Friday, September 27, 2013

Bakul bento ~



Dekat 2minggu tak update blog, entah apa yang disibukkan sangat tu pun taktau laa...
InsyaAllah hari ni kalau sempat boleh post beberapa entries sekaligus...

Untuk entry kali ni, cerita tentang bakul bento saja ~~~

Masa pergi daftarkan 2R ke GIS sebulan yang lalu, kami dibawa melawat ke kelas2 2R dan kawasan2 sekitar sekolah, termasuklah ditunjukkan juga tempat di mana mereka akan makan, bermain dan menghabiskan banyak masa. Ketika melawat ke tempat makan tu, nampak laa bakul2 dan beg2 berisi bento tersusun penuh atas meja. Tertarik sangat sebab nampak kemas teratur, rasa macam nak prepare something like that juga untuk both Rafiqh dan Raziqh tapi bila dah balik rumah dan sediakan bento untuk depa, tiba2 rasa macam bakul/beg tu tak perlu. Sebabnya bekas2 bento tu mama dah susun elok2 dan muat2 je dalam beg sekolah depa...

Sehinggalah khamis lepas, teacher Raziqh kirimkan note dalam "communication book" meminta supaya kami sediakan bakul/beg bento untuk Raziqh. Ianya bagi memudahkan pihak guru2 nak manage food intake dia, senang kot sebab nampak jelas apa yang dia bawa. Tambahan pulak, sebenarnya beg sekolah dia tu kecik aje. Walaupun tak bawa buku2 sekolah selain communication book tu saja, dia tetap kena bawa balik buku dari library dan kadang2 kena bawa kelengkapan untuk swimming session, which is bila semua ni masuk beg, masa nak pi sekolah tu takpa la, cantik elok mak dia susun, tapi bila dia balik rumah humak aiiiih dah jadi tunggang-terbalik macam hapa ja, hahaha budak bertuah...

Weekends lepas ayah 3R kurang sihat so kami tak ke mana2, dok terperap dalam rumah saja. Makanya bakul tu tak terbeli lah, sehingga hari selasa baru mama keluar pi cari. Beli bekas bertutup kecik comel tapi bila balik rumah dan cuba susun bekas2 bento-nya, adoiiii laaa tak muat lah pulak! At last bekas tu adik Raisha ambil buat harta dia (dia pegang bekas tu dalam gambar di atas). Onichan-tachi ni balik sekolah nampak je bekas tu dah happy tapi bila mama kata tak boleh guna yang ni sebab tak cukup besar, dua2 frust, hihi. Ok, the next day mama keluar lagi mencari bakul bertutup, terpaksalah jalan jauh sikit pergi kedai barang2 plastik ni sebab kedai yang terdekat tak banyak choice, tak best! Alhamdulillah mujur dapat apa yang dihajati. So sejak semalam depa dah start bawa bakul2 ni ke sekolah, seronok laa kan sebab dah sama dengan kawan2 yang lain...

Dan sejak ber-bakul ini jugak, depa especially Rafiqh dah start requested untuk tambah menu bento lagi, dia minta letakkan yogurt drink yang kotak kecik2 tu dan extra cookies, hamboi2 yang banyak2 mama bagi tu tak cukup lagi ka?! Sakan sungguh, pi belajar ka pi makan?!

6 comments:

Anonymous said...

hello there and thank you for your information – I've certainly picked up something new
from right here. I did however expertise several technical issues
using this site, since I experienced to reload the web site
lots of times previous to I could get it to load correctly.
I had been wondering if your hosting is OK? Not that I am complaining,
but sluggish loading instances times will very frequently affect your placement in google and could
damage your quality score if ads and marketing with Adwords.
Anyway I am adding this RSS to my email and could look out for much more
of your respective exciting content. Ensure that you
update this again very soon.

Here is my web blog ... improve search engine ranking

cerita dewasa said...


Keep up the good work!
Thanks for sharing.
cerita dewasa / cerita 17 tahun / cerita panas
cerita sex / cerita abg / cerita bokep
abg hot / gambar hot / cerita horny

oakleyses said...

louis vuitton, polo ralph lauren, nike free run, oakley sunglasses, polo ralph lauren outlet online, sac longchamp pas cher, michael kors pas cher, longchamp outlet, tiffany and co, uggs on sale, prada outlet, replica watches, tiffany jewelry, nike free, polo outlet, longchamp pas cher, prada handbags, louboutin pas cher, chanel handbags, nike air max, air max, ugg boots, nike air max, nike roshe, burberry pas cher, ray ban sunglasses, oakley sunglasses, oakley sunglasses, christian louboutin outlet, gucci handbags, louis vuitton, louis vuitton outlet, tory burch outlet, louis vuitton outlet, longchamp outlet, christian louboutin uk, louis vuitton outlet, longchamp outlet, christian louboutin shoes, cheap oakley sunglasses, nike outlet, kate spade outlet, jordan shoes, jordan pas cher, ray ban sunglasses, ray ban sunglasses, oakley sunglasses wholesale, replica watches

oakleyses said...

converse pas cher, burberry outlet, michael kors outlet online, hollister pas cher, timberland pas cher, michael kors outlet online, michael kors outlet online, hogan outlet, kate spade, nike tn, true religion outlet, nike air max uk, michael kors, true religion jeans, uggs outlet, nike air max, nike free uk, north face, ray ban uk, north face uk, true religion outlet, nike blazer pas cher, true religion outlet, michael kors, uggs outlet, abercrombie and fitch uk, lululemon canada, vans pas cher, sac vanessa bruno, nike air max uk, michael kors outlet, michael kors outlet, ray ban pas cher, michael kors outlet, oakley pas cher, nike roshe run uk, polo lacoste, nike air force, ralph lauren uk, coach purses, coach outlet, guess pas cher, new balance, hollister uk, coach outlet store online, sac hermes, burberry handbags, replica handbags

oakleyses said...

iphone 6 plus cases, giuseppe zanotti outlet, hollister, reebok outlet, mont blanc pens, abercrombie and fitch, jimmy choo outlet, iphone 6s plus cases, iphone cases, nike roshe run, north face outlet, s6 case, new balance shoes, mac cosmetics, iphone 6 cases, timberland boots, instyler, celine handbags, asics running shoes, ferragamo shoes, beats by dre, ghd hair, oakley, baseball bats, valentino shoes, herve leger, wedding dresses, babyliss, vans outlet, nfl jerseys, p90x workout, mcm handbags, ralph lauren, bottega veneta, nike huaraches, longchamp uk, soccer shoes, iphone 5s cases, iphone 6s cases, ipad cases, insanity workout, north face outlet, nike air max, lululemon, chi flat iron, soccer jerseys, nike trainers uk, hollister clothing, louboutin, hermes belt

oakleyses said...

louis vuitton, pandora jewelry, coach outlet, montre pas cher, moncler, ray ban, canada goose uk, karen millen uk, ugg uk, pandora uk, moncler, converse outlet, juicy couture outlet, gucci, moncler, moncler, canada goose, swarovski, replica watches, ugg pas cher, lancel, wedding dresses, canada goose jackets, hollister, canada goose outlet, moncler outlet, hollister, supra shoes, juicy couture outlet, moncler outlet, louis vuitton, vans, canada goose outlet, barbour uk, ugg,uggs,uggs canada, links of london, ugg,ugg australia,ugg italia, nike air max, pandora jewelry, louis vuitton, louis vuitton, canada goose, converse, barbour, pandora charms, swarovski crystal, louis vuitton, thomas sabo, marc jacobs, canada goose outlet, canada goose, moncler uk