Monday, April 16, 2012

Raisha @ 7months!


MasyaAllah, dah 7bulan dah si kecik ni. Kecik molek ja anak dara kami ni, bila dukung dia rasa macam pegang budak 4bulan, tapi lenguh jugak tangan ni, sebab dia tak reti langsung duk diam, adehhh nampak dah tu 'bakat' nak jadi aktif macam onichan-tachi dia tu, hehe...

Raisha sekarang has becomes extremely clingy, phewww. Kalau before ni still boleh tolerate lagi dengan part clingy ni tapi sekarang hadoiiilaa memang dah lebih2 dah, kalau kena time mood tak baik tu huihhh jangan laa pi letak, dia akan up volume melalak dia, bingit telinga mama ni tau. Teringat time dengan Rafiqh dulu, sama jugak macam ni, semua nak dengan mama je, tapi takpa laa, dulu dia sorang ja nak dilayan, ulit pi mai pi mai pun takdak benda nak stress. Sekarang ni mana dengan 2 orang tu lagi, dengan bisnes lagi, dengan housechores lagi, gedebak-gedebuk hmmm sabaq je laa dik oii mama ni melayan, apatah lagi bila mengenangkan yang lambat lagi nak tambah baby, makanya tekunlah mama beri extra perhatian buat kamu yer...

Mengunjur tak terer sangat pun lagi, tapi dah makin laju maju ke depan. Rasa macam baru ja letak kat sebelah, sedar2 sat lagi tengok eh2 dah pi jauh dah, tangan tu pun kemain lagi, sama naik dengan onichan-tachi mengecah rumah. Haa la ni dah ada 3budak tukang buat selerak rumah, baguih2, berjemaah itu lebih afdhal, hahaha...

Raisha dah pandai dah nak join Rafiqh dan Raziqh main sama2, especially bila depa main kereta, blocks atau masak2, comel sangat tengok dia join sekali. Tunggu besar sikit nanti boleh laa beli set masak2, beli mainan girlish pulak, ni asyik dok main mainan boys saja, tak syiok kan adik kan?!

Milestone paling besar untuk bulan ini ialah Raisha dah start makan! Kalau ikutkan mama, nak lambatkan lagi, sehingga 8 @ 9 bulan tapi apakan daya, dia nampak macam desperate sangat nak makan, so bagi je laa. Nak kata breastmilk tak banyak pun tak jugak, since I ambil milk booster ni memang terasa laa bezanya penghasilan susu tu tapi mungkin dah tak tahan kot tengok orang lain makan, dia pun mengamuk2 nak jugak. So far dah start dengan plain bubur dan puree, seems like she really enjoy the taste, good!

Happy 7months young dear, love you!

7 comments:

ummuharithasif said...

alaa...comelnya raisha...happy 7months...

ummuharithasif said...
This comment has been removed by the author.
Fith said...

wan,
thanks!hopefully baby wan yg ke-3 ni gegirl yer.btw congrates on ur pregnancy my dear!moga segalanya berjalan baik

oakleyses said...

louis vuitton, polo ralph lauren, nike free run, oakley sunglasses, polo ralph lauren outlet online, sac longchamp pas cher, michael kors pas cher, longchamp outlet, tiffany and co, uggs on sale, prada outlet, replica watches, tiffany jewelry, nike free, polo outlet, longchamp pas cher, prada handbags, louboutin pas cher, chanel handbags, nike air max, air max, ugg boots, nike air max, nike roshe, burberry pas cher, ray ban sunglasses, oakley sunglasses, oakley sunglasses, christian louboutin outlet, gucci handbags, louis vuitton, louis vuitton outlet, tory burch outlet, louis vuitton outlet, longchamp outlet, christian louboutin uk, louis vuitton outlet, longchamp outlet, christian louboutin shoes, cheap oakley sunglasses, nike outlet, kate spade outlet, jordan shoes, jordan pas cher, ray ban sunglasses, ray ban sunglasses, oakley sunglasses wholesale, replica watches

oakleyses said...

converse pas cher, burberry outlet, michael kors outlet online, hollister pas cher, timberland pas cher, michael kors outlet online, michael kors outlet online, hogan outlet, kate spade, nike tn, true religion outlet, nike air max uk, michael kors, true religion jeans, uggs outlet, nike air max, nike free uk, north face, ray ban uk, north face uk, true religion outlet, nike blazer pas cher, true religion outlet, michael kors, uggs outlet, abercrombie and fitch uk, lululemon canada, vans pas cher, sac vanessa bruno, nike air max uk, michael kors outlet, michael kors outlet, ray ban pas cher, michael kors outlet, oakley pas cher, nike roshe run uk, polo lacoste, nike air force, ralph lauren uk, coach purses, coach outlet, guess pas cher, new balance, hollister uk, coach outlet store online, sac hermes, burberry handbags, replica handbags

oakleyses said...

iphone 6 plus cases, giuseppe zanotti outlet, hollister, reebok outlet, mont blanc pens, abercrombie and fitch, jimmy choo outlet, iphone 6s plus cases, iphone cases, nike roshe run, north face outlet, s6 case, new balance shoes, mac cosmetics, iphone 6 cases, timberland boots, instyler, celine handbags, asics running shoes, ferragamo shoes, beats by dre, ghd hair, oakley, baseball bats, valentino shoes, herve leger, wedding dresses, babyliss, vans outlet, nfl jerseys, p90x workout, mcm handbags, ralph lauren, bottega veneta, nike huaraches, longchamp uk, soccer shoes, iphone 5s cases, iphone 6s cases, ipad cases, insanity workout, north face outlet, nike air max, lululemon, chi flat iron, soccer jerseys, nike trainers uk, hollister clothing, louboutin, hermes belt

oakleyses said...

louis vuitton, pandora jewelry, coach outlet, montre pas cher, moncler, ray ban, canada goose uk, karen millen uk, ugg uk, pandora uk, moncler, converse outlet, juicy couture outlet, gucci, moncler, moncler, canada goose, swarovski, replica watches, ugg pas cher, lancel, wedding dresses, canada goose jackets, hollister, canada goose outlet, moncler outlet, hollister, supra shoes, juicy couture outlet, moncler outlet, louis vuitton, vans, canada goose outlet, barbour uk, ugg,uggs,uggs canada, links of london, ugg,ugg australia,ugg italia, nike air max, pandora jewelry, louis vuitton, louis vuitton, canada goose, converse, barbour, pandora charms, swarovski crystal, louis vuitton, thomas sabo, marc jacobs, canada goose outlet, canada goose, moncler uk