Wednesday, March 24, 2010

Masakan

Lately suka pulak buat roti goreng, senang ja godek kuih ni, pakai resepi pau. Hari tu buat guna inti karipap, kali ni terasa nak makan roti goreng yang manis2 pulak so buat pakai inti kastard dan chocolate, yummy! Buat banyak2, siap frozen-kan sekali...

roti goreng frozen....

Breakfast sabtu buat cokodok(jemput2 pisang), tapi gambar tak ambil laa, ces takkan cokodok pun nak tunjuk kot, kuang3. Pagi ahad pulak buat coq kembung(cucur manis), sebab nak senang dan nak bagi cepat 'naik', I campur tepung gandum dengan tepung hotto-keki(=pan-cake), so tak perlu letak soda bikarbonat atau serbuk penaik dah.

ni lah rupa coq kembung, kot2 laa ada yang taktau, hihi..

Tengahari ahad buat donat, petangnya goreng, donat tu untuk frozen. Petangnya mengirai roti jala untuk minum petang. Tengahari tu jugak dah siap2 masak kari ayam so senanglah.


Untuk minum petang isnin tu, buat mini-sosej roll. Bakinya makan sebagai breakfast the next day...


Ok tu ja cerita pasal foods. Nak taip cerita lain pun rasa macam tak sempat dah. Ni pun baru balik basuh kereta, 2R tengah main so boleh laa nak jengah laptop sat, hihi.

5 comments:

Ina said...

kiter suka bun tp lemah sket nk buat kalau yg ada inti tu sbb xreti nk shaped kan dia. slalu mesti xcenter n kdg2 bun terbocor keluar huhu

zura said...

wah.., melelih ayaq liur.., nak2 menu yang atas tu..!
erm fith nnt balik malaysia, fith jd jiran zura k..!

so ari2 boleh dapat mkn sedap2.., ehehehe

Fith said...

Ina,
sama laa kita,hehe.fith pun masih tak pandai buat bun yg dlm tu buh inti,huhu...ntah bila ntah nak terer,hehe

Zura,
haha beres2,meh laa kita berjiran,hohoho

chiput said...

coq kembung tu oishisouuuuu~ mmg ms goreng jd kembung cenggitu ye fith? wah~ fuwafuwa...maji teringin!

Fith said...

chiput,
aah masa goreng tu dia kembung gitu,sbb tu panggil coq kembung,hehe.ibu mengandung teringin yer,klau duk dekat2 leh laa buatkan utk chiput...