Wednesday, January 19, 2011

La ikro ha fiddin

'La ikro ha fiddin' adalah tajuk drama ye, bukan tajuk syarahan saya pada hari ini, harap maklum, hiks...

Sure semua orang pun tau apa maksudnya kan, 'tiada paksaan dalam islam'. Tadi tengok drama ni kat Youtube, best, sangat menyentuh hati, satu garapan cerita yang menarik, lain dari yang lain. Dalam dok tengok sambil2 buat kerja dan melayan 2R yang melasak tak hingat tu pun I still got the 'message', and it touched deep in my heart, sedih amat, sampai ternangis lah. How I wish kita umat islam tak prejudis dan memandang hina golongan non-muslims, hidayah itu milik Allah, Dia berhak berikan kepada sesiapa yang Dia kehendaki. Tak kesahlah anutan apa sekalipun yang kita pegang, hidup dalam hormat-menghormati dengan mengharapkan keharmonian. Kat Malaysia yang berbilang kaum tu, secara kasarnya memang nampak hidup yang sejahtera tapi hakikatnya masih wujud pertumpahan darah akibat pertelingkahan antara bangsa. Tak masuk paper je laa kan, tapi kes2 tu berlambak2. Moga Allah lindungi kaum keluarga kita dari mala-petaka ini, amin...

Ok, dah2, nampak sangat takdak idea nak meghaban sampai review drama pun boleh buat entry, hak3. Sorry laa kawan2, blog ni mungkin akan terabai sikitlah buat masa ni but I promise to update at least 1 entry in 2days, insyaAllah. Sebenarnya ada sesuatu yang sedang berlaku di sini, to us to be exact, and if it really meant to be happen, surely it will bring a very big change to our life in all ways, insyaAllah to be much more better than now. Tunggulah bila semua dah betul2 confirm nanti I'll reveal everything 1 by 1 ehhh...

Oh ye, sebelum terlupa, kepada semua viewers yang berminat dengan produk2 SK-II tu bolehlah usha2 my online shop ni ye. Meh2...

7 comments:

Unaizah said...

Suspens ni.... Bila nak reveal apa-apa yg nak diberitahu tu? Dah ada isi ke?

Heartilyina said...

wah apa kah itu? suspen sungguh ni. xsabarnya nk tau. apa2pun mesti berita baik kan. tahniah awal2 ye. kalau salah satunya adalah dh ada 'roti dlm oven' harus mama ihsan jeles hihihi :D

Elah said...

Sambil2 bt entry review drama,buat entry suspens skali ek heheh.If for the better then elah doakan cpt2 confirm :)

Fith said...

Kak unaizah,
uishhh yg 'berisi' tu belum rezeki lagi,huhu.akak doa2kan laa ek,hehe

Ina,
alaaa ina belum ada roti dlm oven laa,haha.so takpe,simpan dulu jeles tu eh.ina gambatte!jom2 preggy lagi,mana tau pasni baby kita sebaya lagi kan kan?ihsan dah big boy dah tu...

Elah,
thanks dear!insyaAllah harap2 cepat2 confirm,nanti boleh bgtau imfeen dulu kan.

umeboshi said...

owh, fith dpt offer job kat sana ka? Hehe

norlin said...

suspen ni...nak try teka blh....
fith atau husband fith dapat offer kerja yg lebih baik...dalam jepun atau mungkin luar dari jepun...bukan malaysia hihi...betultak :)
fith tgh cari cerita ni kat youtube tak dak pun....nak tgk mcm best ni

Fith said...

kak noora,
adehhh ninja tak bg fith keje.lgpun ada ker kaisya nak gajikan fith ni?haha.dah lama grad,umur dah byk,pengalaman zero.

norlin,
yup,tepat sekali!tu salah satunya,hubby fith yg dpt offer tu.insyaAllah dah confirm nanti fith bgtau yer...
oh btw cerita tu noli boleh tgk kat sini
http://malaymoviesfull.blogspot.com/