Wednesday, June 8, 2011

Menapak selangkah lagi...

Alhamdulillah my small business regarding SK-II is doing great, so far so good. Ada peningkatan dari bulan ke bulan, even though I tak mampu nak bagi full commitment especially on the promotion part, kalau tak, maybe boleh hit lagi sambutannya kot. Apapun, bergerak ikut fasa keupayaan diri dan percaya pada rezeki, I always happy with what I have now...

SK-II sememangnya nampak sebagai produk mewah yang bukan semua orang mampu miliki. Sama jugaklah dengan branded handbag and etc. kan, yang harganya cecah ribu-riban, bagi orang macam I ni memiliki those expensive things adalah sangat jauh dari igauan. But now, I must say I dah buat pengecualian dalam soal ni, in certain things tak salah pun untuk berbelanja besar, nak2 kalau melibatkan kesihatan dan kecantikan diri, ianya pun boleh dikira as investment kan, betul tak?!

Awal2 nak try test SK-II dulu pun I masih ada mind-set macam tu, risau tak mampu maintain guna, takut tak tercekau nak beli dan sebagainya. Sebab dalam otak ni dok fikir harga each product tu dah laa mahal, plus nak pakai macam2 produk pulak, bila calculate pi mai pi mai macam cecah ribu, errr. Tapi bila kawan2 dah bagi macam2 pandangan I decided to make the 1st move. Ternyata ianya bukanlah keputusan yang silap, cause now I get not only 1 advantage but lots from it. I sangat berpuas hati dengan hasil yang dipamerkan, walaupun belumlah cantik jelita sepenuhnya tapi at least my skin problems dah berkurang banyak. Kemudiannya ia jadi sumber income pulak sekarang, syukur alhamdulillah. Rasa happy jugak boleh share lots of info dengan kawan2 dan customers...

Back to the title...
Looking at the potential of making more profits from this business, I think this is the right time for me to expand it. So now I'm trying to increase the capacity of serving more products and improve the quality of my service...

Selain SK-II, sekarang I mula berjinak2 untuk jual jenama kosmetik lain seperti CLINIQUE. And insyaAllah more to come soon. Meh laa datang jengah2 kat blog yer. I akan tambah lagi set Clinique ni nanti. Clinique ni pun jenama mahal jugak kan, but now you can get 7items in 1 set at RM150++ je, murah amat!

Dari segi servis pulak, sebelum2 ni pernah ada yang di luar Malaysia tanya boleh ka nak beli tapi masa tu ada problem dari segi nak buat pembayaran, cause they have no Malaysia accounts to make transaction. Atas saranan 1 of my customer, I dah register for paypal so hopefully lepas ni no more problem lah. Thanks to Nadiah!

Girls, if you're intrested of being my agents, you're welcome to come and join us!

7 comments:

Heartilyina said...

tahniah fith. moga bisnes makin maju :)

Mrs Li - Faeeza Yusoff said...

yup! selamat maju jaya kak fith :D! pasni ble create online form jugak.so sng sket kalo nk order.hehe. gambatteneeeeeeee!!!

Fith said...

Ina,
thanks...

Faeeza,
heh,ok dear.
thanks!

yanti said...

btul tu fith..mmg x rugi cuba SKII wpun hasilnya bukan la serta-merta..
yanti pun ramai yg tanya pakai apa ..kdg2 segan nak jawab takut org igt kaya plak..hehe
btw nak tanya fith tau x SKII ni tahan brp taon kalo x pakai eh..
before balik mesia dulu beli macam2 tp yg dok maintain pakai cleanser n lift emulsion je..malas nak tempek byk2..takut plak yg lain2 tu expired dah..huhu

Fith said...

Yanti,
alah,yantikalau tak pakai sk2pun mmg cantik dah aih,hihi...
fith tak sure laa pulak brp tahun tempohnya.setahu fith cosmetics product ni mmg tahan lama.insyaAllah tak rosak kot lg.
fith pun skrg yg rajin pakai tu cuma cleanser n essence.yg lain2 tu bila mood dtg...

shu said...

slm..fith..shu sokong btl kenyataan fith psl sk-2 tu..dulu pon shu fikir cmtu gak..blh ke maintain kalo dh guna produk ni..tp biler dh pkai,n tgk hasilnyer..alhamdulillah..lgpon biler kita pkai produk sk-2 yg bsr,dia thn lame..so,smbil2 guna tu,blh smpan duit utk beli biler dh abis nnt..heheh..shu pon byk promote kwn2 shu psl sk-2 ni..byk gak dpt feedback yg baik..nnt blh la shu order ngan fith kalo ade permintaan dr member2 shu yek;)

Fith said...

Shu,
thanks...
tu lah,fith pun selalu dgr org bg komen yg sama.produk ni tahan lama,bukan perlu beli selalu2 pun,so kalau kira2 blk,lbh kurang jugak dgn produk lain.
ok shu,kalau ada order byk2 fith boleh bg diskaun.tak pun,boleh bg harga ejen pd shu,kira sbg komisyen laa,hehe.
btw thanks!!!