Wednesday, August 4, 2010

Gambar birthday party!

1st of all, nak ucapkan jutaan terima kasih pada jurugambar CikNas. Gomen ne tetiba minta jadi camerawoman ala2 bidan terjun gitu. Sebenarnya memang dah plan nak minta Nas ambilkan tapi my own mistake sebab tak contact direct her mobile, sebaliknya dok try ym saja. Orang tengah busy nak exam tak online laa ym, so sampai kesudah lupa nak inform. On that day, dok main rasa2 macam Nas bawa camera-nya tapi dah bukan rezeki kami nak dapat shot gambar cun2, so terpaksa laa Nas guna camera tuan rumah. Mestilah hasilnya tak sama kan, as functions each camera tu berbeza2, nak belajar benda baru in just few minutes, memanglah susah. So, ni antara seleksi terbaiklah! Apapun, thanks again! Hopefully tak serik yer kalau kakFith minta tolong shot gambar lagi, hihi...

kumpulan rewang yang datang awal, arigatou!!!

mama & rafiqh menyambut tetamu...

meniup belon2 dan menghias...

laksa versi sapa-entah, haha, ada ka patut, pi campur cucur dengan kuah kacang dalam laksa, hish! hehe...

cucur jagung...

cupcakes & muffins...
Total both dapatlah 85biji, insyaAllah next time for Rafiqh's birthday nak cuba buat kek besar lah pulak, asyik buat kek kecik2 je kan,bila nak terer buat kek besaq, yer dak?! hehe...



the girls & boy...
Gambar disengajakan blur oleh tukang ambil...

the birthday boy!


percubaan makan sendiri...

dah habis pinggan sendiri, dia gagau pinggan onichan lah pulak...

para tamu, ni sebahagian sahaja ok...


us!

myLove's friends...

flowers...

Gambar2 foods tak semua diambil, mana yang ada je I letak. Gambar2 hadiah pun I tak ambil...

4 comments:

::NaS:: said...

huhuhuuu...gomen ne Kak Fith gambar tak cantek.gelabah pulak hari tu.tak penah2 org suh amik gambar.hihihi

Fith said...

Nas,
eh cantik laa!
takper,nexttime ek,hehe.
apapun,thank you amat sgt nas!!!

Heartilyina said...

tedapnyaaa gmbr mknan. cupcakes pn cantik je. kiter xpenah buat cupcakes. dok rasa mcm lg susah je tak ke? apa beza ek cupcakes dgn muffin? btw kalau dkt dgn tak malu nyer nk serbu bday party raziqh jugak hahaha. fith guna dslr ke? cantik gambar :D

Fith said...

Ina,
uish ni pakai digicam biasa saja,idak ler saya mampu ngendong dslr tu.fith bukan pandai amik gambar,mmg tak mgkn beli kot dslr.lg sanggup kendong anak dari bawa camera besar n berat,hahaha.
itulah ina,selalu sgt buat cc/muffins sampai fith rasa buat kek besar tu leceh.tp org yg selalu buat kek besar mesti rasa cc/muffins ni leceh kan,haha.
cc ni struktur kek,muffins tu lain sket,ala2 kek tp bhn2nya simple.lg jimat n mudah buat muffins.
ish klau ina dok dekat,fith mesti jemput dtg.kot klau nak dtg jln2 area bwh,meh dtg sini meh,hehe*ajak lg*