Wednesday, August 4, 2010

Happy birthday myLove!

3 ogos setiap tahun adalah hari ulangtahun kelahiran my dear hubby...
And somehow the date becomes special to me too...

As usual, yesterday we just had a simple celebration among 4 of us. Both of our kids are still blur-ing of what's going on, haha, heran kot awat laa mak ni tak habis2 suruh nyanyi lagu birthday, hari tu berbulan2 prektis nyanyi untuk Raziqh, suddenly yesterday for ayah pulak, tapi takpa, depa layan~~~. So sepanjang hari semalam, dok repeat puluh2 kali nyanyi2 nari2 sampaikan bila ayah balik, Rafiqh takmau nyanyi dah, Raziqh takmau nari dah, kuang3...

A week ago, we went to Fuji Grand menempah kek aiskrim from BaskinRobin. Alkisahnya berbulan2 yang lalu myLove ada ter-sebut yang dia tak pernah makan kek aiskrim, masa tu dalam diam I terus nekad yang nanti birthday dia nak beli kek aiskrim. Rasa sangat lega laa jugak sebab myLove ni memang jenis yang tak makan kek biasa, so dengan adanya kek aiskrim best laa nak sambut birthday kan, kenapa laa sebelum2 ni tak pernah terfikir?! Hadehhh, haparaa...

Nak dijadikan cerita pulak, BR kat Fuji ni baru ja dibuka sebulan lepas, kalau tak, kena pi jauh laa untuk membelinya. See, sangat berkebetulan kan, hihi... Jadinya semalam paginya hantar Rafiqh ke houikuen(=nursery), ambil dia pukul 12lebih then terus ke Fuji, jalan2 cari barang dulu, terbeli sandle baru untuk mama, murah sangat sampai tak sanggup tak beli, haa tuh dia, meghaban! Lepas tu pi perabih duit kat 100yen shop, jalan2 lagi sampai budak 2orang ni dah penat baru pi ambil kek, dah tu cabut balik laa, nak tunggu hapa lagi kan, cair pulak kek ni nanti...

Paginya sediakan myLove's favourite nasi ayam sebagai bento(=bekal lunch). Petangnya goreng wedges dan french fries untuk minum petang, buat ringan2 je sebab nak makan aiskrim lagi. Untuk dinner, goreng ika katsu(=sotong goreng tepung) dimakan dengan sweat sour sauce dan coleslow. Untuk 2R goreng ayam katsu...


kek yang bila 2R tengok, terus tergedik2 nak makan. Bukan senang kan nak potong kek ni, Rafiqh siap kata "ayah osoi(=lambat)", punya laa tak sabaq nak makan, hahaha...


minum petang...


air bandung...


our dinner...

Hadiah tak beli lagi, tak sempat lagi nak belek betul2, takpa, nanti2 pun ok kan, hehehe...

Walaupun myLove tak baca my blog, tetap nak wish jugak.
OTANJYOUBI OMEDETOU!!!
Semoga dipanjangkan usia dalam keberkahan, moga dimurahkan rezeki, moga semua impian tercapai dan dipermudahkan Allah...
We love you so so so much! :x:x:x

8 comments:

hanny said...

akak pun nak try kek aiskrim tapi takde BR kat sini. so terpaksa buat sendiri.. happy birthday to ninja!

Fith said...

kak hanny,
hari ni bday abg farid kan?happy birthday to abg farid!

wah2,akak lg hebat,buat sndr lagi,tabiklah!

Heartilyina said...

happy birthday to hubby fith. sedapnyaaa kek aiskrim! rasanya mcm xpenah makan kot? nnt blk mesia nk kena cuba laaa. kt sini mcm xde kot br.

kew_chop said...

bestnya kek 31BR tu. lama tak makan, last sekali time beli besday maira 2 tahun kot.

happy birthday kat hasben fith..

elah said...

Happy birthday utk ninja...heheh sbb ni ke fith tanya aritu ;)
Kek ni kalo pakai pisau yg direndam dlm air panas kejap,lg senang nk potong

Fith said...

ina,
fith pun baru mkn masa dtg sini,kat msia ada tp mahal laa kan.tp sekali sekala nk mkn,tak salah perabih duit kan,mmg sedap!beli2!
btw,tq!

murni,
haa apalagi,bleh laa beli lg.budak2 sure suka kan...thanks murni!

elah,
arigatou!
sou2 sbb tu tanya.dah beli baru terfikir.ni 1st time beli yg simpan,selalunya terus potong.ooo kena potong pakai pisau rendam air panas rupanya,naruhodo,next time akan pakai kaedah tu.thank elah!

Mrs Li - Faeeza Yusoff said...

selamat ulang tahun ayah 2R n hubby kak fith :D! smoga snts bbhagiaaa :D!!! sedapnyeeeeee kek!!!!!! meleleh~~~

Fith said...

faeeza,
thank you!
haha kek/aiskrim/coklat semua sedap kan,hihi