Tuesday, June 14, 2011

I'm Back!

Gaya macam pi bercuti seminggu ja kan, padahal 3hari saja pun. 3hari yang sungguh2 memenatkan tapi pastinya BEST!

Dah lama tak pergi travel naik train, turun-naik-turun-naik, menapak berjam2, meredah manusia yang ramai tak hingat, bawa 2budak kecik pulak lagi, phewww. Kali terakhir kami pi bandar besar naik-turun train ni ialah masa I pregnant-kan Rafiqh (6bulan usia kandungan) hampir 4tahun lalu. Masa tu pi Tokyo untuk buat passport, sambil2 tu ambil peluang berjalan2. Time tu pun dah penat dah, kali ni lagi double-triple penat laa...

Percutian 3hari 2malam ke London ni adalah pengalaman baru yang pastinya akan segar dalam ingatan. Rasa teruja nak bercerita tapi tunggu nanti2 laa ye. Hari ni agak busy nak settle-kan kain baju yang berlambak2 tu. Nak rest jugak, 3hari berjalan banyak angkat barang2 berat termasuk mengendong si Raziqh so perut ni selalu je mengeras, I hardly could feel the baby's movement, risau jugak dibuatnya. Semalam dek sebab serabut fikirkan hal baby dan kepenatan melampau ditambah2 budak 2orang ni yang tak reti2 nak penat ni, mood mama pun terus weng, rasa bersalah pulak marah dan pukul 2R semalam. Apapun pagi tadi masa bangun subuh, dah boleh rasa perut kembali normal dan movements baby pun dah rasa kuat balik alhamdulillah. Hari ni pun kena settle-kan order2 untuk SK-II pre-order tu. Yang ni penting ni, kena buat cepat2. So nanti2 laa ye I update cerita cuti2 tu...

6 comments:

Heartilyina said...

akachan penat tu. mama qada rehat byk2 ye. pastu cepat2 update! :D

Unaizah said...

Dah alang-alang kat sana, gunakan masa semaksimum yg blh utk gi jln-jln ye. Bila lagi kan...

ojasamid said...

alala..sian fith. have a gud rest k..
(fith, xmo angkat ke satu ergo n yg seangkatan dgnnya? tgk kt rakuten skrg dh murah sgt2, blehlah ayah 2R tolong back-carry bila nk jalan mana2..hhii..)

Mrs Li - Faeeza Yusoff said...

woowww, londonnn tuuee~! yup, ambik la ksempatan utk jln2 kan alang2 kat sane.dh blk nihong kang rugi lak.sureee penat kak fith duk ngendong ank 2.huish,kalo sy pun xlarat eh.akak siyesly kne bli storeler yg tandem 2.keke~

Fith said...

Ina,
patutnya mama yg penat,hehe.maybe tak rasa baby gerak sbb sibuk sgt dgn yg kat luar dan sibuk berjln,hihi.pastu tetiba nak stress tak pasai2,haha,hormon2...
nway thanks!

Kak unaizah,
tu lah,betul2.kena guna peluang sebaiknya.ntah2 pasni tak dtg dah kot kan...

Fith said...

Kak oja,
haa jgn bakar2 eh.mmg dok usha jugak ergo sbb tgk skrg harga dah murah sket,ayah 2R pun dah 'ready' nak back-carry anak,b4 ni dia tak pernah sebut tp saikin bersuara pulak,yabai2,takut terbeli pulak nanti,haha...

Faeeza,
mmg tangan ni dah gatal sgt nak beli tandem stroller tu.memikirkan yg kecik bakal keluar ni nanti lg,perghhh tak mampu aih nak bawa 3org jln2 without stroller.faeeza pun,angkut ler 1,hehe