Friday, June 25, 2010

Entry makanan

Kebelakangan ni selalu sangat terlupa nak snap gambar foods, tu yang minggu ni takdak entry masakan tu, eh lagipun dah tak berapa rancak dah memasak lately, ala2 suam2 kuku sebab takdak new recipes nak dicuba, web myR dah lamaaa buat hal, huhu, bosan! Oh ya, anyone nak cadangkan web masakan lain yang best2 tak?

Ada 3benda saja nak tayang. Selain tu, minggu lepas ada masak mee bandung jugak(no piccas).

Home-made wedges...
Both 2R(termasuk ayah depa of course) suka betul wedges ni. Raziqh boleh makan 4ketul sekali hadap, tapi isi saja laa...


Chocolate moist cuppies with choc ganache as topping...
It's so yummy, rosak diet ku wohohoho...
Sebab dah terbiasa sangat buat muffin, tangan ni dah jadi tak reti dah nak buh adunan separuh je dalam cup, adehhh tu yang kek naik tinggi kemain tu, huhu huduh sungguh!
Nak kena prektis lagi ni, cause nextmonth dah nak kena buat cuppies 4-5 adunan untuk birthday party si Raziqh ni, kalau tak lawa aiseh malu ler...


Weekends lepas breakfast makan roti canai dengan kari daging, lama dah tak buat roti canai. Hari ni pun adun roti canai lagi, pagi esok boleh laa menebar buat roti canai dan murtabak...

8 comments:

aisha said...

tulah, sya pun dah lama tak layan myR tu..asyik down je..saya layan 2 blog ni je cr rezepi..
http://hanamemories.blogspot.com/
atau
http://www.jintanmanis.com/
dua2 org ni pun duduk jpn dan hr2 duk update mknn.ros jintanmanis tu kenai la..kHana/kIna tak kenai.
so dr blog depa tu leh je jln2 ke blog org lain yg semua ye pun suka masak2 ( klu fith larat ler)..hihi..moga dpt membantu fith..:)

::NaS:: said...

kalo takleh bukak myresipi,nas slalu bukak mesra.net.
ni link dia
http://resepi.mesra.net/

Heartilyina said...

sedapnyaaa. rajin tul fith mencuba resepi2 baru. bila la kiter nk rajin mcm fith ni. kiter ni xbaper nk rajin. dok buat resepi sama je. nak2 plak skrg ni hubby dok diet. kdg2 masak sudahnya kiter yg balun sorg2 hihi. silap2 karang kiter balik yg membulat :P

Fith said...

Aisha,
tq2!
kdg2 masuk gak blog diorg tu,hehe.pandai kan diorg masak,bila laa nak terer gitu,huhu.
btw thanks again!

Nas,
natsukashii naa.dulu2 gakusei jidai b4 kenal myR mmg selalu buka mesra.net ni,hehe.arigatou ne!

oh btw,kakfith dah pi usha kangkung kat coop yamaguchi,zannen desu ga,nai desu,huhu.

Ina,
mmg suka cuba resepi2 baru,mcm bosan je klau msk benda yg sama.
aiseh hubby diet ker?haha takleh msk laa tu,kena tumpang diet sama.hehe

Anonymous said...

fit.. macam sedap ajer potato wedges tuh.. ajar lah wat camner... hadiff pon suke mkn potato wedges

Fith said...

cik wan,
nanti fith letak entry yer.
wah hadiff pun suka yer,pandai mkn ek dia.

ecah said...

pandai mkn, pandai memilih... so far die suke lagi french fries, potato wedges... kalo nasi tu, beras siam mmg xnak la.. tp kene paksa mkn selalu.. 2-3 mulut jer mkn pastu tanaaaakk... tuh la jawapan nyer!

Fith said...

haha ye ker,sasuga da ne.hadiff tau mama terer n rajin masak,tu yg dia demands sikit.beras nihong lg sedap,lembut2 sesuai dgn tekak budak2 agaknya,sama laa dgn bebudak ni pun,hehe