Thursday, January 7, 2010

Quick update

Alhamdulillah Rafiqh dah pulih dari demam, tinggal nak clear-kan selsema dan batuk, mujurlah keduanya di tahap biasa2 je, as long as tak jejaskan selera makan dan mood main dia, nothing to worry about, insyaAllah.

On the other hand, Raziqh masih demam, masih selsema, masih batuk dan makin meragam especially at night, huhu. Kasihan kat dia, semalam kena marah dan mama ignore tangisannya selepas puas berhempas-pulas cuba macam2 cara nak hentikan tangisan dia tapi gagal. Mama dah penat sangat plus sedikit kurang sihat menambahkan rasa tak tahan bila dengar dia merengek. Gomen ne(sorry) baby...

Semalam I pulak rasa tak sihat, sakit tekak dan rasa macam nak selsema, lepas dinner cepat2 makan ubat dan tidur seawal 9malam. Terjaga beberapa kali tengah malam tadi melayan kerenah Raziqh membuatkan badan rasa lebih letih dan tak bermaya. Bangun pagi tadi rasa blur2 dan pening lalat. Dah la sejuk nak mampuih, hadoiii malas sungguh nak bangun. So lepas breakfast, without fikir panjang I terus telan 2biji bufferin dan sebiji ubat selsema, tak tau laa boleh ka tak main bantai makan terus 2 tu tapi hentam saja lah! Alhamdulillah tengahari ni rasa ok dah, tak jadi nak batuk dan selsema, fuhhh lega. Kena maintain makan ubat laa supaya tak jatuh sakit insyaAllah...

Oh ya, 2hari lepas genap usia Rafiqh 2tahun 1bulan, ish dah 2tahun lebih dah dia... Makin banyak yang dia belajar dari hari ke hari, kami sangatlah kagum dengan perkembangan dia setiap hari, hehe. Nantilah kalau ada masa I update entry khas untuk dia. Petang ni ada tetamu nak datang rumah, so nak kena pi sediakan minum petang sikit... Jyaaa(bye)...

2 comments:

Mrs Li - Faeeza Yusoff said...

salam, wah, kak fith ade blog jgk ;)?! hehe.happy reading ur entry n of kos, happy 2 c dat 2R ;)!

Fith said...

Faeeza,
welcome dear!thanks for reading!
looking forward to see your baby soon,hehe,take care sis