Friday, April 22, 2011

Kupu2 kecil menari dalam perutku

Tangguh dulu cerita pasal check ups pregnancy, meh nak cerita pasal benda lain dulu, tapi tetap berkisar pada pregnancy ni jugaklah...

2hari lepas buat pertama kalinya mama dah dapat rasa movement baby, yeay! Walaupun at first macam was2 jugak eh betul ker tu baby tapi lepas tu rasa yakin yang dirasakan bergerak2 tu adalah my little fella in me. Tiba2 perasaan rindu nak rasa baby gerak2, kicking and poking from inside kembali membuak2, sangatlah istimewa perasaan itu, undescribeable...

Baby bump pun dah makin menonjol. Ok, tak payah buat2 terkejut laa kan, since this is not the 1st pregnancy so memang normal laa kalau awal2 lagi dah boleh nampak perutku membuncit, hihi. Tak payah nak sorok2 cover2 perut ni cause I don't care at all kalau orang nak kata buncit pun, I'm so proud that I'm now pregnant. Kalau dulu kena tunggu minggu ke-20 baru nak nampak baby bump tapi kali ni minggu ke-15 pun dah ketara, so sekarang ni suka sangatlah duk menayang diri depan cermin sambil pegang usap2 perut, soo cute sebab kecik comel aje. Nanti boleh laa publish picture tummy kat sini...

Dah lama tak bercerita pasal 2R kan, both dah besar dah pun. Nanti2 laa siapkan entry pasal depa yang tertangguh2 tu. Sejak tau yang I pregnant lagi, both 2R dah dimaklum yang depa akan dapat adik lagi but surely dua2 pun blur sebab tak faham apa2 lagi. Kalau tanya mana akachan(=baby), depa akan tunjuk atau pegang perut mama tapi rasa2nya depa pun taktau the fact yang ada baby sedang membesar kat dalam tu, hihi. 2R memang sukakan baby, kalau pi rumah orang yang ada baby kecik syok laa depa, haa tambah2 sekarang ada baby Syadza kat rumah ni, alahaiiii tak habis2 nak mengulit baby tu. As for Rafiqh, sebab dah besar so sangat senang nak train dia on how to treat a baby. Dia pegang pun slowly dan gentle saja, agak concern jugaklah itu ini tapi Raziqh, oh no! hahaha, boleh tepuk dahi. Awal2 baby Syadza lahir hari tu dia dok buat bunyi geram "eee, eee" sambil ketap bibir setiap kali tengok baby, tangan pun merata tala nak cuit baby, uishhh geram sangat laa kot tengok si kecik tu mata berkelip2 menguek2. Tapi sekarang dah ok sikit, kena ajar dia cara macammana nak sentuh baby, macammana nak kiss baby and etc. Nanti2 dia pandai laa kan, belajar sikit2 nanti senang laa bila adik sendiri dah lahir, tak payah laa mama nak berkepung sakan, hehe...

Si kupu2 kecilku sayang, membesarlah dengan sihat dan sempurna. Moga Allah mempermudahkan perjalanan kita ini. Mama miss your daddy badly, eh2 tiba2 lari tajuk, haha...

7 comments:

Mrs Li - Faeeza Yusoff said...

hehe.bestkan kak :D!sy pun suke duk sengih2 dpn cermin smbil usap2 prt.haha.pastu pak dia pun mula la ckp mama die dh berangan dahh.haha!

sng la kak fith boleh train sbb dh ade baby kecik kat sane.hopefly die xlupe once blk jepun nnt.hihi.ehh kate ayahnye dh blk nk bw p holand.bile nk brangkat :D?

Ija Zambry said...

hai fith! selow sikit belog sejak ada budak kenit lam perut tu ek! hehehe. rindu nk baca citer si 2r.
haha comel je terbayang baby dok geram kat baby jugak!
nanti upload la new pics. take care ye! jgn lasak2 sgt!

kew_chop said...

tak sabarnya nak rasa baby gerak2 dlm peyyot. kuat sungguh penyakit yg fith sebarkan sampai kita kat yokohama pun terkena jangkitan, hihi.. semoga semuanya selamat, amin.. btw fith bersalin kat mesia ke nihon?

Unaizah said...

Enjoy your pregnancy...

Shasha Catering said...

Enjoy the baby inside.

Semoga semuanya selamat ;)

Heartilyina said...
This comment has been removed by the author.
Heartilyina said...

ya Allah tersalah type komen sblm ni. kang salah paham plak. dh delete. seb baik tergerak hati nk baca semula haha. nway fith bestnya dh rasa bb gerak2 yelah dh hampir separuh perjlnan pregnancy kan. pejam celik je. moga sihat2 semua ye. rindu nk baca citer 2r :D