Tuesday, January 31, 2012

Sakura Beauty

Disebabkan sekarang I lebih cenderung and seriously nak focus in cosmetics business, I've made a decision to change my shop's name, from Sakura Boutique to Sakura Beauty. Rasa macam pelik sangat bila kedai nama 'boutique' walhal dalam kedai tu hagham sehelai baju pun tarak, wakakaka...

Untuk sementara waktu, terasa nak cuci tangan sat dari bisnes berkaitan butik, bukan hilang minat ka hapa ka, cuma masih mencari2 ilham nak cipta kelainan bila nak kembali buka butik ni nanti, angan2 tu nak jual barang dari jenama 'sendiri', well, I know it needs a very huge commitment to fulfill my dreams, tapi semua tu tak mustahil pun kan, apa2pun, angan2 tu tak salah, jika disertakan dengan tapak2 usaha, kan kan?!

Ramai jugak kawan2 lama yang tanya berkenaan bisnes butik I dulu, sebenarnya I dah lama tak aktif menjual, sejak ada anak ni, and few days ago dah officially tutup kedai. All stocks dah habis dilelong, thanks to my bestfriend Elah yang sudi take over all the stocks, moga habis dijual nanti yer. So now, I declare diri sendiri tak nak terlibat dengan bisnes butik lagi sehingga suatu masa yang sesuai...

Sekarang ni nak rebut peluang2 yang ada depan mata ni dengan menceburi bisnes lain pulak. Who knows my rezeki ada dalam cabang perniagaan lain, jadinya usaha dan usahalah!

Dengan nama baru ni, semangat pun baru, idea2 jugak kena selalu refresh supaya banyak lagi produk lain boleh dimasukkan. 'Beauty' ni sangat luas tafsirannya, bukan setakat kosmetik saja boleh jual, kalau cukup kreativitinya, macam2 benda boleh seret masuk. Tapi tu lah, tengah bekerja untuk dapatkan lesen kosmetik ni dulu. Pening jugak cari petunjuk, kat Malaysia ni prosedur2 macam ni rasa susah nak dapatkan info. Anyone knows macammana nak apply lesen ni tak? Hehe...

Dipendekkan cerita, kepada semua viewers yang berbaik hati, jom ramai2 tolong like my new page sakura beauty kat facebook. Boleh refer link kat sebelah kanan bawahhhh blog ni. Thanks in advance!

6 comments:

nadiagz said...

kakfith..lama xterjah kakfith..hehe..mahu bagitahu kakfith..saya mahu tempah sk2..masih kakfith jual ka?

Anonymous said...

set sk2 ada jual lagi?

oakleyses said...

louis vuitton, polo ralph lauren, nike free run, oakley sunglasses, polo ralph lauren outlet online, sac longchamp pas cher, michael kors pas cher, longchamp outlet, tiffany and co, uggs on sale, prada outlet, replica watches, tiffany jewelry, nike free, polo outlet, longchamp pas cher, prada handbags, louboutin pas cher, chanel handbags, nike air max, air max, ugg boots, nike air max, nike roshe, burberry pas cher, ray ban sunglasses, oakley sunglasses, oakley sunglasses, christian louboutin outlet, gucci handbags, louis vuitton, louis vuitton outlet, tory burch outlet, louis vuitton outlet, longchamp outlet, christian louboutin uk, louis vuitton outlet, longchamp outlet, christian louboutin shoes, cheap oakley sunglasses, nike outlet, kate spade outlet, jordan shoes, jordan pas cher, ray ban sunglasses, ray ban sunglasses, oakley sunglasses wholesale, replica watches

oakleyses said...

converse pas cher, burberry outlet, michael kors outlet online, hollister pas cher, timberland pas cher, michael kors outlet online, michael kors outlet online, hogan outlet, kate spade, nike tn, true religion outlet, nike air max uk, michael kors, true religion jeans, uggs outlet, nike air max, nike free uk, north face, ray ban uk, north face uk, true religion outlet, nike blazer pas cher, true religion outlet, michael kors, uggs outlet, abercrombie and fitch uk, lululemon canada, vans pas cher, sac vanessa bruno, nike air max uk, michael kors outlet, michael kors outlet, ray ban pas cher, michael kors outlet, oakley pas cher, nike roshe run uk, polo lacoste, nike air force, ralph lauren uk, coach purses, coach outlet, guess pas cher, new balance, hollister uk, coach outlet store online, sac hermes, burberry handbags, replica handbags

oakleyses said...

iphone 6 plus cases, giuseppe zanotti outlet, hollister, reebok outlet, mont blanc pens, abercrombie and fitch, jimmy choo outlet, iphone 6s plus cases, iphone cases, nike roshe run, north face outlet, s6 case, new balance shoes, mac cosmetics, iphone 6 cases, timberland boots, instyler, celine handbags, asics running shoes, ferragamo shoes, beats by dre, ghd hair, oakley, baseball bats, valentino shoes, herve leger, wedding dresses, babyliss, vans outlet, nfl jerseys, p90x workout, mcm handbags, ralph lauren, bottega veneta, nike huaraches, longchamp uk, soccer shoes, iphone 5s cases, iphone 6s cases, ipad cases, insanity workout, north face outlet, nike air max, lululemon, chi flat iron, soccer jerseys, nike trainers uk, hollister clothing, louboutin, hermes belt

oakleyses said...

louis vuitton, pandora jewelry, coach outlet, montre pas cher, moncler, ray ban, canada goose uk, karen millen uk, ugg uk, pandora uk, moncler, converse outlet, juicy couture outlet, gucci, moncler, moncler, canada goose, swarovski, replica watches, ugg pas cher, lancel, wedding dresses, canada goose jackets, hollister, canada goose outlet, moncler outlet, hollister, supra shoes, juicy couture outlet, moncler outlet, louis vuitton, vans, canada goose outlet, barbour uk, ugg,uggs,uggs canada, links of london, ugg,ugg australia,ugg italia, nike air max, pandora jewelry, louis vuitton, louis vuitton, canada goose, converse, barbour, pandora charms, swarovski crystal, louis vuitton, thomas sabo, marc jacobs, canada goose outlet, canada goose, moncler uk