Wednesday, February 10, 2010

Minggu yang mandom...

Hari ni baru hari rabu tapi I dah pun labelkan this whole week as minggu yang mandom, hahaha, sungguh tak munasabah!

I'm currently not really in the mood of writing(read: updating blog), bukan sebab malas, no no no, bukan sebab takdak idea, in fact ada dekat 10 draft entries which actually I could finish them in no time if I want tapi entah, just a plain reason, takdak mood, period! Tapi ku gagahi jugak diri ni menaip sebaris dua ayat *konon* dengan harapan viewers *giler perasan ramai viewers, hehe* tak hampa bila datang jenguk sini tapi no new entry kan... Disebabkan my 2R tengah tidur so bolehlah I nak meraban lebih kurang, layankan ja laa entry merepek ini...

Ermmm esok public holiday kat Japan, myLove cuti tapi kami takdak plan pun nak ke mana2, just lepak-ing at home je kot as usual. Bila cuti2 ni tak pi mana, otak I mula laa dok berfikir tentang makanan, aduhhh mau masak apa untuk breakfast, lunch, minum petang dan dinner. Menu untuk hari cuti kena "luar biasa" sikit berbanding hari2 biasa. Ya laa kan, kalau weekdays tu hari2 breakfast roti, takkan hari cuti pun nak jamu myLove dan Rafiqh roti lagi, muak laa kan.

Semalam myLove bawa balik 2packs green tea, kawannya bagi. Kat rumah ni pun dah ada 2packs yang 1 tu buka pun belum, haiyaaa sapa laa nak telan banyak2 ni?! Semalam dok fikir2 petang ni kalau rajin nak try buat green tea muffins, resepi kena reka sendiri sebab tak jumpa cari, harap2nya menjadi ler... Green tea ni kalau minum kat kedai sushi memang sedap, tak pun kalau yang dah siap dibancuh, memang best lah, jenis serbuk lagi senang kot nak pakai tapi kalau jenis kasar2 tu I sendiri tak reti sangat nak bancuh, simpan je laa jawabnya...

Jumaat ni malamnya ada soubetsukai(=farewell party) untuk students Malaysia yang bakal grad bulan 3 nanti. Hish budak2 ni, kejap2 kata buat hari jumaat lepas tu tunda sabtu, lepas tu tup2 jumaat balik, hadoiii, pening2! Kami pun belum sure lagi boleh pergi ka tak sebab myLove kerja sabtu ni, harap2 dia cuti laa, boleh pi, hehehe...

Kat sini sekarang dah makin panas, beberapa hari ni dah tak on heater dah, tapi tu pun si Raziqh ni tidur boleh pulak berpeluh2. Kalau tengok pokok2 sakura yang togel tak berdaun tu, dah boleh nampak putik2 bunga, wahhh tak lama dah nak masuk haru(=spring), yatta ne! Sekarang ni dok berkira2 nak belikan sanrinsya(=basikal roda 3) untuk Rafiqh, nanti petang2 boleh laa bawa pi main kat playground...

Alamak, 2R dah bangun, oklah sambung lagi nanti, jya!

6 comments:

Lady Caca said...

ala kakfith..jangan la tak datang.. akmll dah sediakan text ucapan dah.. nnt kakfith mesti sebak.. kekeke

Fith said...

akmal,
haha nak suh kakfith sebak pulak aihhh,haha...
mmg nakkkkk sangat pergi,insyaAllah kakfith try pujuk ninja amik cuti sabtu tu,hehe.

My Botang said...

Salam dr Niigata,
Bestnyer dah ada tanda-2 nak haru.. it seems like spring will never come to this side of Nihon.. uhuhuh we also dont have any plans for tomorrow..goro-2 jek whole day kot.. :D

Fith said...

Salam my botang,
thanks for your comment...
uish sebelah niigata sure sejuk je manjang kan,klau fith duk sana mau berkurung je laa,hehe...
aah goro2 aje laa kan,makan2 baring2 layan movie pun best gak kan...

mysara said...

hanami shitaii!

Fith said...

My,
meh laa bercuti ke nihong lagi,hehe...