Friday, November 5, 2010

Update main2

Ni entry selingan saja, maybe petang2 sikit kalau sempat ada lagi entry akan di-publish. Hari ni datang mood nak memasak, so ada beberapa 'projek' masakan sedang in progress, petang nanti baru nak tayang...

Alhamdulillah dah sehat sepenuhnya, terima kasih tak terhingga buat yang sudi bertanya khabar. Both 2R pun alhamdulillah maintain sihat, harap2 tak berjangkit laa dari ayah dan mama. Budak berdua ni kalau selsema sikit2 takat hidung berair je tapi tak ganggu keaktifan depa, selera makan macam biasa dan tidur ok, memang I tak bagi ubat, biar recover sendiri. Dulu2 taktau so asal sakit sikit je terus redah klinik paed, almaklumlah semua free kan, haha. Tapi sekarang dah 'bijak' sikit, atas nasihat doktor kalau takat karui kaze(=selsema ringan) tu tak payah laa kalut2 sumbat bagi ubat, let their bodies produce the antibody to fight with the viruses and bacteria. Baru laa immune system badan depa kuat...

Hari ni jugak genap usia Rafiqh 2tahun 11bulan, in just 1month he'll turn 3! Alhamdulillah. Dah agak lama tak update cerita pasal 2R kan, milestone update masih dalam draft lagi, hari ni atau esok akan cuba siapkan insyaAllah...

Oh btw, for those yang hari tu tanya2 kenapa my sil-kaklong dah laaamaa tak update fotopages dia, jawapannya sebab dia nak 'pindah' rumah baru. So insyaAllah from now hopefully dia akan aktif kembali, kawan semua dijemput untuk melawat rumah baru kaklong yer. Dah masuk dunia blogger dah, welcome welcome!

I know most of this blog viewers are among my friends, kenalan dekat dan jauh, kawan2 dari zaman sekolah rendah sampai sekarang, thanks for coming adn reading! Ada jugak antara viewers yang connect with my sis-alang via fb, so ada yang tahu what had happened to her. I nak cerita banyak2 pun tak boleh, sebab ni hal peribadi dia, nak minta izin dia untuk tulis pun berat mulut ni nak ucapkan. What ever it is, I know she reads my blog, so incase she gives me permission to write, insyaAllah I'll update soon. If not, please keep praying for her, may Allah give her strength...

7 comments:

kew_chop said...

haha terbalik pulak, paed sini selalu perli anak dah nak sembuh (selalu kalo selsema la coz hingus dah pekat) baru nak hantar clinic. tu yg selalu kalo ada simpton terus bwk pastu stok ubat mesti berlambak x mkn sampai abes dok simpan wat pekasam.. yelah takmo bergantung harap sgt kat ubat kan..

Fith said...

murni,
aah bila dah hingus pekat kuning tu tanda nak sembuh laa tu,tp dulu2 taktau so bila jd gitu dok sangka makin teruk,haha,ntah hapa2.
mmg pun,stok ubat penuh,fith buang je kalau sekali ambil tp tak hbs,sbb free kan,hahaha

kew_chop said...

kita dulu pun time maira x tahu rupanya kalo makin pekat hingus makin nak sembuh, dulu punyala dok pulun tunggu pekat baru wat pi clinic ngeh3..

Unaizah said...

Alhamdulillah dah sihat pun. Rajin la Fith update blog everyday...kekadang tu sampai 2 3 entry per day. Akak ni walaupun idea ada tp aduh ada je halangan. Sekarang ni memang masa la tak byk terluang...dgn baby ni kan. Kdg-kdg tu gambar tak upload to laptop. And ada masa tu pulak malas bebenor.

Fith said...

Murni,
itu lah kita ni ada benda bljr kat buku,tp ada benda bljr dari pengalaman kan...

Kak unaizah,
yer2 mmg rajin sbb blog adalah 'hiburan' bagi fith,hehe.klau nak ikut idea ni bykkkk lg benda nak tulis tp bertapis2.takat entry merapu2 mmg tak ambil masa nak siap,tp klau yg ilmiah sket tu take time jugak laa.akak lain kak,ada baby lg,mmg mencabar kan nak spend masa utk berblog...

Heartilyina said...

xsempat nk wish semoga cepat sembuh tp dah sembuh ye. alhamdulillah. dok baca blog fith tp lompat2 je baca isi penting haha. nk komen dan xdan je. kdg2 ada chance tp dah xde mood plak nak mengomen due to xde privacy hihi. nway keep warm ye n semoga sihat anak beranak slalu :)

Fith said...

Ina,
thanks,alhamdulillah dah sehat...
takpe ina,tak komen pun takpe,faham sgt mesti tak sempat kan.biasa laa fith pun klau duk msia mmg skip2 je baca blog org.
amacam skrg?hubby dah start keje ker?bila laa nak boleh baca coretan ina lg ni,hehehe