Monday, July 12, 2010

Doktor maklang,tahniah!!!

Alhamdulillah jumaat lepas adalah hari konvokesyen my sis-alang. Abah, mak and my youngest bro-adik dah berangkat ke UK pada hari rabu lepas untuk sama2 menghadiri majlis graduation alang...

At last, setelah 5tahun berhempas-pulas di University of Aberdeen, alang bakal pulang dengan ijazah perubatan yang diimpinya sejak dia berusia 3 atau 4tahun. Sejak kecik2 dulu lagi kalau tanya dia, besaq nanti nak jadi apa? Dia mesti jawab nak jadi doktor, kalau I dulu cita2 tu sentiasa berubah2, sat2 nak jadi peguam, nak jadi nurse, nak jadi cikgu, nak buka gerai jual roti telur(haha apa punya cita2 daa), tapi dia maintain dengan 1 cita2 tu dari dulu sampai laa sekarang. And now she's a doctor! Really proud of you sis, am sure abah mak adalah orang yang paling bangga dan bahagia di hari konvokesyen alang tu. Teruskan berusaha, moga cepat2 jadi gynae, mana tau kot2 angah boleh bersalin anak last dengan Dr. maklang Nawwal nanti, agak2 sempat tak? hihi...

Gembira dengan kejayaan alang tu I made kek pisang on that day. Buat 5 adunan untuk diagihkan kat jiran2 dan awal2 lagi dah niatkan nak bagi kat sesiapa yang order foods untuk hari sabtu. Terlupa yang plastik packing yang comel2 dah pun habis, so bantai pakai plastik kosong saja laa...

untuk jiran2 tetangga, dah agih2 baru teringat tak ambil gambar lagi, nasib baik ada baki yang tak hantar lagi...


untuk yang order foods on saturday...

Tinggal 3orang saja lagi yang belum grad, ateh tak lama dah, lagi setahun saja, yang lagi 2 tu lambat laa lagi, achik baru form 4, adik pulak baru darjah 4...

Alang, sotsugyou omedetou gozaimasu!(=congratulations on your graduation!)... Mabruk!!!
Next, looking forward for the 'biggest news' from alang and not to forget you too kaklong!(haha, nak jugak kenakan kaklong, hihi)... Well, jangan buat2 tak faham ya, kehkehkeh...

10 comments:

Heartilyina said...

tahniah untuk alang! best la fith kalau alang jd private gynea fith nnt hihi :D

amir5656 said...

ehem ehem
yang doktor tu umurnya berapa?
saja ja tanya..hehe

zura said...

tahniah utk adik fith k.., selalu gak jenguk fb dia.., ehehehehehe

Fith said...

Ina,
tuh laa ina,klau sempat bersalin kat dia,best jugak kan,hehe.
btw thanks ina...

Amir,
aiseh,yg doktor ni dah 25,menikah dah,haha,melepas~~~...hat yg akauntan tu available lg,takmau ka?hahaha...

Zura,
thanks...ooo ye ker,pasni tak aktif dah laa kot fb ni,hehe

Mrs Li - Faeeza Yusoff said...

congratzzz nawwal :D!!! ble la nk bsalin ngan nawwal gak.hehe.uiksss.dh ade big news ka kak fith?hehe.

Fith said...

Faeeza,
haa boleh2,nanti boleh laa book dr nawwal bila nak bersalin lagi,hehe.

belum lagi kot,tak dak ura2 pun lg,hehe.klau ada nanti pasti dihebah di sini,hihi

naz said...

Eh nawwal dah konvo ke..omedetou dr nawwal. Eh btw, nawwal satu u dgn sepupu bashir..aberdeen. Dia pun konvo semlm..

Fith said...

naz,
hah?what a small world,sepupu bashir nama apa?means satu batch laa kan?haha
eh btw,thanks...

naz said...

Sepupu dia asyraf adnan. Maybe satu batch la kot sbb grad skali tu. Satu family gi sana attend konvo..mesti jumpa jugak ngan family fith. Hehe. Kejap jek dah besar semua adik2 fith..

Fith said...

naz,
ooo ya ka,kenal2,mmg 1 batch pun.pernah dgr nama tu disebut2,hehe taktau plak sepupu bashir rupanya,ish3 pi mai pi mai kecik sungguh dunia kan.
aah besar2 dah,pasni boleh kita saling menjemput makan kenduri adik2 kita pulak kan,hahaha