Wednesday, June 22, 2011

I love baby!!!


Melihatkan aksi2 Raziqh terhadap baby ni, please tell me, adakah I patut rasa happy atau risau?! I'm confused! hahaha...

Both my 2R memang sejak azalinya sukakan budak2, they love babies, that's good, right?! Apparently they have totally different reactions/characters towards baby, yang sorang tu cool and steady, suka tengok but he hardly touch the baby, ala2 nihongjin(=japanese) gitu, "no body contact!". Alah, dia kecik2 dulu pun tak suka orang sentuh dia, so habis2 berkenan pun ditenung2, dikelih2 dan tak berganjak dari duk depan baby tu. On the other hand, yang sorang ni pulak humak aih, agak brutal sikit cara dia approach. Dia macam geram semacam je tengok baby, kalau ada peluang memang akan dipicit2 dipenyet2 pipi budak itu, hish sabaq ja laa...

Gambar kat atas diambil ketika kami di London, baby kak Ita, Fayyish namanya, baru 7bulan tapi montel amat, comel! Rasanya lagi berat dari Raziqh kot, berketul2 badannya, semangat sungguh. Masa sampai kat rumah tu baby tak ada lagi, 2R dihulurkan mainan oleh abang dan kakak2 baby so masa baby datang depa dok ralit main, tak laa kacau baby. Tapi bila dah lama, dah sedar ada baby, habis laa kena kacau, Raziqh laa si pengacau itu, tak senang duduk baby dibuatnya, sampai meraung baby tu bila tengok dia datang dekat, haha haru!

So far tak pernah lagi ada aksi2 lain yang lebih mendebarkan, kiranya paling dashyat pun dia penyet2 pipi sajalah, taktau laa nanti2 macammana kan, cuma kena elakkan dari dia tengok apa orang buat kat baby, risau dia ikut buat...

Tapi kan, dalam dok berkenan2 kat baby tu jelesnya tetap ada, yang ni paling tak tahan. Dia tak suka kalau I dukung baby lain, nampak laa muka jeles tu, lagi laa mama suka mengusik, hihi. Hah, macammana laa keadaannya nanti bila si adik ni lahir, apa agaknya reaksi dia kan?! Sekarang ni kalau tanya mana baby, dia akan tepuk2 my big tummy. Kalau tanya baby buat apa, dia jawab "baby tidur". Tanya lagi, Raziqh nak onna no ko ka otoko no ko?(=baby girl or boy?), dia jawab "baby kokok", hahaha kokok pun kokok lah, mama tak faham yang mana Raziqh nak...

Sejak balik dari rumah baby Fayyish hari tu, Raziqh dapat 1 perangai baru. Dia suka sangat sebut "tatatatata", hadoiii ni kes dapat dari baby laa ni. Baby tu sebut dia pun ikut sebut. Nak jadi baby balik ek?! Ada potensi ni nanti si adik lahir, apa si adik buat dia pun ikut buat, haiyaaa Raziqh oh Raziqh...

4 comments:

Heartilyina said...

hihi gelihati tgk gmbr gelagat raziqh. confirm raziqh akan jd abang yg penyayang. tp risau jugak ye kalau cenggini punya penyayang hihi. tp baby dh lahir nnt raziqh pn sure dh makin pandai kot kan :D

Fith said...

Ina,
harap2nya gitu laa.moga berkurang jelesnya dan moga lebih macho handle adiknya nanti...

TinyTini said...

penyekk adik nanti abg2 hero kerjakan..ehehe

Fith said...

Tini,
haha habis laa,kesian adiknya kan...