Thursday, June 18, 2009

... Nama Adik Rafiqh ...

Haa mai laa kita main teka-teki, siapa pandai nak agak2 apa nama adik Rafiqh...

I bagi hint ok,

R.A.F.I.Q.H -> _ _ _ _ _ _

dari 6 huruf tu cuma tukar 1 huruf jer, dalam erti kata lain hanya 1 huruf je yang berbeza, lain2 tu sama...
Macam nama Rafiqh jugak, nama baby insyaAllah bakal diikuti dengan nama jepun. Kalau nak suruh teka nama jepun tu macam kejam laa pulak kan, tapi sebenarnya nama tu pun tak susah, sangat familiar, hehe. Kot kalau ada yang terlebih rajin nak meneka, boleh teka nama jepun tu sekali... Clue...

T.S.U.Y.O.S.H.I -> T _ _ _ _ _ I

Ni kalau betul laa yang keluar nanti tu boy, kalau girl, melilau laa mak bapak dia nak cari nama, hahaha. Nampak gaya kena jugak prepare nama girl kan, just in case...

Kalau ada sesiapa yang berjaya teka dengan betul, akan diberi hadiah, hihi...
Eh2 jadi kuiz laa pulak kan...
Untuk yang selama ni jadi silent readers je tu, haa meh laa teka!

Tarikh tutup pertandingan ialah sehingga baby lahir. Once baby dah pop out, I'll announce his name officially in this blog insyaAllah, and at the same time kita akan tahu kalau ada pemenang, ok?!

p/s: This contest is not valid to my sis-alang, muahahaha...

Sila2, sila laa teka...

17 comments:

kew_chop said...

wah ni pop kuiz ni. tak sabar nk tgk adik rafiqh, mamanye lagi la tak sabar kan..

Fith said...

eh murni,teka laa,hahaha

Anonymous said...

Fieyra nak main teka-teki ni..ingat,if btol dpt hadiah.
Jwp: RaZiqh

Psss: kak fith,nak sajakkkk..

♥FaTinFazLan♥ said...

hik3..biar saya tolong teka..
Rafiqi????
tapi cam salah jer..
sbb huruf -H-kat blkng masti ada kan???

aisha said...

alamakk dah ade org teka...raziqh ..ok lain2 ..emm safiqh? hahahaha...leh teka byk kali? hahahaha..ade quiz lak yek kat umah fith ni..hihi

Fith said...

Fieyra,
thanks for meneka,hehe...
lepas dah umum nama baby baru kita umum pemenang yer...

alahai dik,sajak still on the way.insyaAllah by next week kakfith cuba siapkan.sori ek lambat...

Fatin,
haa pandai pun,huruf H mesti ada tp tak semestinya di blkg,mana2 pun boleh,hehe...

Aisha,
boleh je nak teka byk kali pun.jgn pi test dari a-z udah ler,jenuh fith,hahaha...

ida81 said...

rasa mcm raziqh je sbb dekat sgt nama tu dgn rafiqh hehe..tp disebabkan dh ade yg teka saya teka raqib..eh tp takde h pulak..
yg japanese tu..ape yek..takashi ke takeshi ke....nama tu je tau..hehe

Anonymous said...

Cubaan kedua boleh kn kak fith?

Nafiqh ??

*fieyra nak hadiah best-best yeee...

Fith said...

Ida,
fith suka je main tambah2 H tu.Macam nama rafiqh tu kalau ikutkan mana ada H kan,suka2 hati je belasah buh H,hehe...Sedap gak nama Raqib tu...

Fieyra,
ecewah,pandai sungguh reka2 nama ek.

♥FaTinFazLan♥ said...

hik3..apa2 pown tggu jer adik rafiqh ne lahir...jenuh arr nak tnya satu2..

xama agi 2 kat fith nak deliver kan..?xsabar nak tegok adik rafiqh ne..hehehehe..

Fith said...

Fatin,
lagi sebulan lebih je insyaAllah.
doa2 laa moga semuanya selamat.

p|nKy MaMa said...

amboi2 k.fith siap berkuiz2 lg,menarik btol..dyana pn rs cam raZiqh je hehe..nama jepun xtaula nk teka apa;)
xsaba nk tunggu baby klua..nnt dtg umah izz ye abg rafiqh n baby;D

Fith said...

Dyana,
ramainyer teka raziqh,familiar sgt ek nama tu,hehe.jawapan takleh habaq lg,kena tunggu baby kluar,haha.

insyaallah nanti kami singgah,boleh jumpa izz,mesti dah berlari dah time tu.

Anonymous said...

Fieyra lagi :
Cubaan ketiga lahhh..janji ni last.dh 2hari dok main reka2 nama,hehehe.study kejap kayal je lebih.berusaha demi nk dpt hadiah dari kak fith.hihihi.

Jwb ke-3: hafiqh

Anonymous said...

Raziqh Tsubaki?

::NaS:: said...

radiqh?rafiqh?

::NaS:: said...

eh rafiqh ape lg.raziqh la.hehe silap lak