Monday, March 26, 2012

Raisha oh Raisha



My lovely princess Raisha Misaki has turned 6months young on last 16th march, yeay! Kejap saja dah 6bulan. Meh nak update cerita tentang Raisha pulak...

Cik kak kecik ni memang laa anak mama, takmau sangat dengan orang even dengan ayahnya pun, semua nak mamaaa je, phewww penat! Most of the times mesti demand mama pegang,yang mama ni nak masak, nak menyapu, nak mengelap, nak membasuh, nak mandi, nak makan, semua payah dibuatnya. Adehhh, layankan je laa, walaupun kadang2 tu geram laa jugak, hehe...

Sekarang dah cekap meniarap, dah boleh bergerak mengunjur ke depan, ke belakang, ke kiri dan ke kanan, bergolek merata2. Duduk pun dah makin stabil, bila mama nak buat kerja kat dapur, mama letak dia dalam walker, kaki pun dah makin kuat untuk tolak walker tu bergerak. Tapi Raisha masih lagi tak boleh control movement walker so selalu laa berakhir dengan dia masuk celah2 mana entah dan kemudiannya melalak sebab tak nampak kelibat mama, hihi. Kalau mama nak buat kerja sambil duduk, letak je dia dalam bumbo sofa, dia suka laa boleh join tengok mama buat kerja. Tangan pun dah pandai grab and hold things, boleh laa bagi dia pegang toys untuk alih perhatiannya dari mama...

She likes Rafiqh-onichan, but not Raziqh-onichan, hahaha. Part ni tak dapek den nak nolong haa. Cukup anti dengan Raziqh, Raziqh lalu tepi dia pun dia dah melalak, sampai tahap tu laa punya dia tak suka, kuang3. So sila bayangkan kalau Raziqh mai tidur sebelah dia ka, mai usik2 dia ka, hadoiii bingit telinga mama ni menahan panahan suaranya yang merdu itu. Kalau Rafiqh ok, in fact Rafiqh cakap je dia dah ketawa mengekek2, wahhh kemain lagi ceria kalau main dengan Rafiqh, kalau Raziqh, hancusss!

Dah 6bulan, biasanya kalau ikut budaya kita, mak2 dah kalut dah nak bagi anak tu makan, kan?! Sebaliknya Raisha belum lagi, dia masih lagi exclusively on breastfeeding. Kenapa? Cause I'm not ready yet, haa tuh dia, bukan si anak yang tak ready, mak dia pulok ngaku tak ready, hek! Banyak faktor yang mendorong kepada keinginan nak lewatkan Raisha mula makan solid foods ni, Raziqh dulu pun start makan lepas 9bulan gitu, so I rasa biar lah dia juga mendapat khasiat susu ibu secukupnya terlebih dahulu...

8 comments:

Heartilyina said...

Agaknya sbb Rafiqh dh bsr pandai layan adik. Si Raziqh plak nk layan adik juga tp sbnrnya belum berapa pandai. Adik rimas la kot hihi.

Weekend lepas g Nilai 3. Lalu jalan dlm Semenyih-Bangi then lalu Bukit Mahkota hihi. Dok terfikir2 mesti dh dkt dgn rumah Fith. Fith dok seksyen berapa?

Unaizah said...

Si Raisha ni tengok dari gambar-gambar di sini macam ikut rupa Fith. Tu yg jadi anak mama kot.
Anak ketiga memang jenis yg clingy lebih kot especially kat mak. Anak akak yg ketiga pun mcm Raisha....nak berkepit 24 jam sampai susah nak buat apa pun. Tp lately ni sejak dah besar sikit ni dah okay sikit dah nak kat orang lain sama.

Fith said...

Ina,
Haa lojik gak tu.dia tak reti lg nak entertain adik tu,kasar sgt,brutal tak tentu pasal,tu yg adik xsuka.rafiqh ni lembut sikit...

Fith kat seksyen 6,bukit mahkota ni kecik je ina,kalau dah masuk tu mmg dekat je.ni no fith 011-19095475,kalau dtg sms/call la,boleh mai singgah.

Kak unai,
Ooo mcm tu pulak yer?ish mmg betul kak,sgt clingy,semua nak mama.maybe besar sikit baru ok kot,skrg tak mobile lg,tak reti main sndr lg,tu yg merapppp je tu.

mysara said...

aloloh..tomeinya dia!! jumpa ahad ni nnti insyaAllah ye raisha!

oakleyses said...

louis vuitton, polo ralph lauren, nike free run, oakley sunglasses, polo ralph lauren outlet online, sac longchamp pas cher, michael kors pas cher, longchamp outlet, tiffany and co, uggs on sale, prada outlet, replica watches, tiffany jewelry, nike free, polo outlet, longchamp pas cher, prada handbags, louboutin pas cher, chanel handbags, nike air max, air max, ugg boots, nike air max, nike roshe, burberry pas cher, ray ban sunglasses, oakley sunglasses, oakley sunglasses, christian louboutin outlet, gucci handbags, louis vuitton, louis vuitton outlet, tory burch outlet, louis vuitton outlet, longchamp outlet, christian louboutin uk, louis vuitton outlet, longchamp outlet, christian louboutin shoes, cheap oakley sunglasses, nike outlet, kate spade outlet, jordan shoes, jordan pas cher, ray ban sunglasses, ray ban sunglasses, oakley sunglasses wholesale, replica watches

oakleyses said...

converse pas cher, burberry outlet, michael kors outlet online, hollister pas cher, timberland pas cher, michael kors outlet online, michael kors outlet online, hogan outlet, kate spade, nike tn, true religion outlet, nike air max uk, michael kors, true religion jeans, uggs outlet, nike air max, nike free uk, north face, ray ban uk, north face uk, true religion outlet, nike blazer pas cher, true religion outlet, michael kors, uggs outlet, abercrombie and fitch uk, lululemon canada, vans pas cher, sac vanessa bruno, nike air max uk, michael kors outlet, michael kors outlet, ray ban pas cher, michael kors outlet, oakley pas cher, nike roshe run uk, polo lacoste, nike air force, ralph lauren uk, coach purses, coach outlet, guess pas cher, new balance, hollister uk, coach outlet store online, sac hermes, burberry handbags, replica handbags

oakleyses said...

iphone 6 plus cases, giuseppe zanotti outlet, hollister, reebok outlet, mont blanc pens, abercrombie and fitch, jimmy choo outlet, iphone 6s plus cases, iphone cases, nike roshe run, north face outlet, s6 case, new balance shoes, mac cosmetics, iphone 6 cases, timberland boots, instyler, celine handbags, asics running shoes, ferragamo shoes, beats by dre, ghd hair, oakley, baseball bats, valentino shoes, herve leger, wedding dresses, babyliss, vans outlet, nfl jerseys, p90x workout, mcm handbags, ralph lauren, bottega veneta, nike huaraches, longchamp uk, soccer shoes, iphone 5s cases, iphone 6s cases, ipad cases, insanity workout, north face outlet, nike air max, lululemon, chi flat iron, soccer jerseys, nike trainers uk, hollister clothing, louboutin, hermes belt

oakleyses said...

louis vuitton, pandora jewelry, coach outlet, montre pas cher, moncler, ray ban, canada goose uk, karen millen uk, ugg uk, pandora uk, moncler, converse outlet, juicy couture outlet, gucci, moncler, moncler, canada goose, swarovski, replica watches, ugg pas cher, lancel, wedding dresses, canada goose jackets, hollister, canada goose outlet, moncler outlet, hollister, supra shoes, juicy couture outlet, moncler outlet, louis vuitton, vans, canada goose outlet, barbour uk, ugg,uggs,uggs canada, links of london, ugg,ugg australia,ugg italia, nike air max, pandora jewelry, louis vuitton, louis vuitton, canada goose, converse, barbour, pandora charms, swarovski crystal, louis vuitton, thomas sabo, marc jacobs, canada goose outlet, canada goose, moncler uk