Tuesday, July 13, 2010

Dua puluh tujuh

Turned 27 years old yesterday, alhamdulillah, alhamdulillah ala kulli haal...

Wahhh 27 sudah, another 2years before entering 30-ish, hohoho, but well, age is just a number, aight?! Mati pun tak tunggu tua kan, so tua tak ada apa2 makna pun sebenarnya, haha I'm not trying to avoid the fact that I'm getting older, naa~~~ but I don't really care much, as long as I stay look young(sila muntah!) and I'm happy with my life. I'm healthy, I'm muslim, I have a happy and great big family, I have a lovely hubby and adorable handsome super-clever kids and so far I have almost everythings I wish to have. Hidup terasa lengkap, syukur alhamdulillah, so what else should I ask for? Oh maybe I should pray for more kids especially baby girl?! hahaha... (stop meraban please!)

Yesterday was a great day for me, lastyear celebrated my birthday at Malaysia with my family but this year with myLove and 2R, seronok! Just a simple celebration, no cake but we ordered pizza instead, hek! Tahun ni takdak rasa nak makan kek(dah kerja bantai kek tak kira masa, nak ada rasa apanya lagi), nanti2 tunggu Rafiqh dan Raziqh laa buatkan, tahun bila laa tu agaknya ya?! Takpa, nanti mama train ye, mana tau tahun depan boleh merasa kek anak2 mama, huuuiii berangan!

Rafiqh dan Raziqh takdak bagi apa pun semalam, seharian hujan so depa 'bagi' tidoq saja, tapi bukan bagi mak depa tidoq ye, depa yang hentam tidoq tak mau bangun. Sedap sungguh tengok budak2 ni tidur lena, rasa macam nak join tapi ada hal nak kena settle-kan, pi mai pi mai buat kerja sedar2 dah pukul 4petang. Aiseh, tapi takpa laa, sekurang2nya depa bagi 'keamanan' 'ketenteraman' dan bagi mood mama baik sepanjang hari, tu pun nikmat jugak kan?!

On the other hand, myLove hadiahkan another new toy, a new digicam, thanks darling! Pink colour, hihi sukeee! Knowing me yang sangat jakun bila nak deal dengan electronic stuffs ni, slowly laa nak kena baca manual tu untuk mahir pakai camera baru ni. Zaman sekarang ni semua main touch screen ja, canggih bebenor! Handphone dah touch screen, mesin jahit pun touch screen, sekarang digicam pulak, haa agak2 bila ya nak dapat dapur touch screen, rasa2 nak makan apa, touch2 sikit ktinggg keluar foods siap dah masak, perghhh syurga! hahaha...

Tadi pagi tengok forecast, insyaAllah weekends ni cuaca baik, yatta ne! Since lastnight I've been thinking of going somewhere with main purpose nak rasmikan camera baru. Minta2 program nak ke taki(=waterfall) atau umi(=beach) kali ni jadi. Lama dah tak ambil gambar sendiri(tu yang betulnya), asyik ambil gambar 2R ja, mama pun nak posing jugak...

Thank you so much for those who sent me the warmest birthday wishes, via fb/sms/phonecall/email/msg and etc. Really happy and appreciate it!

4 comments:

iman said...

slamat ulang tahun kak fith :)
moge pjg umr,d'mrh kan rezki,success n hepi d'smpng keluarga trcinta ^_^

Fith said...

iman,
terima kasih.doa buatmu juga dik...

Heartilyina said...

moga fith terus bahagia bersama org2 tersayang slalu. bagusnya 2r bg mama rehat sempena birthday mama. tp mmg betul pn fith asyik hujan je kan. mmg sedap je tdo hihi

Fith said...

Ina,
thanks dear!
haa sedap sungguh tido esp malam2,rasa mcm duk kat msia je,hehe.