Sunday, February 6, 2011

Settle dah packing!

penyibuk no. 1

penyibuk no. 2

Selama dok balik ni, tak pernah pun balik ala lenggang2 kangkung, sekali balik memang banyak gila barang, keh3. Baju sendiri tak banyak sangat pun, sebab memang ada tinggalkan kat rumah mak. Baju budak2 ni memang laa banyak tak hingat, selebihnya omiyage(=souvenir) dan barang2 yang dipesan...

Alhamdulillah dah siap pos dah barang2 ni ke kuukou(=airport), before naik flight nanti just pi ambil barang dan check in saja. Phewww lapang otak bila dah siap pos barang2 ni, selagi tak pos, selagi tu dok rasa macam tak selesai lagi mengemas, serabut! Tengahari tadi orang takyuubin(=poslaju) mai ambil barang...

Kali ni balik bawa 2 beg dan 2 kotak. Anggaran berat dalam 55kg, pakai penimbang biasa tu ja pun, tak tepat sangat tapi insyaAllah tak lari jauh(ayat penyedap hati, hahaha). Pegawai kaunter check in sekarang ni terlebih tegas dah, lebih sikit2 pun tak boleh. Kalau ikutkan kami ni, untuk berat keseluruhan luggage dapat 70kg, jadinya dengan anggaran berat sekarang ni, kalau campur stroller pun masih berbaki lagi...

Ada 3hari saja lagi, esok dan lusa agak sibuk, rabu tu just nak kemas2 rumah saja. Ish, tak sabaq...

12 comments:

Nieza said...

wah bestnyer nk blk kan...semoga selamat sampai dan dipermudahkan segala urusan..:)

IDA said...

moga selamat semuanya nanti.bestnye nk balik.InsyaAllah kami menyusul kemudian :-)

Mrs Li - Faeeza Yusoff said...

kak fith, xpyh bw blk storeler tu. mai pinjam adam punya.FOC jaa.hehe.die pnh gune pun skali due.die xske dok dlm stroler.hak3 :D

norlin said...

bestnya fith...ayat tak sabaq tu yang buat jealous nak balik malaysia jugak tu ..hihi...semoga selamat semua...nanti balik malaysia mesti rindu jepun pulak satgi...4 bulan ...puas hati sungguh balik.....ala nak balik jugak!!!

Fith said...

Nieza,
thanks...

Ida,
ida blk bln 5 nanti kan?hehe.selamat mem-prepare brg lah yer.dah tak sabar dah kan,hehe...

Faeeza,
hahaha kalau boleh pinjam akak pinjam dah eh.ni nak bawa budak keluar dari kapal terbang ke tempat menunggu tu perghhh lenguh nak jalan,tu yg kena bawa blk gak stroller tu.awat laa besaq sgt klia tu eh,hihi

Fith said...

Norlin,
lama sgt dah tunggu nak blk,setahun stgh dah tak blk,rindu amat.takpe,noli tak lama dah kan,nanti2 ajak amir blk yer...

Heartilyina said...

br baca entry2 fith yg lepas. begitu kisahnya ya. dh agak jugak sblm ni hihi. jd lama la lagi fith dok nihon ye? ke company baru ni ada branch kt msia? hihi nampaknya fith plak nk blk. kita plak dh tinggal sbln je nk blk nihon. nway selamat bercuti ye. moga slamat g balik :)

Fith said...

Ina,
company baru ni takde kat msia tp boleh buka kata bosnya,hehe.taktau la brp lama lg kat sini.
ooo dah nak blk nihong yer.suka laa tu eh.take care yer...

Heartilyina said...

haa kalau balik msia terus nnt boleh la suruh company buka branch n hubby fith jd boss hihi. mana la tau kan :D

Fith said...

ina,
haha amin...

Unaizah said...

Akak yg baca entry Fith pun jadi excited sama hihihi.

Fith said...

kak unaizah,
mmg dah excited hbs dah ni,hehe