Saturday, October 15, 2011

Rindu...

Raisha dah pun berusia sebulan, insyaAllah dalam 2minggu saja lagi mama akan habis tempoh berpantang. Kalau ikutkan pengalaman2 sebelum ni, lebih kurang 2minggu lepas berpantang kami akan berangkat balik ke Nihong dah, tapi nampak gayanya kali ni kepulangan kami terpaksa ditangguh lagi. What to say?! Speechless...

Dah lama sangat tinggalkan nihong, almost a year hokey! Kami balik Malaysia awal bulan 2 then dijangka pulang ke sana around end of next month, phewww satu tempoh yang paling lama direkod setakat ni. Rindu sangat dah, rindu kat rumah atas langit tu, rindu kat Ube dan penduduknya, rindu kat japanese foods, rindukan musim2 kat sana, rindu suasana dan life family kecil kami ni, pendek kata rindu segala2nya...

Sungguh, kita merancang dan Allah merancang, tetapi perancangan Allah adalah sebaik2 rancangan...
Plan asalnya nak tinggalkan nihong hanya 4 bulan, then balik semula, a month before due date baru nak balik Malaysia semula. Namun, dek kerana perubahan jadual kerja myLove yang tak menentu, kami langsung tak balik nihong. Moga Allah permudahkan urusan kerja myLove, so that dia boleh settle projek di Vietnam awal dan kami boleh balik nihong next month aminnn...

Oh itu rindu yang pertama, ada lagi yang dirindui, ehehe, rindu apalagi kalau bukan rindu buat si kekasih hati, yer dak?! Kalau masa preggy hari tu I merungut dengan keadaan emosi yang agak tak stabil tu, alhamdulillah lepas bersalin semua mood swings tu lenyap dah. But still untuk satu hal ni masih emo tak tentu arah, bila terfikir soal rindu ni memang tak boleh nak kontrol sedih, mula laa ayaq mata nak meleleh, aisehhh. Takpa laa, takmau fikir lebih2 sangat, kalau ikut hati memang nak luahkan segala yang dirasa, nak share dengan si dia, nak dia
tahu yang kami pun menahan rindu padanya, tapi takut kata2 tu nanti terkesan kat myLove pulak, cause I know situasi dia lebih mencabar. Makanya, selalu laa menahan mulut ni dari tercakap benda2 yang tak gembira, selalu laa menahan tangan ni dari tertaip perkara2 yang tak
sepatutnya. Hopefully I tak jadi beban yang menambah kesedihannya tapi biarlah jadi penawar yang selalu buat dia tersenyum dan rasa
bahagia...

10 comments:

Unaizah said...

Banyakkan bersabar ye Fith. Tak lama lagi you'll be one whole family again...Insya Allah.

TinyTini said...

sabarlah fith, sabar itu indah dear..

Heartilyina said...

InsyaAllah dh xlama lagi kan nnt dh boleh bersatu as one family. Stay strong ye Fith. Gambatte!

Asmara said...

Salam Fith! omedetou! hihi.. dah nak habis pantang dah pun kan. Alhamdulillah dapat onna. waa.. mesti rindu kat nihon kan. Lama sungguh, nnti bermulalah hidup baru bersama 3 anak pulak. Gambate! :D

Fantabulous Mommy said...

sooo touching. fith isteri yang baik. :)

farah adlini

Fith said...

Kak unaizah,
Thanks.insyaallah...

Tini,
Yes dear,sedang melatih diri byk2 bersabar,thanks...

Ina,
Gambarimasu!

Kak as,
Arigatou.aah dah hbs pantang,hehe.tu lah,looking forward nak balik nihong bersilat with this 3 little rangers...

Farah,
Takde la,still byk benda nak kena baiki.btw thanks for reading!

oakleyses said...

louis vuitton, polo ralph lauren, nike free run, oakley sunglasses, polo ralph lauren outlet online, sac longchamp pas cher, michael kors pas cher, longchamp outlet, tiffany and co, uggs on sale, prada outlet, replica watches, tiffany jewelry, nike free, polo outlet, longchamp pas cher, prada handbags, louboutin pas cher, chanel handbags, nike air max, air max, ugg boots, nike air max, nike roshe, burberry pas cher, ray ban sunglasses, oakley sunglasses, oakley sunglasses, christian louboutin outlet, gucci handbags, louis vuitton, louis vuitton outlet, tory burch outlet, louis vuitton outlet, longchamp outlet, christian louboutin uk, louis vuitton outlet, longchamp outlet, christian louboutin shoes, cheap oakley sunglasses, nike outlet, kate spade outlet, jordan shoes, jordan pas cher, ray ban sunglasses, ray ban sunglasses, oakley sunglasses wholesale, replica watches

oakleyses said...

converse pas cher, burberry outlet, michael kors outlet online, hollister pas cher, timberland pas cher, michael kors outlet online, michael kors outlet online, hogan outlet, kate spade, nike tn, true religion outlet, nike air max uk, michael kors, true religion jeans, uggs outlet, nike air max, nike free uk, north face, ray ban uk, north face uk, true religion outlet, nike blazer pas cher, true religion outlet, michael kors, uggs outlet, abercrombie and fitch uk, lululemon canada, vans pas cher, sac vanessa bruno, nike air max uk, michael kors outlet, michael kors outlet, ray ban pas cher, michael kors outlet, oakley pas cher, nike roshe run uk, polo lacoste, nike air force, ralph lauren uk, coach purses, coach outlet, guess pas cher, new balance, hollister uk, coach outlet store online, sac hermes, burberry handbags, replica handbags

oakleyses said...

iphone 6 plus cases, giuseppe zanotti outlet, hollister, reebok outlet, mont blanc pens, abercrombie and fitch, jimmy choo outlet, iphone 6s plus cases, iphone cases, nike roshe run, north face outlet, s6 case, new balance shoes, mac cosmetics, iphone 6 cases, timberland boots, instyler, celine handbags, asics running shoes, ferragamo shoes, beats by dre, ghd hair, oakley, baseball bats, valentino shoes, herve leger, wedding dresses, babyliss, vans outlet, nfl jerseys, p90x workout, mcm handbags, ralph lauren, bottega veneta, nike huaraches, longchamp uk, soccer shoes, iphone 5s cases, iphone 6s cases, ipad cases, insanity workout, north face outlet, nike air max, lululemon, chi flat iron, soccer jerseys, nike trainers uk, hollister clothing, louboutin, hermes belt

oakleyses said...

louis vuitton, pandora jewelry, coach outlet, montre pas cher, moncler, ray ban, canada goose uk, karen millen uk, ugg uk, pandora uk, moncler, converse outlet, juicy couture outlet, gucci, moncler, moncler, canada goose, swarovski, replica watches, ugg pas cher, lancel, wedding dresses, canada goose jackets, hollister, canada goose outlet, moncler outlet, hollister, supra shoes, juicy couture outlet, moncler outlet, louis vuitton, vans, canada goose outlet, barbour uk, ugg,uggs,uggs canada, links of london, ugg,ugg australia,ugg italia, nike air max, pandora jewelry, louis vuitton, louis vuitton, canada goose, converse, barbour, pandora charms, swarovski crystal, louis vuitton, thomas sabo, marc jacobs, canada goose outlet, canada goose, moncler uk