Friday, October 29, 2010

SK2 oh SK2 !

Setelah menilai pendapat dan testimonials yang diberi oleh kawan2 dalam entry pening memilih,yang mana satu?!, ecceh, at last I buat keputusan untuk cuba SK2, dah beli dah pun, haha semangattt! Btw, thanks everyone!

SK2 kalau kat nihong ni memang top laa, antara brand yang mahal, kalau tengok duta2nya waduhhh cantik2, memang depa tak make-up sangat pun, natural beauty gitu! (pepandai ja, mana hang tau?! Eh tau laa, ceq tengok kat tv! hahaha)...

Dulu2 my mom selalu cakap tak payah tempek apa2 lah kat muka tu, nanti merosakkan kulit saja, benda2 kosmetik ni banyak bahan kimia. Mak cuma galakkan pakai bedak nyonya, bedak sejuk dan guna petua2 lama saja untuk rawat wajah. Uish mana boleh lagu tu mak, mak takpa laa, kulit mulus tak ada masalah jerawat dll, bla3 potpet2 kemain lagi berhujah dengan mak. Eh tapi sungguh, kulit mak elok cantik, tapi I ni tak warisi kulit wajahnya, my sis-ateh je yang dapat gen kulit mak. Kalaulah kulit I tak ada masalah, takdak aih nak bersusah payah jaga sangat, maybe just maintain sikit2 saja kan. Tapi rasanya untuk zaman sekarang ni kalau keluar rumah muka togel je memang tak boleh laa, sebab kita mendedahkan kulit kita kepada pancaran cahaya matahari dan sinar uv yang merosakkan sel2 kulit, ada risiko barah jugak. Bumi sekarang dah banyak sangat pencemaran, nak taknak kita memerlukan 'pelindung' wajah, badan tak perlu sangat laa sebab kita kan tutup aurat, hehe. Haa jangan taktau, mak sekarang pun dah pandai dah pakai produk2 kecantikan ni, walaupun mak tu sokmo2 nak short-cut, kalau boleh mak nak pakai 1benda ja yang merangkumi semua penjagaan, haha, tapi masalahnya takdak laa produk gitu mak oiii. Hari tu mak beriya2 suruh I tukar pakai SK2, mak pun berminat sebenarnya, beriya mak suruh ateh pi survey nak beli lah konon, tapi rasanya sampai sekarang ni pun tak beli2 lagi, sebab harganya mahal sangat. Salesgirl tu pun satu hal jugak, mentang2 nak promote barang dia bantai suruh beli set besaq2 yang harga dekat RM500 tu, mustahil laa my mom yang tak berapa suka berbelanja ke arah kecantikan ni tiba2 nak longgok duit sebanyak tu sekaligus kan, memang tak ah! Agak2 laa nak promote pun, jual laa set sample dulu, kalau memang produk tu bagus, sure orang mai beli lagi kan?! Gelojoh bebenor!

Bila dah terbeli SK2 ni, berkobar2 semangat nak menerai, so sekarang tengah pulun nak perabih barang2 AG2000 tu dulu, la ni dalam versi membazir lah ni, ish3. Mana boleh campur2 kan, sat lagi tak 'nampak' laa hasilnya, hakhakhak poyo!

I beli trial set je dulu, ambil pakej yang paling basic. Ada banyak pakej ditawarkan tapi I berkenan 2 ni je, both package ni barang2nya sama je cuma 2nd package tu ada extra tang mask, bila kira2 kosnya I decided ambil 2nd package...



1st package



2nd package


Sekarang ni tengah ada promotion, memang murah laa, so I ingat nak tanya for those kat Malaysia yang berminat nak beli I boleh poskan direct from here. Nanti I akan buat entry khas untuk itu yer...

13 comments:

ojasamid said...

wah, sudah beli SKII! hehehehehe..bolehlah bg review nnt ye.
btw, harga sample set tu brape fith? beli online kah?
(tetiba rs gatal nk menerai juge. haha..bahyer.. :p )

Raudhah anje said...

ye nak tau jugak harga...kat mesia pun ada juai yg trial set

Fith said...

Kak oja,
aah dah beli,tp lambat lg kot nak pakai,kena perabih yang lama tu dulu,hehe
beli ol je kak,kat yahoo shopping.dlm 5sen yen aje

anje,
nanti fith post entry tu yer,hehe

Fith said...

anje,
brp yer harga trial set kat msia?boleh survey dulu,incase mahal lg dari yg msia baik fith takyah jual kan,hehe

Unaizah said...

Jelesnya akak!!! Dah lama hati ni teringin nak pakai SK2 tp apakan daya poket tak mengizinkan. Mahal la brand tu di Malaysia.

Fith said...

kak unaizah,
aah mahal kan.ni pun dok tgk2 web-nya utk survey harga.terkejut tgk harganya,mak aih mahai sungguh.
takpe kak,nanti ada peluang boleh laa pakai,hehe...

Heartilyina said...

wah bestnya tgk set tu. dolu2 penah ada org tanya skali sk2 tu halal ke. hihi tidak ler saya tahu. tp ramai yg pakai. ok la kot kan xde kot bahan2 yg haram. btw kiter pn dh nk kena top up skincare set ni. kot2 mampu leh la cuba nnt. haha berangan! papepun kena tggu entry sk2 fith dlu :D

Fith said...

Ina,
uish tak halal ker?hehe,tak pernah tau laa pulak.tp mmg ramai je yg pakai,ok laa kot ek.nanti bleh try2 usha bhn2nya...
boleh ina tukar sk2 pulak,jom2,haha

Me said...

mak yati pun suke shortcut.. hahaha.. skrg die pki 1 jenis pencuci ni.. katanye mudah betul.. cleanser, toner, moisturizer semua dalam 1.. main tepek2 kat muka sblm mandi. pastu bilas jer.. haha.. senang..

yati dulu pki sk2, tapi just miracle water die jer.. ade la dkt setahun sblm rase tak mampu.. hihihi.. mmg bagus.. just pki yang tu je dah terasa makin jelita.. kuang kuang kuang...

Fith said...

yati,
hahaha mak kita semua nak cepat kan,nak maintain cantik tapi malas nak renyah2.lawak sungguh

uish ye ker,pakai 1 tu je pun mmg akan rasa kesannya ek?patut laa ada yg pakai sejenis aje.nanti2 bila dah rasa tak mampu tu fith pun nak pakai 1 aje laa,hehe

hajar said...

salam perkenalan...

saya hajar dari kelantan..
tertarik la kat entry SK2 oh SK2...

berminat la nak try produk 2 bila baca testimonials n pendapat kwn2...
leh tau x brp RM ye satu set??

zura said...

tetiba gatai nak try gak kan.., actually brape ek harga kat sana fith..! tapi zura pnya kulit ni jenis senstif.., takut gak dah beli2 kang sekali pakai tak sesuai plak..!

Fith said...

hajar,
salam perkenalan...
wahhh berminat jugak yer.nanti fith post entry-nya yer.tgh dok mengarang lg,hehe.tq for reading!

zura,
ooo kulit zura sensitif ye,kena pakai trial set dulu utk test laa kalau gitu.kalau tak sesuai pun tak rasa rugi sgt kan,mcm fith skrg pun baru nak test,tgk kesesuaian,hehe.