Tuesday, October 8, 2013

The babies

 Walaupun pregnancy ke-4 ni tak dirancang, tapi debaran dan rasa excited tu memang tetap akan ada, anak kannn rezeki, datang pun dari ilham kasih sayang dan cinta, tidak dapat tidak, mestilah happy kan kan?!
 
1st movement baby dah mula dirasa sejak usia kandungan sekitar 14minggu, sekarang ni dah 22minggu, memang lebih ligat lagi dia bergerak. Boleh rasa berkocak2 perut ni dibuatnya, kadang2 senak dan sedikit kurang selesa. Biasanya pergerakan baby jadi lebih agresif bila dah malam. Selalu jugak kacau2 dia, especially bila rasa dia mula bergerak slowly, mama akan tepuk dan tekan bahagian bawah perut, nanti dia akan bagi feedback dengan bergerak lebih kuat. Cuma mungkin sebab saiz yang masih kecil, tindakbalas baby tak boleh rasa dengan jelas bila disentuh dengan tapak tangan, more to rasa dari dalam saja. Selalu jugak cuba letak tapak tangan kat bahagian2 tertentu tu tapi kurang "power" lagi tendangannya, prektis banyak2 yer baby, besar cepat2 nanti boleh bagi ayah, onichan-tachi dan onechan pulak tengok dan rasa, tak sabar nak tengok reaksi depa, hihi...
 
 
Ini Rafiqh Tsuyoshi, lahir 5hari lewat dari due date, pada 5 disember 2007, melalui pembedahan c-sect. Berat ketika lahir 3.61kg...
 
 
 
 
Ini Raziqh Takeshi. Lahir sehari awal dari due date, pada 30 julai 2009. Alhamdulillah proses bersalin yang sangat smooth, diizinkan Allah untuk merasai bersalin normal. Berat dia 3.3kg...
 
 
 
 
Ini Raisha Misaki. Lahir lebih kurang 3minggu lebih awal dari due date, pada 16 september 2011, punyalah awal tak sabaq2 dia nak keluaq. Berat ketika lahir 3.0 kg. Alhamdulillah Allah beri peluang untuk bersalin normal lagi tapi proses kelahirannya ya Allah, buatkan mama serik nak pregnant dan bersalin lagi...
 
 
 
..........

10 comments:

Hazrina Nasir said...

bestnyaaa nak dapat baby lagi. meriah rumah fith. ikut hati teringin nak bagi adik lagi untuk ihsan dan aisyah juga. tapi 2 orang kat rumah ni pun dah havoc huhu

Fith said...

Ina,
insyaAllah your turn coming soon,hehe.sikit hari lg aisyah dah pandai buat itu ini sndr,mesti boleh tambah2 lagi babies ;) ihsan pun sikit hari lg dah pandai berdikari,mama lega lah sikit ;)

eug|ena said...

fith, mizot br tau fith berjaya VBAC! nanti share tips/petua ye hehe
(ade hati nak try VBA2C lg ni :P)

btw, rafiqh betui2 mata sepet.. nihonjin mitai nee ;)

Fith said...

Mizot,
oh mizot both c-sect yer?

kalau kat msia lps sekali csect,most doctors bagi lg chance utk normal delivery kan,depends on case kelahiran sblm,kalau semua ok,biasanya no hal.tp kalau nihong n skrg thai,once dah csect,mmg takde harapan nak try VB dah,diorg tak kasi,uhuk.

insyaAllah boleh mizot,kena jaga diri elok2 aje,make sure luka sembuh elok.pastu kuatkan semangat,mesti Allah bantu!
;)

Unaizah said...

Betapa besar kuasa Allah kan, setiap pregnancy berbeza pengalaman walaupun org yg sama kandungkan atau baby sama jantina. Semoga Allah permudahkan semua utk Fith.

Fith said...

Kak Unai,
yer betul.sbb tu every pregnancy tu terasa sungguh unik,mmg tak boleh nak predict what will happen next and next kan.tak campur cerita beranak lg,hehe...

thanks kak unai,jazakillah atas doanya,moga Allah rahmati kak unai n family juga ;)

oakleyses said...

louis vuitton, polo ralph lauren, nike free run, oakley sunglasses, polo ralph lauren outlet online, sac longchamp pas cher, michael kors pas cher, longchamp outlet, tiffany and co, uggs on sale, prada outlet, replica watches, tiffany jewelry, nike free, polo outlet, longchamp pas cher, prada handbags, louboutin pas cher, chanel handbags, nike air max, air max, ugg boots, nike air max, nike roshe, burberry pas cher, ray ban sunglasses, oakley sunglasses, oakley sunglasses, christian louboutin outlet, gucci handbags, louis vuitton, louis vuitton outlet, tory burch outlet, louis vuitton outlet, longchamp outlet, christian louboutin uk, louis vuitton outlet, longchamp outlet, christian louboutin shoes, cheap oakley sunglasses, nike outlet, kate spade outlet, jordan shoes, jordan pas cher, ray ban sunglasses, ray ban sunglasses, oakley sunglasses wholesale, replica watches

oakleyses said...

converse pas cher, burberry outlet, michael kors outlet online, hollister pas cher, timberland pas cher, michael kors outlet online, michael kors outlet online, hogan outlet, kate spade, nike tn, true religion outlet, nike air max uk, michael kors, true religion jeans, uggs outlet, nike air max, nike free uk, north face, ray ban uk, north face uk, true religion outlet, nike blazer pas cher, true religion outlet, michael kors, uggs outlet, abercrombie and fitch uk, lululemon canada, vans pas cher, sac vanessa bruno, nike air max uk, michael kors outlet, michael kors outlet, ray ban pas cher, michael kors outlet, oakley pas cher, nike roshe run uk, polo lacoste, nike air force, ralph lauren uk, coach purses, coach outlet, guess pas cher, new balance, hollister uk, coach outlet store online, sac hermes, burberry handbags, replica handbags

oakleyses said...

iphone 6 plus cases, giuseppe zanotti outlet, hollister, reebok outlet, mont blanc pens, abercrombie and fitch, jimmy choo outlet, iphone 6s plus cases, iphone cases, nike roshe run, north face outlet, s6 case, new balance shoes, mac cosmetics, iphone 6 cases, timberland boots, instyler, celine handbags, asics running shoes, ferragamo shoes, beats by dre, ghd hair, oakley, baseball bats, valentino shoes, herve leger, wedding dresses, babyliss, vans outlet, nfl jerseys, p90x workout, mcm handbags, ralph lauren, bottega veneta, nike huaraches, longchamp uk, soccer shoes, iphone 5s cases, iphone 6s cases, ipad cases, insanity workout, north face outlet, nike air max, lululemon, chi flat iron, soccer jerseys, nike trainers uk, hollister clothing, louboutin, hermes belt

oakleyses said...

louis vuitton, pandora jewelry, coach outlet, montre pas cher, moncler, ray ban, canada goose uk, karen millen uk, ugg uk, pandora uk, moncler, converse outlet, juicy couture outlet, gucci, moncler, moncler, canada goose, swarovski, replica watches, ugg pas cher, lancel, wedding dresses, canada goose jackets, hollister, canada goose outlet, moncler outlet, hollister, supra shoes, juicy couture outlet, moncler outlet, louis vuitton, vans, canada goose outlet, barbour uk, ugg,uggs,uggs canada, links of london, ugg,ugg australia,ugg italia, nike air max, pandora jewelry, louis vuitton, louis vuitton, canada goose, converse, barbour, pandora charms, swarovski crystal, louis vuitton, thomas sabo, marc jacobs, canada goose outlet, canada goose, moncler uk