupa Raziqh setiap kali mama bawa keluar time hujan. Kena pakai snow cap dan baju yang ada hood. Dengan harapan tak kena hujan so that tak demam atau selsema. Sekarang ni jarang sangat dah back-carry Raziqh, sejak Rafiqh dah pandai jalan sendiri ni, kalau pi supermarket kami letak Raziqh dalam trolley, jadinya selalu pakai ring sling ja. Tu yang kadang2 tak muat tangan mana nak pegang payung, mana nak angkut barang, mana nak pimpim Rafiqh lagi kan, tangan 2 ja pun...

Ops, lupa pulak nak snap gambar Rafiqh, Rafiqh pakai topi biasa dia tu dengan baju ber-hood jugak...

muka releks lagi...


ada gaya2 nak meraung dah...


melalak...


melalak sambil tarik2 baju...


takmau pakai snowcap, nak pakai topi!!!

Lately he really hates snowcap, tapi kalau pakaikan topi ok pulak. Mungkin sebab dok tengok ayah dan onichan pakai topi so dia pun tak kesah pakai topi. But a big NO NO for anything else, no choice laa adik, nanti kena hujan adik selsema pulak, huhu...

6 comments:

elah said...

Ke raziqh panas pakai snowcap fith...dh makin panas skrg.Kalo topi x panas sgt hehehe

Heartilyina said...

hihi comel. rimas agaknya dia ye ada benda atas pale. kiter kalo hujan slalu selubung ihsan dgn napkin pastu lari laju2. dh mcm anak maikel jakson plak main selubung2 dgn kain haha. tp jap je pun sementara nk meredah. kdg2 sbb xbwk topi dia takpun hujan lebat. masa kt mesia ritu org tgk2. pelik tul dgn org mesia ni sumer nk pndg2. bf in public pn nk pndag sumer la nk pndg2 ish! ehh tetiba plak haha.

kew_chop said...

alolo nangis pun comel. rimas kot naa.. takpe nak pakai topi kakui cam onichan yea. hihi

zura said...

nangis pun ttp maintain comel ye adeq..? ehehehehe.., erm mcm dah besar sgt dah nampak.., jap je kan fith.., ok la tu.., dah boleh dah tambah baby baru nie.., ehehehehe

Fith said...

Elah,
sou da ne,tabun!hahaha
sbnrnya kejap je pakai,sementara meredah hujan,hehe.dia tak suka kot berbungkus2 atas kepala,tu pasal meronta melalak,hehe

Ina,
aah rimas agaknya yer.dari rumah nak ke parking tu jauh gak,dgn rafiqh yg lari2 pun tetap slow je rasa mmg no choice kena buh pakai benda2 tu gak.nak harap payung hmmm kdg2 pakai kdg2 tak,hehe.org mmg suka sibuk,tu pasal jd gitu,haha

Fith said...

Murni,
haha takat tengok nampak laa comel,kalau dgr suara dia perghhh bingit!hilang comel tu,haha

Zura,
aah besar dah zura.bln dpn setahun dah ni,kejap je kan.thn dpn?insyaAllah,doa2kan laa ye,sama2 ye kita,hahaha