Saturday, January 8, 2011

SK-II application guide

Disebabkan ramai customers yang bertanya tentang kaedah penggunaan produk2 SK2 ni makanya mai laa nak beri penerangan serba ringkas. As you guys sedia maklum, ada berpuluh2 produk yang SK2 keluarkan tapi of course I'm not going to explain all, pilih2 yang mana ada dalam package yang I dok jual ni saja ok, kalau ada sebarang pertanyaan, please feel free to email me at arukassfan@yahoo.com or inbox my FB...

(1) Facial treatment cleansing gel (make-up remover)
- letak gel pada kulit wajah yang masih kering dan ratakan dengan menggunakan hujung jari selama seminit untuk di'sebati'kan dengan foundation, bahan make-up dan kekotoran lainnya. Sapu muka dengan menggunakan facial tissue dan bilas bersih dengan air.


(1) Facial treatment cleansing oil (make-up remover)
- push 3-4kali oil ke atas tapak tangan yang kering dan ratakan ke dahi, pipi dan seluruh wajah. Sental lembut dengan menggunakan hujung jari dalam gerakan melingkar, dari dalam ke luar wajah. Emulsi wajah dengan sedikit air suam dan bilas bersih.

(2) Facial treatment cleanser (pencuci wajah)
- basahkan wajah kemudian buihkan cleanser foam dengan menggunakan sedikit air sehingga membentuk busa2 buih yang banyak, urut lembut ke wajah dan leher dan bilas bersih dengan air.
- disarankan guna 2kali sehari(pagi dan malam).
Note : dalam penggunaan apa jua produk pembersih wajah, kita sebenarnya perlu mencuci wajah dengan busa buih, bukan dengan pencuci itu semata, so make sure buihkan dulu pencuci wajah tersebut sebelum sapu pada wajah.


(3) Facial treatment clear lotion (membuang kekotoran dan sel2 mati)
- basahkan cotton pad dengan lotion dan usap lembut ke seluruh wajah dan leher. Elakkan kawasan mata.
- disarankan guna sekali sehari(siang/malam)



(4) Facial treatment essence
- selepas mencuci wajah, basahkan cotton pad dan usap lembut di sekitar wajah dan leher. Boleh juga digunakan pada kawasan mata.
- disarankan guna 2kali sehari (pagi dan malam).



(5) Facial treatment repair C (membaiki tekstur kulit wajah)
- ratakan pada seluruh wajah dan kawasan mata.
- disarankan guna sekali sehari.



(5) Whitening source derm-definition (removes dark spots)
- guna produk ini selepas menggunakan FT essence. Ambil beberapa titis dan ratakan ke seluruh wajah. Boleh jugak digunakan direct pada kawasan wajah yang berpigmen.
- disarankan guna 2kali sehari.

(5) Cellumination essence (mendedahkan aura kecantikan kulit anda yang tersembunyi)
- guna produk ini selepas menggunakan FT essence. Ratakan pada seluruh kulit wajah.
- disarankan guna sekali sehari.

(6) Skin signature (anti-aging moisturizer)
- ratakan pada seluruh wajah dan leher dalam gerakan spiral hingga diserap sebaiknya.
- disarankan guna 2kali sehari.


(6) Lift emulsion (anti-aging moisturising lotion)
- ratakan ke seluruh kulit wajah dan leher.
- disarankan guna 2kali sehari.


Kalau tengok pada nombor produk2 tu, I dah susun ikut turutan penggunaan, which is nombor yang sama tu memadai untuk guna salah satu produknya saja, tapi kalau nak guna semua pun boleh, silih gantikan pengunaannya. Harapnya penjelasan ringkas ni sedikit sebanyak membantu pengguna2 baru yang baru nak cuba pakai produk SK2 ni...

6 comments:

Anonymous said...

Tak payah pakai sunscreen ker?

Anonymous said...

Tqvm sis....coz i salah seorg pengguna baru, tht day promoter ada explain tp dh lupa lgpn dkat box dia x jelas instrctionnya...today dh masuk hari ke 5 pakai so far so good but my cmbination n dry skin kt bhgian luar masih dlm proses baik pulih ler. So i jz tk basic set 1st like clnser, trtmnt lotion n essence...ist ok?

Anonymous said...

Tq sis. . . I baru first time guna produk ni. Baru beli dua hari lepas yg promosi itrm pya. Tp mcm xconfiden lak nk pki. Dlm pack tu ada facial treatment clear lotion + facial treatment essence + facial treatment mask. Nk tya, lepas pakai clear lotion tu cuci muka lagi baru sambung essence or tak perlu? Tq

Anonymous said...

Sya nk bli la produk skll ni..mcmna nk order?sya bru je guna ft essence n clear lotion.

fatihah siti said...

Sy pon pggune sk2.. ig di malysia yg tawarkn hrga murah..n perkhidmatan consultant melalui fone sy dpt dr ig @sk2_atiey_hah.. murah dr counter.. yg penting original

fatihah siti said...

Sy pon pggune sk2.. ig di malysia yg tawarkn hrga murah..n perkhidmatan consultant melalui fone sy dpt dr ig @sk2_atiey_hah.. murah dr counter.. yg penting original