Tuesday, July 6, 2010

Membuka peluang perniagaan untuk anda!

Dalam dunia teknologi hari ni, kita dah tak perlukan 'kedai' untuk memiliki perniagaan sendiri, kan?!

Berbekalkan sedikit modal, ilmu, usaha dan semangat untuk berjaya insyaAllah dah boleh mula bertapak. I sendiri ada ramai kenalan yang berani ambil risiko untuk quit dari bidang profesional masing2 dan terjun ke bidang perniagaan internet, and most of them berbuat demikian atas dasar kepentingan keluarga(nak membesarkan anak2 di depan mata). Kagum sebenarnya melihat kegigihan mereka yang akhirnya membuahkan hasil yang boleh dibanggakan, kalau dulu monthly income around RM3000, kini senang2 RM5000++ dalam tangan...

Tak kurang jugak ada yang lebih cekal untuk berbisnes sambil bekerjaya, wah2 yang ni memang hebatlah! Tabik2!

Ok straight to the point, back to the title, I sebenarnya nak buka offer kepada sesiapa saja yang berminat nak jadi dealer/reseller atau nak sub-kan barangan Jepun ke dalam bisnes sendiri. Kalau dah ada specific items yang nak diniagakan, I boleh survey-kan range harga and make a deal about the commission and so on. Tapi kalau belum ada specific items tapi berminat, just email me and I'll give you an idea...

Feel free to email me at arukassfan@yahoo.com! Jom2!

12 comments:

zura said...

erm fith cam minat jer.., tapi no idea..! selalu bg idea n carikan suplier utk kawan2 wat online biz.., tp sendiri tak penah cuba pun..,

Fith said...

zura,
kalau minat,kita bleh disscuss detail nanti yer.guna msg fb laa senang,hehe

umeboshi said...

bagus cadangan fith. apa idea menarik utk buat jualan? bentou box and perkakas dia..? kitchen tools? byk gak brg2 menarik kat nihon tu, kan?

Fith said...

kak nora,
aah sangat banyak kan sbb brg2 nihong chou kawaiii.kalau kak nora minat nanti kita msg2 kat fb,hehe.dah ada bbrp brg yg fith buka offer kwn2 jual,mcm baju2 budak(jinbei/yukata),baju2 wanita long dress/maxi,bekas bento n perkakas kanak2 pun ada.

TwoLittleJJ said...

macam best jer,kalo saya minat dgn baju org pompuan

Fith said...

TwolittleJJ,
boleh2,just email me yer...

asuharAsuE said...

atashi mcm minat nak jual bento set. kat sini nak harapkan yang kawai kat 100yen shop je, itupun x banyak pilihan.

Fith said...

asuharAsuE,
owh bento set mmg femes kat msia kan,mostly diorg jual tu mmg dari 100yen shop je sbnrnya,tp ada gak yg mahal2,klau minat n nak test market,email fith,maybe boleh bincang detail...tq!

sofea said...

k.fith sy cam minat nk jual dress,cardigan etc yang korean style tu..mcm bes jerk..

cikwina said...

waa import eksport tu..

hmm kalau ada barang2 dari Jepun tu, try la jual kat htp;//lot.my .. kat situ free je bukak kedai online..

cikwina said...

waa import eksport tu.. jepun marii.. hmm kalau ada barang2 dari Jepun tu, try la jual online..

kalau nak bukak kedai online boleh pegi kat www.lot.my .. kat situ senang je bukak kedai online yang free..

Fith said...

sofea,
email ya,nanti kita discuss lbh lanjut.

cikwina,
thanks yer 4 the link.menarik!