Tuesday, March 22, 2011

Alhamdulillah part 3 - Adik 2R !!!

InsyaAllah tak lama lagi Rafiqh akan dapat adik lagi dan Raziqh bakal naik pangkat jadi onichan...

Kalau ikut EDD(estimate due date) yang gynae bagi insyaAllah baby akan lahir pada 3 oktober nanti, about a month after eid fitri. Sekarang usia kandungan dah 13minggu, another 27weeks to go insyaAllah...

I did the UPT(urine pregnancy test) on 4th feb, about a week before going back to Malaysia. Not really sure dah preggy atau belum that time sebab my period was not stable a month before. Tapi buat jugak sebab I was not feeling well, mabuk2 gitu. Tapi hati dah mengharap laa sebab kami dah tak on family planning dah since 2 months before tu. Bila tengok positif, happy sangat of course. The next day terus pi check kat klinik untuk confirmation. Alhamdulillah, nampak dah baby masa tu, I was already 6weeks pregnant...



Rasanya dah terjawablah persoalan kenapa laa I tak update blog ni agak lama kan. Aah morning sickness! Adehhh kali ni memang agak hebat compared to my previous pregnancies, morning sickness datang sejak usia kandungan 5minggu, sangatlah awal, getting worse day to day sampai sekarang tak habis2 lagi. Kalau laa duk kat Nihong masa mabuk2 ni, sure dah turun 5kg++dah kot, tapi sebab sekarang duk kat Malaysia, ohhh syurga! Turun 2kg aje, hihi. Makan tak ada problem, boleh laa telan, cuma lepas makan tu muntah balik laa. Alhamdulillah perancangan Allah adalah yang terbaik. Pregnant dalam cuti2 ni sangatlah best!

So guys, sehingga morning sickness ni tamat, mungkin blog ni akan terabai laa. I actually trying to sit in front of this laptop kerap2 dan lama2 tapi tak tahan laa, mood tarak. Apapun, tolong doakan kandungan kali ni berjalan lancar dan selamat semuanya...

17 comments:

umeboshi said...

alhamdulillah!! Fith, Ninja sefamily.omedetou ne... happy for you..take care ok..

aisha said...

alhamdulilla..tahniah fith!! take care kay..:)

zura said...

alhamdulillah.., wah kita same2 beradu tenaga nie fith..! betul2 berlumba nie.., so skang past baton pd mai plak..! cepat mai sambut baton..,rayyan dgn ayden pun dah tak sabar tu nk adik gak..! ehehehehe

ummuharithasif said...

alhamdulillah,murah rezeki fith...tumpang happy sgt,best tu nk dpt baby...wan doakan yg terbaik tuk fith & baby...jga kesihatan tu ;)

Unaizah said...

Patutla blog sunyi sepi. Congrats!!!! Termakbul ye hajat di hati. Baby irfan pesan kat auntie fith suruh bersalin on 4 oct sebab sama birthdate dgn dia hihi.

IDA said...

tahniah..take care ok :-)

norlin said...

alhamdullilah fith...tahniah, noli tumpang gembira....wah lepasni kalau heero lagi habisla mama fith kena buli....girl pulak kot kali ni hihi....semoga fith sihat dan dapat bertahan dengan morning sickness

Mrs Li - Faeeza Yusoff said...

ALHAMDULILLAHHHHHHHHHH :D!!! hak3.ble saing la kite kakkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk :D!! sy nye edd insyaALLAH a week after akak.muahahaha.smoga ALLAH mengurniakan baby gurl kat kite ye kakkk, aminnn :D!!! happy for u n famly :D! nawal dh lekat dh kak?hak3.

TinyTini said...

salam fith, so happy for you, taksempat nak kejar da ni..hihihi..mungkin tahun ni tini belum lagi kot..kalau tak same je kita ni ek..huhu~~jelesssss, nak jugakk!!

Heartilyina said...

tahniah fith! wah sungguh jeles ni. tp mmg xsepat dh kalau nk bersaing dgn fith pun hihi. moga fith n baby sihat2 belaka ye. girl plak kot kali ni. nway jaga diri baik2 ye. oh ye ni fith dh preggy raziqh still bf ke?

Fith said...

Kak noora,
arigatou!u 2 take care...

Aisha,
thanks!

Zura,
thanks.alhamdulillah rezeki kan...
eh tapi tak berlumba tau,insyaAllah lps yg ke-3 ni fith akan rest lama sikit,hehe.
ish mai awal lagi,aydeen baby lagi,hehe.

Wan,
jazakillah atas doanya,thanks dear!

Kak unaizah,
thanks kak!
klau ikut edd yg scan punya mmg edd in 4th tau,kita tgk nanti boleh kongsi bday tak dua2 baby kita yer,hehe...

Fith said...

Ida,
thanks!

Noli,
aminnn hrp2 girl la pulak kan...
thanks...

Faeeza,
owh ye ker?tahniah jugak!
hrp2 girl la yer...

Tini,
insyaAllah tahun dpn laa ye tini.btw thanks ye

Ina,
takpe ina,nextyear masih ada.lama tak update blog,bz eh?
aah raziqh masih bf lg,tgh slowly nak wean...

ojasamid said...

masya allah, omedetou fith n family! ^^ tumpang gembira nih. hehehe..moga lancar n dimudahkan Allah ye, utk the 3rd baby. kami mendoakan. take care fith =)

(terujanya kt keliling ramai kawan2 yg mula pregnen anak seterusnya. hihi..)

dayot said...

Fith,omedetou!!!
Bestnya dah nak masuk 3,alhamdulillah.
Take care ye!

Fith said...

Kak oja,
arigatou!
kak oja pun boleh join dah ni,jom2,hehe.

Dayot,
arigatou!alhamdulillah rezeki.
u 2,take care

Raudhah anje said...

tahniah fith...br baca blog fith...lama tak bukak ...

Fith said...

Anje,
thanks anje.takpe anje,tak buka pun takpe,takde update sgt pun saikin.