Wednesday, November 24, 2010

Rindu tak?!

Dah seminggu blog ni terabai kan, lamanya tak ada proper update, rindu nak berblog, korang pun rindu tak? haha. Sebenarnya I dah sihat lama dah tapi anak2 yang masih tak berapa betul2 lagi sihatnya, tu yang takdak masa sangat nak hadap laptop ni. Dan lagi sejak tumbang sakit2 dek virus hari tu, semacam dapat penyakit pakej pulak, terkena virus MALAS sama. Malas serba-serbi, semua benda takdak mood nak buat, adehhh bahaya sungguh ni. Ni pun masih bersaki-baki lagi rasa malas ni, nak kena pulun merajinkan diri balik laa ni, yosh gambarimasu!

Rafiqh dan Raziqh masih belum fully recover lagi. Sat lagi nak bawa pi klinik. Sepanjang depa sakit2 ni memang tak pijak lagi klinik due to mama pun tak sihat sama so tak larat nak keluar, bila mama dah sihat, time klinik buka tengok depa macam ok dah tapi tiba2 malam muntah2 dan diarrhea balik, bila nak pi klinik, hujan lah, klinik tutup lah, macam2. Bertangguh2 sampai la ni tak pi lagi...

Raziqh awal2 kena hari tu dia muntah2, habis muntah dia diarrhea pulak, tak teruk sangat laa sebab cuma 2kali ja membuang dalam sehari, tak macam orang diarrhea sangat pun. Sampai petang semalam dia masih poop cair, tu yang nak pi tanya doktor tu apa laa yang tak kena sebenarnya. Si Rafiqh pulak dia cuma muntah2 dan muntah dan muntah. Paling teruk masa petang dan malam khamis tu, non-stop muntah sampai langsung tak boleh tidur, kesian sungguh tengok. Semalam muntah sekali, taktau sebab salah makan ka atau pasaipa, nak kena pi klinik jugak ni, kenapa laa agaknya...

Sekarang ni memang musim virus merebak, macam2 jenis penyakit ada. Lepas ni kena extra careful especially dalam penjagaan rumah dan kebersihan anak2. Kesian tengok depa sakit2 macam tu, habis seghoh kurus dah anak2 haku, huhu...

8 comments:

mysara said...

fith baru seminggu tak update.mai dah dekat 3minggu...hehehe.. alhamdulillah, fith dah sihat.take care kay..esp 2cheeky boys tu...hsemoga cpt2 sembuh.mai pon xbetul2 sihat lagi.skg nih batuk+selsema+sakit tekak...stpak pon sama..naseb baik budak2 tu xde apa2...
hugs n kisses for 2R

IDA said...

masuk musim sejuk2 ni mmg dok ada virus muntah cirit ni.dulu aiman penah kena..mamanya pun kena..seksanya..sgt kesian cirit sampai 11kali..muntah pun berbelas kali..bukan jenis muntah yg skit tu..muntah yg sampai keluar kat hidung tu.moga cpt sembuh ye.bg minum byk air ye

Fith said...

my,
thanks my.my pun,moga cepat sembuh ye.rindu nak baca blog my tau...

ida,
itu laa ida,teruk betul bila muntah non-stop ni.seksa rasanya.kesian tgk anak2 laa kan.ida pun take care yer...

Mrs Li - Faeeza Yusoff said...

ehh mesti la rinduuuu :D! alhamdulillah, sht dh.hopefuly adik abg nye pun lekah segar dehhh.kak fith ade pkai ionizer x kat umah?alhamdulillah, ade la mbantu sdikit sbyk since pkai tu.kalo adam dmm pun xblarutan la :D

zura said...

hushh..! rindu laa.., bukak tetap tajuk entry yg same..! ehehehehehe.. ciannya kat dua budak kecik tu..! bawak pi klinik laa fith.., risau plak dgr sbb asik muntah2 je tu..! kena bg banyak minum air..! sbb sure air dari badan dia banyak dah kua kan..! hope tak pape k cayang..! take care fith..! hope semua kembali ok..! muahhhhhh for 2R..!!

Fith said...

faeeza,
wahhh terharu ada org rindu,haha.insyaAllah hrp2 cepat laa 2R tu sehat...
aah ada pakai,kat rumah ni mmg selalu on ionizer dgn air-cleaner,betul2,mmg byk membantu benda tu utk bersihkan pengudaraan rumah...

zura,
hihi rindu gak ye,haha.
dah bawa pi klinik dah td.doc kata mmg virus biasa yg akan muncul time peralihan musim mcm ni.
btw thanks ye...

TinyTini said...

salam fith..ingat tini je sorang bergundah gulana tasnim muntah & cirit, demam..mmg betulla orang kata virus..tini mmg flat kalau anak2 sakit sbb taktidur malam and keje teruk siang

Fith said...

Tini,
kesiannya tasnim.moga cepat sembuh ye.mmg mak2 semua akan penat bila anak sakit2 kan.penat badan,penat minda dan penat emosi.take care dear