Sunday, February 22, 2009

Pictures...

Nothing much to write about, I just want to post some pictures which were taken yesterday...



See, his face. Soo notty huh!... Sekarang kalau posing, mesti kena buat gaya muka terkejut, hahaha. Apa punya fesyen daa?! "Mainan" paling dia suka ialah sudu, boleh kata 24-hours dia pegang sudu, dan sudu ada di merata2 pelusuk rumah ni, termasuk TOILET! LOL. Oh ya, please ignore his new hair style(perot-pekok mak-nya potong). Ada ka mak I kata "awat huduh sangat rambut anak hang? Macam serkup dengan belanga pastu hang potong", hahaha, dah dia takmau duk senyap, tu la hasilnya. Lagipun tu tak pakai minyak rambut, kalau tak, kemas laa tersikat rapi, hikhik... *cover2*

Donat lagi, breakfast pagi sabtu... Tiap2 minggu teringin makan donat, haiii laa... (Eh jangan pelik, donat I memang gitu, tak ada lubang tengah sebab kes tak ada acuan kecik nak buat lubang. I memang jenis buat kuih2 jenis mini, saiz donat ni 1/2 dari yang dijual kat kedai).

Bihun sup dinner sabtu. Sebenarnya, nak makan Kedah-style(bihun warna kuning, sambalnya sambal tumis cabai) tapi sebab myLove dan I sendiri prefer sambal lada-kicap, so ubah sikit.

Ni bihun sup tulen, buatan kaklong, hehe...

Untuk resepi donat dan bihun sup, boleh refer fp my sil, kaklong...

Petang sabtu I bawa Rafiqh pergi jalan2 kat supermarket. Tujuan utama nak beli sandle, Rafiqh tak reti pakai kasut, tak selesa agaknya. So, sebab nak bawa dia kerap ke playground kena carikan sandle yang senang dan selesa dipakai. Harga sandle lepas sale ialah 500yen(+-RM15)... Then, pergi 100yen shop belikan buku tu. Kalau kat Malaysia, ada ke buku kanak2 yang murah macam ni ek? Kalau ada, rasa nak beli banyak2 malay dan english, beli murah2 dah laa kan, budak umur Rafiqh ni bukan diorang pandai jaga pun, cepat je rosak.

4 comments:

Dandelion said...

ish mmg tergoda la tgk blog fith ni. rajin buat kuih. kalau la boleh nk amik sket kerajinan fith tu hehe. kt sini sejuk lagi. engine kiter pn xpanas2 lagi la hehe. sbb tgk fith asyik buat donat la i asyik dok teringin donat plak. mihun sup pn i mmg 2 3 hari ni dok teringin je. tp tula xpandai sgt buat. ni jap g tgk blog org lain teringin lagi mcm2 makanan huhu. bagus gak malas. kalau tak mesti berat dh naik dgn jayanya mcm masa pregnant my 1st don dlu ;P

Fith said...

uish ina,jangan sebut pasal berat,risau fith,hahaha...tak rajin mana pun,ni kes malas nak keluar beli,tu yang buat tu.
sini dah panas sikit dah,tu yang boleh gerak2 lebih sikit.tapi buat donat tu kalau tak betul2 cuaca panas,dia tak naik.fith buh dalam bilik pasang heater,hihi.
sama laa kita,merayau blog orang pastu teringin itu ini,isk3...

ida said...

hi fith...mintak izin nk letak link kat blog saya ye... :-)
baru tau fith ade blog ni..
dh besar dh rafiqh...dh nk jd abg pun...take care...

Fith said...

hi ida,
sila2,fith pun nak minta izin untuk letak link ida kat sini nanti ek.