Thursday, December 3, 2009

Laptopku bmderdeng kdebmbmali...

Sapa boleh baca tajuk entry atas ni memang gua tabik ler, muehehe...

Nak tulis ---> "Laptopku mereng kembali" tapi itulah hasilnya jika TAK DI EDIT !

Yer kawan, laptop usangku ini buat hal balik, huwarghhh... Tensyen tahap gaban, bengang tara petala langit ke-lapan, huh over pulak aih!

This is not the 1st time laa menatang ni jadi, ni 2nd time dah sebenarnya. Dulu I dah pernah tulis dah di sini. Haa ni dia mai balik dah mereng dia, ngokngek sungguh laa... Kalau yang dulu tu Rafiqh yang empunya angkara, dia pi hempuk dan belasah laptop ni ikut dan dia, yang kali ni tak tau laa pulak pasai apa. Tiba2 ja pagi tadi masa dok taip keluaq huruf2 tambahan ni. Nak taip 1huruf ja, 2-3ketoi pulak yang keluar, satu kerja pulak dah nak kena edit2, padam2 check ejaan, hish, meluat aih! Masa laptop ni sewel hari tu, myLove yang terer bab komputer ni pun tak boleh baiki, hahaha, dah tu no choice I redha ja laa hadap menatang mengong ni tiap2 hari. Satu hari tu Rafiqh buat apa entah terus waras balik sampai laa hari ni haa ni jadi pulak dah. Nampak gayanya nak kena tunggu pakcik kecik ni baiki balik laa ni, in the meantime yang taktau berapa lama tu mak dia kena laa bertahan, bawa2 laa bersabaq ceq noo... Bukannya takdak laptop lain, ada seketul laptop lagi tapi malaih nak pakai, sebab kecik sangat, tak best nak hadap lama2, sakit mata ni...

Jadinya, kalau ada mood dan masa, akan ku cuba laa update blog ni macam biasa. Kot kalau cemuih nak layan kemerengan laptop ni, mungkin update sikit2 then buh gambar ja banyak2, hehe... Till then, daa... (haha, poyo laa pulak)

8 comments:

ida81 said...

apa sudah jadi?hehehe..kitorg punye laptop pun dulu jahanam sbb si Aiman tuang air kembang semangkuk..mmg mengembang terus wakakaka....sampai terpaksa beli pc baru :-p yg pc skrg ni pun dia dok buat geram2 selalu tertolak monitor sampai nk terbalik :-p sabo jela..ade anak nk buat cemana..nanti tu si raziqh tu join sekali abg dia hehe

Fith said...

ida,
tuh laa pasal ida,sbb tu fith takmau beli laptop baru,pakai ja yg lama ni selagi boleh pakai kan,sbb tau dah tak terkawal dgn anak2 ni.taktau laa kenapa boleh jde gini,dah try mcm2 dah tp still tak berubah,huhu,sabar je laa...
aiman pun sibuk jugak nak main komputer ek,siap bg kom minum air lg,haha lawak2...

kew_chop said...

pc ni ada ura2 leh jadik camni. zayyan baru 8 bulan dah pandai capai mouse ngan keyboard di ketuk2 sesuka ati die.. huhu.. canggih betui anak2 moden ni kan. nanti upload video double R tu byk2 tau.

Fith said...

murni,
terlbh canggih kan budak2 skrg,semua nak tiru buat.
fith sbnrnya ada 1blog lg yg isi video n pics 2r ni,hehe.tp family je yg tau,haa cuba carik,hiks

elah said...

Beli keyboard yg usb okay gak kalo dh x thn nk mengedit hehehe :)

zura_betty said...

greng..! fith.., bg la addres blog tu..! nak gak tgok n baca..! ehehehehe.., sibuk je bace blog org eh..! blog sendiri tak terjage..! hahahaha

Fith said...

Elah,
mmg tgh fikir nak beli separate keyboard,tp fith rasa nanti sure akan jd harta si rafiqh,mesti dia cabut then buat main,hahaha.mmg penat nak edit2 ni,fuhhh

Fith said...

zura,
hahaha,cuba tgk kat profile fith,rasanya ada kot.takde update apa pun kat situ,cuma buh pics n videos je sbb grandparents 2r ni nak tgk.haa carik2!