Wednesday, April 28, 2010

Nak jadi bintang?!

Bagi sesiapa yang rajin tengok tv Malaysia, mesti tau ada iklan fair&lovely yang dok sebut pasal nak jadi bintang, nak jadi bintang tu, tau kan?! Kalau taktau, pi tengok!

Sekarang ni I dok melayan drama AdaMaya dan Hotel Mania, setiap kali tengok drama, selalu pasang kat tv, budak kecik 2orang ni pun melayan sama laa, tapi depa layan iklan ja lebih, hehe. Alkisahnya 2R suka betul iklan fair&lovely tu, haa lagi, iklan digi yang dok nyanyi "borak lama2, bla3 mudah saja, mudah saja" dan iklan fernleaf yang nyanyi "ibu2, engkau laa ratu hatiku", tu pun depa suka jugak. Tengah2 dok main kalau iklan2 ni muncul depa terus stop main dan melangut tengok, Rafiqh pun dah boleh nyanyi dah lagu2 tu semua...

Tadi masa tengah tengok drama, bila ada selingan iklan fair&lovely tu, macam biasa Rafiqh pun ikut sebut sama ayat2 nak jadi bintang tu, perbualan seterusnya adalah seperti di bawah, ahaks...

Rafiqh : bla3 make-up kan saya jadi bintang...

Mama : amboi aih, onichan nak jadi bintang... Rafiqh besaq nanti nak jadi apa?

Rafiqh : bintang!

Mama : ooo nak jadi bintang... tau ka bintang tu apa?

Rafiqh : ermmm *tersengih2 macam nak habaq kata dia tau*

Mama : haa bintang tu apa?

Rafiqh : neko nyaooo(=cat, meoww)

Mama : laaa tu binatang, bukan bintang! hahahaha *tepuk dahi*

7 comments:

mysara said...

best la lawak rafiqh!!

aisha said...

hahahaha..sangat lawakk..petah dah cakap tue..

saya pun layan adamaya tu..aina pun mmg suka tgk tang iklan je..duk lentuk badan sana sini..sebut ape? haram tak tau..hihi..

wah dah start potty-training..wish u all the best!!

zura said...

hahahaha.., lawak tul..!! ape daaa

Heartilyina said...

kihkihkih tergelak2 kiter dpn pc ni siap hubby ajuk2 lagi. mcm2 la rafiqh ni :D

Heartilyina said...

adoi.. xhbs lagi gelak. siap nangih2 kihkih

Anonymous said...

hahahaha...priceless :D
-elah-

Fith said...

My,
bg kita mak2 ni,lawak anak2 lg best kdg2 kan,spontan je...

Aisha,
tak petah pun lg,sepatah2 je dia ckp.aina tu tak lama lg laa tu,nanti penat ibu melayan.fith boleh bayang aksi aina tgk iklan,haha,sgt comel kan dia...

Zura,
kes konfius laa ni,hehe

Ina,
itu laa,mcm2 btul kan budak2 ni...

Elah,
sou yo,priceless!!!