Wednesday, July 7, 2010

Semua pakat nak mereng!

Haa tuh dia keluar tajuk entry macam nak marah laa sangat kan, haha, dak aih...

Nak habaq kata dah seminggu lebih internet connection rumah ni agak2 sengal gitu. Sat2 nak kena pi restart rooter tu, sat2 disconnect, sat2 limited connection, adehhh sabar ja laa...

Tak habis kat situ, ym ni pulak buat hal lagi, boleh hang lamaaa kemain sampai setiap kali orang message I akan ambil masa laaaamaaaaa nak jawab, nak kena tunggu dia hilang weng dia tu, huish kesian kawan2 nak kena menunggu, lepas lama dok tunggu tu ada laa yang akan tanya "busy ek?", dak2, tak busy, ym ni ja tak sehat! Sorry yer!!!

Semalam blogger pulak memerengkan diri, hari ni pun nampak macam belum pulih sepenuhnya lagi. Bila blogger buat hal, ni yang rasa malas nak update blog ni(tapi update jugak, hakhak). Takdak apa nak cerita sangat pun, ni update sikit2 saja, otak tengah tepu fikir pasal macam2 hal, wahhh terasa bulan ini sangat banyak agenda, best2!

Ni pun tengah tunggu pakcik kecik ni bangun tidur, nak keluar pi shiyakusho(=pejabat daerah) dan beberapa tempat lainnya, ada beberapa urusan nak kena settle-kan. Cuaca pun nampak cerah, ingat nak merayau cari kedai kain jugak. Ish minggu ni tak menjahit lagi ni, hari tu semangat habis nak jahit seluar untuk bebudak ni, pi laa ke kedai kain yang pernah nampak beberapa bulan lepas tapi elok2 sampai kat kedai tu, eh2 dah tutup laa pulak, haiseh, sedih! Terus terbantut niat nak menjahit tu, kohaitachi yang budiman yang suka intai blog ni dalam diam(kakFith tau hokey, haha) pernah tak nampak kedai kain kat area Ube/Yamaguchi? Kalau ada, tolong bagitau yer! Desperately nak menjahit, tapi kain takdak, huhu! Tangan pun dah mula gatai nak membeli kat internet ni, haha yabai2!(=bahaya2!)...

Haa oklah, kata nak update sikit saja, meleret2 dah...

8 comments:

kew_chop said...

tula fith, blogspot ni pun mereng gak.. tak kuar2 komen.. adoila.. kita pun sikit agi mereng gak ni kalo tiap2 hari tenet camni.. hihi..

Fith said...

murni,
haha tu laa psl,ni pun ada yg fith tak bls lg comment sbb tak bleh baca,tensyen plak,haha,hampeh tul blogger,haha

tupperware lover said...

hahaha.. sabar sabar... tenet ni mmg kenkadang kiok gak... bleh bikin angin satu badan! tang nak menjahit tu, beli je la kain murah2 mana tau.. nanti bleh up skill menjahit.. mana tau satu hari bleh bikin dress bebudak comey2...:) saya ni usahkan nak menjahit, masukkan jarum kat mesin pun tak tau kat ner..huhuhu
p/s: Jemput le ke blog saya untuk tengok katalog tupperwarepra ramadan pada harga terendah.. comey2 ooooo......
http://tupperwarefactory.blogspot.com/

Fith said...

tupperware lover,
hehe tq2!wah2 biz tupperware ye,saya suka kumpul tupperware tp jauh sgt la plak nak order kan,hehe.

amir5656 said...

ha mai kohai ni nak tolong
wakaka

aritu macam penah bawak matnor pi kedai kain.tp saya tak masuk pon,tak sure la tu kedai kain apa kan.

ok ni direction nya.

tau kan uniqlo?ha kalau tatau jugak,tatau la nak kata apa kan.haha..eh melalut lak.
ok dari uniqlo kona kiri,pastu ada kedai kain kat sebelah 7-eleven,belah kiri.area2 tu la,tak ingat sgt,pi pon dah lama

ish panjang berjela plak,mcm tulis kat blog sndiri..haha

k wassalam

Fith said...

oh amir,
tq2!
esok/lusa kakfith pi cari,jgn kedai tu pun tutup sudah laa,haha.
arigatou ne!

tunggu kohai2 lain plak mai tunjuk jalan,hahaha

::NaS:: said...

ni bukan kohai yang suka intai blog Kak Fith senyap2 ni,terang2 lagi intai.hehe...
ari tu penah pegi kedai kain nama 'pocket cloth'(ポケット・クローズ).dekat2 dgn onda sport.lepas dari uniqlo tu pusing kiri,pastu pusing kiri lagi kat next shinggou.kedai tu kat seblah kiri.kalo tak silap nas la jalan dia camtu.main imagine2 je ni tak ingat sangat.gomen ne

Fith said...

Nas,
yg 2org ni tau sgt dah,hahaha...
oh ada ek kedai kain area situ,ish byk rupanya ye,tak pernah perasan plak padahal kelas eigo bebudak ni kat onda sport tu je pun,hehe.
btw thank you!!!esok nak pi tgk laa.