Wednesday, May 4, 2011

Kenangan part 2

Sambungan dari entry yang lepas...

Budak 2orang ni seronok laa kot bila balik Malaysia, kawasan dalam rumah lapang, luar rumah pun lapang, melasak laa jawabnya pagi petang siang malam. Aktiviti wajib depa kalau cuaca cerah ialah main kat luar. Habis kawasan rumah ni depa tawaf pi mai pi mai. Kadang2 tu naik risau jugak kalau tak nampak kelibat depa bermain, especially si Raziqh tu lah yang paling tak boleh percaya, uihhh banyak sangat aih 'kerja' dia. Baru2 ni belikan dia selipar baru yang ada bunyi tot tet tot tet tu, haa baru lega sikit, eh lega banyak. Sebabnya senang nak trace dia pi mana, dok sebatu pun dah boleh dengar bunyi selipar tot tet dia tu...

Ni gambar terbaru Rafiqh dan Raziqh. Rafiqh esok genap laa 3tahun 5bulan. Raziqh pulak dah pun 1tahun 9bulan. Dah big boy dah dua2 orang. Nanti2 I update perkembangan terbaru depa pulak yer...




Sepanjang bulan mac dan april, rumah mak ni memang meriah sentiasa. Apa tak nya, kaklong dan anak2nya balik tinggal kat Ipoh sebab menunggu hari nak bersalin. 2R ada geng laa nak main, 2R + 2S = 4heroes ni dah cukup dah untuk buat havoc, penat nak melayan...

29 mac adalah hari lahir my youngest brother - adik. So kami pakat2 buat celebration lagi walaupun before tu dah celebrate ramai2, seronok jugak melayan sambutan2 ni especially bila ada ramai budak2 ni, happy tengok depa gembira. 28hb tu keluar belikan kek untuk potong petang tu, then the next day keluar makan Radix fried chicken pulak. Selamat ulangtahun kelahiran ke-11 paksu! We all love u...


4 comments:

Heartilyina said...

alahai muda nya paksu. paksu pn best la kan ada ramai gang nk main sama2 kat rumah. hihi aah kan betul jugak sandal tottettottet tu boleh jd safety tool jugak utk track anak. even jln2 keliling rmh je pn tp xleh take for granted kan. teringat blk msia ritu. tula rmh lapang smpi boleh hilang anak dlm rumah hihi. kena bli sandal mcm raziqh gak la :D

ShashaCatering said...
This comment has been removed by the author.
ShashaCatering said...

Sandal totet totet, jadi safety tool. Brilliant idea, tak pernah terfikir lak.

Happy birthday Pak Su ;)

Fith said...

Ina,
aah paksu pun mcm budak2 jugak,sebaya je dgn anak2 sedara...
betul tu ina,kat msia ni pulak lg laa bahaya,mmg kena jaga betul2 even anak dlm rumah pun kan.

Shasha,
thanks!
haha safety tool yg mudah kan...