Friday, August 13, 2010

Raziqh pun nak pi sekolah jugak!

Sejak kebelakangan ni setiap kali hantar Rafiqh ke sekolah, si Raziqh yang akan terlebih excited, especially time nak ambil onichan balik sebabnya masa tu dah ramai budak2. Raziqh akan ambil peluang untuk join the kids main or at least he loves to crawl/walk around the place and plays with lots of omocha(=toys). Kasihan punya pasal, selalunya I akan lengah2kan masa, dalam 5-10minit bersembang dengan senseitachi(=teachers) Rafiqh sebelum berangkat pulang, sempatlah Raziqh merasa bergaul dan main dengan budak2 lain. Tapi pun, memang tak puaslah kan, so end up he'll cry everytime I pick him up...

Pernah sekali baru2 ni sebab tertinggal towel Rafiqh dalam kereta so I left him to Rafiqh's sensei, hujan masa tu so malas nak bawa dia redah hujan. I thought bila dia tak nampak mama, dia akan menangis but no, I was wrong, dia boleh releks je main. Oh baby, do you really love school huh?! But since you're still fully breastfeed so I don't think I'll let you to go to school very soon, furthermore you're just 1year okey, kecik sangatlah dik, tunggu laa besar sikit yer...

Senseitachi kat situ pun dah tau sangat dia suka nak bergaul, kot kalau tinggalkan dia pun dia tak kesah agaknya, sampaikan budak2 situ dan senseitachi semua dah ingat nama dia, memang jenis tak heran kat orang, dengan sesiapa pun dia mesra alam...

This is Raziqh pretending to read a book. Tunjuk sana tunjuk sini, geram tengok jari halus tu tunjuk2...

baca apa tu dik, buku pun terbalik!
yok2 ooo ja lebih budak ni...

senyuman ni lah yang paling ayahnya suka, sampai sepet2 mata kemek2 hidung, hihi...

2 comments:

Heartilyina said...

alala pandainyaa dia baca buku. bila baca citer2 fith nmpk mcm raziqh ni responsive la jugak. si ihsan ni plak ikut suka dia je. most of the times dia xnk bg kerjasama. kiter prasan ada certain benda dia dh paham n penah buat or bg respond tp beberapa kali je la. lepas2 tu ikut mood dia la nk respond ke tak. slalunya mmg dia xnak. geram je kdg2 hihi. bagusnya raziqh suka berkawan. si ihsan ni slalunya dia buat dek je pndg pn xmau. dia buat hal dia je. ke sebab dia dh biasa sorg2 kt rumah so dia 'xpandai' sgt nk berkawan? adeiii mcm2 haha

Fith said...

ina,
ihsan ni jenis lone ranger kot,hehe.dia lg suka buat hal sndr,mmg ada baby jenis ni tp takper,tunggu besar sikit,sure pandai laa nak berkawan.raziqh ni pun baru2 ni je tunjuk minat kat budak2,sblm2 ni dia buat derk gak,sbb dia ada rafiqh kot.nanti dah pandai nak berkawan,haa mesti mama boleh tgk mcm2 peel dia,hihi