Thursday, November 11, 2010

Promotion - SK2 trial set !!!

Sticky mode - please scroll down for latest entry...

As promised, meh nak cerita pasal SK2 trial set ni. Sebagai permulaan, let me introduce 3 packages first - lets name it set A, B and C...

Oh tapi kan, actually I don't know how much is the price of trial set in Malaysia, could be it's much more cheaper than what I offer here, since nilai yen sekarang ni sangatlah tinggi, cecah RM3.80++ untuk tukaran 100yen(nilai biasa adalah RM3 saja). However, I did surveyed the price in few websites(Malaysia) and found that their prices are quite high too. But of course ada jugak sellers yang jual dengan harga yang murah giler2, rasa macam tak lojik pun ye jugak tapi takkan laa benda2 tu tiruan pulak kan, ermmm wondering from where they get it, China?! hahaha... So guys, sapa2 yang tahu harga pasaran terkini untuk barang2 ni, please kindly inform me ye, thanks in advance!

Btw, seandainya memang ada yang berminat nak beli from me and let say I get order more than 4sets sekaligus, boleh cut down RM15-20 lagi for each set sebab boleh dapat shipping within Japan(store-me) free, yup FYI I beli through internet. And the price also will change depends on currency, if more than RM3.80 for 100yen, I'll count it as RM3.80 but if lower than that, I'll calculate it again okey, so boleh dapat lagi murah laa...



SET A RM230 (including shipping Japan-Malaysia)
Retail price before promotion was RM292 (exclude shipping store-me & me-Msia)

1. FT cleansing oil - 11 ml
2. FT cleansing gel - 5 gm
3. FT cleanser - 6 gm
4. FT clear lotion - 10 ml
5. FT essence - 10 ml
6. Whitening source derm definition - 4.7 ml
7. FT repair C (moisturizer) - 2 ml
8. Skin signature - 2.5 gm
9. Facial lift emulsion - 10 gm

FT = facial treatment


SET B RM260 (including shipping Japan-Malaysia)
Retail price before promotion was RM304 (exclude shipping store-me & me-Msia)

1. FT cleansing gel - 5gm x 2
2. FT cleanser - 6gm x 2
3. FT clear lotion - 10ml x 2
4. FT essence -10ml x 2
5. FT repair C - 2ml x 2
6. Skin signature - 2.5gm x 2

FT = facial treatment



SET C RM280 (including shipping Japan-Malaysia)
Retail price before promotion was RM323 (exclude shipping store-me & me-Msia)


1. FT cleansing gel - 5gm x 2
2. FT cleanser - 6gm x 2
3. FT clear lotion - 10ml x 2
4. FT essence - 10ml x 2
5. FT repair C - 2ml x 2
6. Skin signature - 2.5gm x 2
7. Signs eye mask - 1 piece

FT = facial treatment


Feel free to email me at arukassfan@yahoo.com for order or any question, thank you!

24 comments:

zura said...

dear.., kalau kulit agak kering set mana ek yg sesuai.., cam nak try tapi tak sure laa ok tak ek..?

dulu pnah laa pakai produk shadira.., sendayu tinggi.., semua menghampakan.., baik2 licin terus tumbuh jerawat..,

pakai body shop pun tak ok..,
last2 dok laa pakai hazelin snow sampai skang.., hahahaha

Fith said...

zura,
adehhh zura tanya fith macam fith ni berpengalaman.fith pun baruuuuu nak try,hahaha.
set A tu compare to B n C,ada byk brgnya,kira utk org yg betul2 rajin jaga muka,yg suka pakai mcm2 sesuai laa beli set tu.B n C tu pulak sama je brg cuma C tu tambah kat mask,fith beli yg C sbb fith jenis yg pakai basic je,pastu gatai nak try pakai mask yg diorg ckp best sgt tu,haha.kalau betul2 sesuai,nanti maybe beli 2-3 je brgnya,tak mampu eh nak pakai semua2 tu,hehe...
sk2 takde pengkhususan kulit(kering/lembap) mcm sesetgh produk tu,sbb ia mmg dicipta sesuai utk semua jenis kulit esp utk org asia,insyaAllah sesuai laa kot utk kita2 ni kan...

umeboshi said...

wah...berSK2 eh...k.noora ni jenis pemalas. kang kejap pakai, kejap tak, rugi lak rasa nye. tapi, macam best jek SK2!!! (k.noora pun dah jaaaarang nak berSIMPLYSITI..)

Haryanti said...

waaahh, dah tambah item bisnes plak ni..good2..hehe
fith..kat mesia ni kan byk brg tiruan..tu pasal bleh jual murah giler..tp apa guna murah tp tiruan kan..nak beli SK2 ke better beli kat kaunter kat supermarket je..
beli online shopping kat nihon best kan..bleh compare harga..dulu2 suka sgt la masuk rakuten ke..yahoo shopping ke..hehe..sep baik kat mesia ni kurang benda2 tu kalo tak mau rabak gak poket..
yanti dulu pun beli bg mak jual gak kat tmpt keja dia..igtkan x ramai yg nak beli sbb mahal..tp ramai gak rupanya yg berminat..n bila dah try ada yg repeat order lg..ada yg kata ada org tanya pakai apa sbb nampak perubahan..tp ikut org gak la kot cepat ke x, sesuai ke x kan..
good luck ngan bisnes ni fith :)
nnt tuan punya diri dah pakai bleh la tulis review plak..hehe

Fith said...

kak noora,
ohhhh ber-simplysiti rupanya kak noora ni,best ker produk dia kak noora?
kita serupa laa kak noora,fith pun bukan jenis rajin sgt pun jaga muka,haha.pakai yg basic mcm cleanser dan moisturizer tu je wajib,yg lain2 tenyeh ikut mood,hihi...

yanti,
eh ada gak ek yg tiruan?naruhodo,patut laa murah giler.terkejut gak fith tgk price diorg,pdhal ramai yg kata mahal gak beli kat supa tu.
haa nanti klau fith pakai dan tetiba jd cun boleh laa nak bg review,haha.bukan bisnes lah,ni suka2 je,tak untung byk pun,hehe.btw thanks ye yanti!

Unaizah said...

Wah, bukak bisnes nampak hihihi.

Fith said...

kak unaizah,
kecik2 aje kak,test market dulu,hehe

TinyTini said...

uwaaahhh..bnyk nye item dia, pening nak guna..tp nampak macam best..hihi..sabar2..

Fith said...

tini,
haa tu laa,byk kan,klau jenis yg rajin mmg berbaloi laa kot.tp fith tak brp nak rajin,ni test je dulu,klau sesuai nanti fith beli 2-3brg aje,hehe.
sabar2 tu berminat gak ker?hihi

kew_chop said...

ala cam best pulak sk2 ni. bulan lepas baru beli set cosme decorte under kose tu tapi bila tgk entry ni teringin pulak nak try.. maybe pas abes yg ni leh try pulak sk2 ni. nanti citer tau ok ke tak. kita pakai kose ni not bad gak puas hati gakla kena ngan kulit.

Fith said...

murni,
ooo hari tu fith tgk2 jugak yg kose,best ek?
amboi rajinnye try2.fith ni malas,ni pun baru 2nd product yg nak try,hehe.
pasni dah hbs kose tu boleh beralih ke sk2 pulak,saudagar kain takpe,income laju,hihi

kew_chop said...

ehh takdela fith. ni pun baru produk 2nd yg nihon punya yg kita try. before ni pakai mesia nye produk tapi makin lama makin tak sesuai ngan kulit. plus rasanya umur pun makin meningkat kot kena tukar produk lain, huhu.. tiba2 rasa tua bangat..

ainko said...

hai fith..sy berminatla..dh emel pun kat awk..reply eh

Fith said...

murni,
haha baru 27,tak tua lg tu,hiks.
tp soro2 dah kena prihatin laa kan bab penjagaan kulit ni,supaya maintain jelita gitu,hahaha...

ainko,
hai,thanks yer...nanti saya reply emailnya ya...

Mrs Li - Faeeza Yusoff said...

try kt sdr n siap jual skali.bagus :D!haha.nk tgk lu review akak lps pkai sk2 nih.mn tau kot2 bkenan.hakhakhak :D

Fith said...

faeeza,
klau tunggu kakfith taktau laa bulan bila nak boleh buat review tu,hehe.

Raudhah anje said...

sungguh menggoda la fith, tapi tak mampu diri ini nak beli wpon hati ni nak sgt2 pakai.

Fith said...

anje,
hahaha mmg menggoda kan,nak2 tgk org lain yg pakai kata hasilnya best.aish tak mampu hapanye,saja laa tu belum terdesak nak cuba.takper2,nanti yen dah jatuh harga2 ni akan murah lg.time tu boleh kot nak cuba2

ainko said...

agaknye klu nak pki sk2 essence je ok x fith?

Fith said...

ainko,
ok je,tak perlu pakai full package pun sbnrnya.sbb ada jugak kawan/kenalan fith yg pakai cth mcm cleanser nye aje,ada yg pakai sk2 essense tu je,still ada kesan.klau gi tanya kat kaunter promote sk2 ni,sah2 laa dia suh beli semua2 kan,hahaha.fith pun nanti akan ambil 3 benda je,yg paling2 basic utk kulit ni

Lady Caca said...

kak fith,
trial set tahan berape lame eh? sebulan ke.

Fith said...

akmal,
trial set ni kecik2 je,dlm 3minggu gurai ka na,depends on penggunaan laa kan.mcm cleansing n cleanser tu berjenis2 diberi,klau kakfith pakai 1 aje utk 1 masa so boleh tahan lama gak laa,hehe...

mastura said...

salam kak fith, sy dh lme bmint ngn sk2 ni..hehe..kalau nk try yg set A tu kn, tmasuk pos ke m'sia bape hrga nye ek? ;)

Fith said...

Salam mastura,
termasuk pos rm230 dik...