Thursday, September 3, 2009

Zakat

I need help!

Kepada kawan2 yang tinggal kat Jepun, I nak minta tolong sikit. Ada sesiapa tau tak kat mana nak bayar zakat? Maksud I bayar melalui online banking(furikomi)... Selama 4tahun berkahwin ni myLove bayar melalui Ikatan Persaudaraan Islam Jepun(IPIJ) ataupun Muslim Students Association Japan(MSAJ). And of course I laa orang yang akan cari info pasal tu, myLove bayar je. But for this year, I dah try cari2 tapi tak jumpa laa pulak. Cause lately I have limited time to google here and there, so I tanya kat sini je laa...

p/s: Beberapa hari lepas, ada someone nama Ida ym I, I'm so sorry sebab tak sempat nak reply my hero dah off laptop, please ym me again okey. Thanks...

6 comments:

chiputch said...

salam fith..

try check kt sini

http://www.islamcenter.or.jp/

browse smpai bwh. ade maklumat psl Public Appeal for Funds.

harap dpt membantu:)

peluk cium utk rafiqh + raziqh

Fith said...

Salam chiputch,
thanks :)

peluk cium untuk Fateh jugak...

ida81 said...

Fith..hubby ida selalu bank in kat islamic center jugak..every year buat camtu.. :-)

Fith said...

Ida,
thanks...

::NaS:: said...

salam kak fith.
kitorg baru je dpt emel dari taishikan.pasal zakat fitrah kat jepun.ada attach surat skali.nanti nas hantar kat emel kak fith la ye.

Fith said...

Salam Nas,
thanks nas.nanti tolong email ke arukassfan@yahoo.com yer.
take care