Monday, May 11, 2009

Selamat Hari Ibu

Semalam adalah hari ibu, selamat hari ibu buat semua ibu dan bakal ibu...

Janganlah tanya macammana hari ibu disambut kat rumah ni, memang tak ada apa2 sambutan pun. Sama je macam hari2 biasa, tak ada apa2 yang istimewa... Kena laa tunggu Rafiqh besar sikit, baru laa boleh terima "kejutan" kot, hihi...

Tapi semalam sesuatu yang pelik lagi ajaib telah berlaku, buat pertama kalinya selama kami kahwin, myLove masakkan lunch. Hohoho, memang aneh sebab selama ni dia hanya masak dalam 2situasi, pertama bila I sakit sampai tahap tak boleh bangun dan kedua ketika I balik Malaysia. Lain dari tu memang TAK PERNAH! Even masa I sibuk dengan thesis atau ada program kat luar sekali pun, I still akan pastikan makanan untuk dia sedia dimasak. Tapi semalam, julung kalinya dia volunteer diri untuk masak, hek! Kan bagus kalau selalu2 offer diri tu memasak untuk wife, hihi... *dasar tak reti bersyukur, hahaha*
Hari bapa 21 june depan, berkemungkinan besar masa tu kami dah pun berada kat Malaysia, tak dapat laa nak buat surprise untuk myLove. Walaupun untuk mother's day ni dia tak buat apa2 pun untuk meraikan I, I tak kesah sangat pun. Tapi I tetap nak buat sesuatu untuk dia pada hari bapa nanti... Ni tengah fikir ni nak buat kejutan apa laa nanti...
Kat bawah ni my latest picture...

28weeks sekarang...

28weeks dulu...

8 comments:

kew_chop said...

bestnye ade org masak. happy mother's day to mama fith..

Fatin Farhah said...

Kak Fith..sila berkunjung ke blog saya..ada wish wat akak..sempena mother's day ne..

Fith said...

Murni,
happy mother's day to you too...

Fatin,
owh ok,nanti akak pergi yer...

Ina said...

eh dh nk blk ye???! sekejapan je kan. nway hepi mother's day to fith. xaci la pic xnmpk perut rafiqh cover. org nk tgk perut hehe ;D

Fith said...

Ina,
haha tuh laa,silap lak tercover part perut tu,hehe

aisha said...

selamat hati ibu fith...eh dh nk balik msia dah..cepatye...suka bace blog fith ni..tp slalu tk dpt nk tinggal jejak ku ..hihihihi.. paham2 la membace blog bersama aina...best best..ade org masakk..ihihi..

p|nKy MaMa said...

wah2 bestnye ade org offer msk hehe..
eh k.fith dh nk blk meysia ek?bkn k.fith kt ari tu bln 6 ke??

happy mother`s day;)

Fith said...

Aisha,
selamat hari ibu!
takper2,bila2 senang tinggalkan jejak,hehe.

Dyana,
Happy mother's day...
alamak,silap tulis laa,patut laa ramai yg kata cepatnya nak blk,haha.bulan 6,bukan 5,ish3 tak perasan lak,gomen2