Friday, April 9, 2010

Apabila 2R bertocang...

Kalau mak atau adik2 I tengok gambar2 merapu 2R, mesti kata "ish, awat laa hang/angah loqlaq sangat...", hahaha nasib arr budak2 ni dapat mak yang suka buli dan megheben(merapu). MyLove pun dah naik malas nak layan bini dia yang suka buat kerja tak berfaedah ni. Bukan apa pun, suka2 ja nak release tension, rasa syok tahap gaban bila tengok budak2 ni kena buli, rasa lawak, boleh gelakkan depa guling2 macam tenggiling. Depa pun akan gelakkan sesama sendiri jugak, jadi tambah seronok aktiviti2 macam ni, hehe...

Gambar2 ni diambil minggu lepas, 2R jumpa pengikat rambut mama so depa kerjakan main tarik2. Mama pun apa lagi, ikat ler rambut depa, muahahaha. Budak2 ni siap tadah kepala lagi bagi ikat, bagus sungguh!


Rambut Rafiqh ni dah panjang sangat dah, ramai dah yang tegur, hari tu sempat 'repair' yang depan ja, tu pun jenuh bertepis dengan dia. Pakai mesin pun dia tak bagi, pakai gunting pun takmau jugak, hish kalau ikut hati nak heret bawa pi kedai ja. Dah cakap kat myLove, nanti summer nak 'botakkan' ja dia ni, hahaha, myLove memang tak bagi, tetap berpegang teguh kata anaknya tak hensem kalau botak, cet! Telah terbukti anaknya tetap comel walaupun botak, lastyear masa balik Malaysia kan I dah botakkan, ramai yang kata Rafiqh nampak comel rambut pendek gitu, bak kata my juniors Rafiqh nampak macam 'budak nakal yang cute', hahaha ok mak dia perasan lebih!


Buat muka blur konon, padahal dia laa 'kepala', kuat munggah!!!

Nampak tak lebam kat dahi dia tu? Tak pernah tak lebam, merata lebam, asyik cium lantai ja kerjanya, sungguh rajin bertahajud budak kecik ni, kuang3...

7 comments:

kew_chop said...

depa 2 org ni rambut lurus, comel sgt bila bertocang.

amir5656 said...

tang part guling2 mcm tenggiling tu i loike.ada dlm katun shinchan versi melayu

Fith said...

Murni,
aah lurus je,tp kalau girl rambut kenteng2 lg comel kan?mcm maira tu,sgt cute!

Amir,
eh ya ka ada dlm kartun shinchan versi melayu?haha taktau pun...

amir5656 said...

haa btoi la.time tu dia dlm supa ngan mak n atuk dia.pastu dia guling2 dlm supa smbil nyanyi "guling2 mcm tenggiling".

eh tiba2 terbayang rafiqh lak buat cmtu..haha

Fith said...

Amir,
haha sasuga...minat tgk kartun shinchan ek,hehe.
hish rafiqh pulak,tak bleh,tak bleh!malu mak dia,hahaha

afu-chan said...

mama buli!!!

Fith said...

afzan,
sekali-sekala ja,hehe