Tuesday, June 21, 2011

Jikoshoukai Takeshi-kun

Jikoshoukai = memperkenalkan diri

Soalan wajib mama2R akan tanya berkali2 saban hari ialah tentang nama, umur dan apa2 yang berkaitan dengan 2R kat 2R, suka dengar depa main jawab2. Adat budak2 laa kan, bukan reti jemu menjawab, tapi ikut mood jugaklah, time rajin tu berjela2 depa jawab, time pemalaih baloq liat tu, hagham sepatah takmau cakap, cet!

Mama : Onamaewa? (=siapa nama?) *mama tepuk dada dia*
Raziqh : Ajik A~shi (Raziqh Takeshi) *sambil tepuk dada sendiri*
Mama : Nansai? (=berapa umur?)
Raziqh : 2sai (=2tahun) *sambil jari cuba dibengkok2 nak buat peace*
Bla3 yang tu 2 saja betul2 boleh jawab, yang lain kalau tanya, ikut dan dia ja nak jawab, suka2 hati kelentong orang...

Tadi tanya macam biasa, bila sampai tang umur...
Mama : Kimi nansai? (=awak umur berapa?)
Raziqh : Kuuusaiii (=busuk), yucks! Adik yak!(berak!)
Hampeh, lain yang mama tanya, lain hang jawab...

Turn dia pulak bertanya...
Raziqh : OMamaewa? (bukan oNamaewa yer, hahaha)
Mama tak payah jawab, nanti dia tepuk dada mama sambil jawab "Maaaamaaa"...
I always think you're soo cute, hiks...

6 comments:

Heartilyina said...

comel! bestnya bersoal jawab dgn anak2 :)

Siti Mariam Hussain Zaki said...

suka sangat bila raziqh nyanyi 'happy birthday to,three'..hehe
lagi satu,'apa yg penting...keje mama...'hehehe

mysara said...

bijakkkk..bijakkk!! so cute :)

Fith said...

Ina,
tunggu giliran ihsan pulak.ni baru kita tanya,nanti bila dia start bertanya,perghhh,haha...

Kaklong,
haha,skrg wonderpet version dutch pulak,melayu pun berterabur,ada hati nak ckp dutch.

my,
bijak sket dari si abang.rafiqh tu jenuh tunggu nak pandai berckp,tp dah pandai,kitorg lak yg pening melayan,haha...

Elah said...

Hahah kawaii ne...x sabar plak nk ber"interview" dgn Hanun :p

Fith said...

Elah,
sabar eh,lambat lagi.enjoy the moment dia masih huuhaa2 lagi,best woo,super-duper cute kan?