Friday, September 18, 2009

Kuih raya

Jom tengok gambar kuih raya... Tahun ni mak tak membeli langsung, 100% buatan anak2nya sendiri. My mom jenis yang tak suka buat kuih raya, tapi anak2nya suka sangat! So kami 3beradik pulun laa buat...

Samperit


Oreo delight


Cornflakes madu


Choco chips


Chipsmore delight


Kerepek gunting

Bercerita hal kuih raya ni, teringat kenangan zaman kanak2 dulu. 1st time belajar buat kuih ni secara serius ialah masa I darjah 4, bersekolah kat Kuantan. 1 of abah's staff tu wife-nya menjual kuih raya, my mom kawan baik laa dengan makcik tu. Disebabkan mak nak sangat anak2 dia belajar buat kuih, so kami 2beradik(I dan alang) dihantar ke rumahnya untuk tolong dia. Bulan ramadhan, petang2 lepas habis sekolah abah hantar kami ke rumahnya untuk belajar. Secara tak langsung, sedikit sebanyak ianya membantu kami untuk pandai buat sendiri...

Tu je laa cerita pasal kuih raya...

3 comments:

kew_chop said...

waa bestnye kueh raya die..

zura_betty said...

rajinnya fith..! huhuhuhu.., thn nie semua beli tak buat satu pun.., tak tau laa malas tu tahap gaban..! mase time preggy amsyar dulu dok kemaruk wat kuih raya sampai sakit nak terberanak time wat kuih..! ehehehehe

Fith said...

Murni,
ala murni pun bukan main sakan jugak kan buat kueh raya,hehe

Zura,
tak rajin mana pun,memang fith suka kelebet kuih raya.