Wednesday, October 21, 2009

Friendster & Facebook

Now I understand why most of my friends have moved to facebook(fb)...
A year ago, my sister in law yang introduced-kan fb ni, but since at that time tak ramai lagi yang pakai(kot) and being me yang agak2 buta IT ni, memang tak berminat sangatlah nak join. For a person like me, friendster(fs) is more than enough! Tapi bila dah ramai yang tanya2 dan siap ada yang kutuk2 tu, I had to activate my account back... Walaupun dah dekat seminggu pakai tapi still blur2 lagi, hehehe.

Oh btw, for those yang sudi nak berkawan dengan I, please do invite me in both, my name is *siti fithriah ahmad nasfy* (note: * tak payah laa taip hokey!)... yoroshiku...

The main reason kenapa I nak join fs dan fb ni ialah nak himpunkan balik kawan2 lama, dari sekolah rendah sampai laa ke universiti. I guess semua orang pun sama kan. Tapi tak laa sampai taknak kawan2 baru langsung, tak salah pun berkawan kan?! Kawan biar seribu, kekasih biar satu, musuh biar takdak langsung, tak gitu?!

I mula bersekolah darjah satu kat Perlis, tak ingat laa pulak apa nama sekolah tu, hadoi nyanyuk! Tapi kejap je pun, dalam 8bulan then moved to Penang, sekolah kat SK Sungai Nibong sampai standard 4. Moved to Shah Alam pulak, SRK Seksyen 6, kat sini pun tak lama, kalau tak silap in just 8months we then moved to Kuantan. Darjah 4 ni kira sejarah buat I sebab bersekolah kat 3sekolah berlainan, kesian abah, banyak kena beli buku, hihi... Kat Kuantan ni agak lama, 4tahun dok sana, sekolah rendah kat SK Teruntum then sekolah menengah kat SM Tengku Afzan. Masa nak naik form 3 kami pindah lagi ke Kota Bharu. Dok KB pun 4tahun jugak, I finished my secondary school at SMK(A) Naim Lilbanat, then furthered my study at Ambang Asuhan Jepun, Universiti Malaya, did the preparation course for 2years, kemudian fly to Japan... Oh masa 2nd year kat AAJ, my family moved to Ipoh, tapi sempat laa dapat menantu orang Kelantan sorang, hakhakhak *jangan marah kaklong*. Hingga ke saat ni my family still kat Ipoh, insyaAllah terus stay sana kot since my parents dah buat rumah kat sana. Abah masih dok berpindah randah lagi tapi mak dan adik2 tetap kat Ipoh...

Dengan banyaknya sekolah, I'm supposed to have lots of friends, right?! Malangnya tak ramai yang terus keep in touch, and for the worst case I ni jenis pelupa orangnya. Yes, I ni memang kurang daya ingatan, tak berapa nak ingat, ish3 kesian kan?!

So kawan2 lama, kalau saya tak ingat kalian bukanlah bermakna saya sombong ker hapa ker hokey, saya memang dah dilahirkan mempunyai memori tak kekal lama, cepat betul ter-delete, maafkan saya yer...

4 comments:

ojasamid said...

akak pon dh abandon friendster. dah mula merepek2 skrg. mcm budak2 pon ader.spam pon byk.huhu..tp fb tuh pon masih kayu lagi. setakat tau yg basic2 aje. haha. game ke application sumer tu mmg tak layan sbb sgt2 menghabiskan masa. baik layan anak kan. ngeee..

Fith said...

fith dok jenguk2 jugak,tp dah tak menarik sgt dah,org pun tak update dah kat situ,pakat lari ke fb kot.
aah sama laa,tak terlayan laa kalau nak join semua2 kan,stkt ada utk tgk2 tu ok laa...

kaklong nuzula said...

Ooo fith sekolah naim ke dulu? saya org kelate, kenal sgt la sekolah tu... sempat ke dgn tg. amalin a'isyah? ank sultan kelate tu...

Fith said...

Kaklong Nuzula,
aah sekolah naim.fith dgn tengku amalin satu batch.