Thursday, August 26, 2010

150 juta

Suka laa dengar lagu ni, so sweet...
Cumanya kalau tukar part the guy with lady and vise versa, this song really suit me and myLove, muahahaha tetiba nak jiwang karat laa pulak...

I hardly story about myLove kan, gaduh-berperang-dingin ka romantik-tangkap-leleh-guling2-atas-bukit-jatuh-gaung ka hapa ka, it always remains as our secrets, hal ehwal rumahtangga ni tak payah nak canang sangat pun...

video

1st time kami jumpa ialah pada malam 23 mac 2003, hari pertama I jejakkan kaki kat Yamaguchi ni. Bertunang pada 22 feb 2004 dan diijabkabulkan pada 25 feb 2005, oh semalam anniversary kami yang ke 5tahun 6bulan. Dah lebih 7tahun kami kenal tapi rasa macam masih banyak lagi perkara yang I perlu cuba fahami tentang dia...

MyLove ni seorang yang agak pendiam, taklah peramah sangat. Tapi kalau dah jumpa geng dia atau gu yang boleh masuk sembang, boleh ja dia bercakap non-stop, hihi. Dah kalau dengan lelaki pun dia tak banyak cakap, dengan perempuan apatah lagi kan?! Tapi I tak kesah pun, Allah tu menciptakan suami dan isteri itu untuk saling melengkapi, memang akan berlainan sifatnya, kalau dah dua2 banyak cakap, siapa pulak nak jadi pendengar, yer tak?

MyLove ni luarannya nampak dingin dan tak romantik. Selama kenal dia, jarang2 laa nak dapat dengar dia bermadah berpujangga bagai, dia bukan jenis lelaki bermulut manis. But I don't mind, I pun jenis yang geli dengan lelaki yang pandai mengayat ni. Prefer dengar apa yang datang betul2 dari hati, so kalau dia nak memuji atau ungkapkan cintanya, biar dia betul2 maksudkannya, barulah feel tu extra sikit. Romantik pulak, memang dia tak pernah belikan bunga or whatnot for me, but he has his own way to show his love, so kira romantik jugak laa kadang2 tu, hiks...

Walau macammana sekalipun dia, walau apa sekalipun orang bercerita tentang dia, hanya I yang lebih mengenali dia...
"Buat apa dicerita bahagia kita rasa, biar tak dipercaya, peduli orang kata"
"Aku lagi kenal dia!"
"Saya kenal sayang saya!"

9 comments:

Mrs Li - Faeeza Yusoff said...

my love westlife ye kak fith? sy pun sukeeeee lagu tu!hikhik.yup, u r rite, da litle imperfection inside our hubbies dat make them perfect 4 us kannnnnn :D! manusia di ciptakan dgn x kesempurnaan, dats da truth!happy 5.6th anvsry :D!hahaha

Fith said...

faeeza,
eh tak laa,ni lagu lain,cuba dgr,hiks...
yup,absolutely right!!!
haha thank you!

mysara said...

tetiba terfikir, mai selalu cerita pasal stpk tak? mmg seboleh2nya elakkn cerita rumah tangga kat org...aptah lagi yg buruk2.xelok... tp kalau nk tulis, tulis yg indah2 laa.. mai notis,kalau mai puji stpk kat blog..balik umh mesti dia lain macam sengih2 n manja2..hahaha... kena puji selalu la camni. btw, lagu tu sweet n straight to the point..best2..paling suka ayat
"aku selalu baran tak semena" ->sgt lah mai..hahaha

Fith said...

my,
tulis yg baik2 puji2 takpe,jgn kutuk2 n hal gaduh2 pun nak tulis kan,hehe...
ooo stapak baca blog mai ek,ninja mmg tak baca so tulis apa pun bukan dia ambil hal,haha...
betul2,straight to the point,1st time dgr terus suka,tak kenal pun penyanyinya tp lagu ni best laa...

umeboshi said...

hamboi hamboi...1st time jumpa, terus ter"jatuh" ke korg berdua ni? ekekke...anyway, betul la tu fith..hal umah tangga yg x elok tu, mmg x patut diheboh2kan. elok dibawa berbincang senyap2 dgn org yg bleh dipercayai. kalo kisah cenggini macam fith nyer entry ni, takpe. tulis la lagi...ekkeke..yg baik2 je no!

Fith said...

kak noora,
1st time jumpa sbnrnya fith dah ada org lain,tp mmg hati ni dah 'terasa' dah,mcm ada letrik gitu,haha,tak sangka pulak mmg dah jodoh,hehe.
betul2,hal yg tak baik tak elok hebah2kan kan,yg baik2 je kita citer...

kew_chop said...

betul2, rasanya para suami ni semuanya para isteri lebih mengetahui perangai derang coz kebanyakan perangai derang ada pasang surut. biasa perangai bujang2 dulu akan stop once dah lafaz nikah n pas ada anak lagi la lain perangai derang.. hihi.. kita yg lebih kenali suami masing2 kan.. byk betul tugas isteri ni..

Heartilyina said...

kdg2 bila baca ada blog owner yg cerita pasal hubby sndiri ada plak reader blog tu yg envy husband si blog owner tu. tak salah pun sbnrnya. tapi ada pulak yg komen seolah2 merendahkan husband sndiri. how sad. i'm always proud with my own husband no matter how great others husband seem to be. his imperfections completes me and he is surely the best and greatest for me. xperlu satu dunia tau kenapa dia hebat. yg penting i know! mari sayang suami masing2 hingga hujung nyawa! :D

Fith said...

murni,
setuju sgt ngan murni,perangai diorg pasang surut,dan berubah2 kan.hanya kita yg lbh fahami dia kan...

ina,
haha ya ka?mgkn reader tu jeles atau nyampah kat blogger yg over sgt citer hal hubby dia kot,hehe,mcm2.mmg kita diciptakan utk saling melengkapi kan,takkan ada mana2 pihak yg perfect.
ye2,meh sayang hubby masing2!!!