Wednesday, August 28, 2013

Green Field Villas


Green Field Villas adalah nama taman perumahan yang kami diami sekarang ni. Alhamdulillah company myLove sewakan rumah yang fully furnished dan yang lebih utama ianya dalam kejiranan yang selamat insyaAllah. Villa ni adalah gated guarded area yang almost 90% penduduknya adalah foreigners, kebanyakannya mat saleh laa kan...

I'm not sure berapa biji rumah yang ada dalam kawasan ni, sebab keluasan perumahan ni taklah besar sangat pun, rasanya dalam 100 rumah gitu je kot, kalau takat nak pusing2 jalan kaki tu dalam setengah jam dah settle round. Sebabnya setiap 1 lorong hanya ada 5 biji rumah saja, kesemuanya banglo single storey yang kecik2 comel. Kemudiannya kalau tak silap hanya ada 4 saja bangunan rumah teres 2 tingkat dalam area ni...

Selain kami, ada ramai lagi keluarga melayu Msia kat sini, semuanya bekerja satu company dengan myLove. Kebanyakannya suamilah yang bekerja sementara isteri dan anak2 tu datang meneman saja, macam kami ni haa. Jiran selang serumah dengan kami pun family melayu dari Kelantan, juga ada anak 3 orang, meriah! Yang selebihnya tinggal kat lorong2 lain. Maknanya taklah kesunyian hidup merantau, anak2 ada kawan2 nak membesar dan main sama2. Seronok dapat berjiran dan berukhwah macam ni, memang takdak rasa macam duk luar negara pun, rasa macam duk Msia jugak sebab rutin dan lifestyle yang hampir sama alhamdulillah... 

4 comments:

oakleyses said...

louis vuitton, polo ralph lauren, nike free run, oakley sunglasses, polo ralph lauren outlet online, sac longchamp pas cher, michael kors pas cher, longchamp outlet, tiffany and co, uggs on sale, prada outlet, replica watches, tiffany jewelry, nike free, polo outlet, longchamp pas cher, prada handbags, louboutin pas cher, chanel handbags, nike air max, air max, ugg boots, nike air max, nike roshe, burberry pas cher, ray ban sunglasses, oakley sunglasses, oakley sunglasses, christian louboutin outlet, gucci handbags, louis vuitton, louis vuitton outlet, tory burch outlet, louis vuitton outlet, longchamp outlet, christian louboutin uk, louis vuitton outlet, longchamp outlet, christian louboutin shoes, cheap oakley sunglasses, nike outlet, kate spade outlet, jordan shoes, jordan pas cher, ray ban sunglasses, ray ban sunglasses, oakley sunglasses wholesale, replica watches

oakleyses said...

converse pas cher, burberry outlet, michael kors outlet online, hollister pas cher, timberland pas cher, michael kors outlet online, michael kors outlet online, hogan outlet, kate spade, nike tn, true religion outlet, nike air max uk, michael kors, true religion jeans, uggs outlet, nike air max, nike free uk, north face, ray ban uk, north face uk, true religion outlet, nike blazer pas cher, true religion outlet, michael kors, uggs outlet, abercrombie and fitch uk, lululemon canada, vans pas cher, sac vanessa bruno, nike air max uk, michael kors outlet, michael kors outlet, ray ban pas cher, michael kors outlet, oakley pas cher, nike roshe run uk, polo lacoste, nike air force, ralph lauren uk, coach purses, coach outlet, guess pas cher, new balance, hollister uk, coach outlet store online, sac hermes, burberry handbags, replica handbags

oakleyses said...

iphone 6 plus cases, giuseppe zanotti outlet, hollister, reebok outlet, mont blanc pens, abercrombie and fitch, jimmy choo outlet, iphone 6s plus cases, iphone cases, nike roshe run, north face outlet, s6 case, new balance shoes, mac cosmetics, iphone 6 cases, timberland boots, instyler, celine handbags, asics running shoes, ferragamo shoes, beats by dre, ghd hair, oakley, baseball bats, valentino shoes, herve leger, wedding dresses, babyliss, vans outlet, nfl jerseys, p90x workout, mcm handbags, ralph lauren, bottega veneta, nike huaraches, longchamp uk, soccer shoes, iphone 5s cases, iphone 6s cases, ipad cases, insanity workout, north face outlet, nike air max, lululemon, chi flat iron, soccer jerseys, nike trainers uk, hollister clothing, louboutin, hermes belt

oakleyses said...

louis vuitton, pandora jewelry, coach outlet, montre pas cher, moncler, ray ban, canada goose uk, karen millen uk, ugg uk, pandora uk, moncler, converse outlet, juicy couture outlet, gucci, moncler, moncler, canada goose, swarovski, replica watches, ugg pas cher, lancel, wedding dresses, canada goose jackets, hollister, canada goose outlet, moncler outlet, hollister, supra shoes, juicy couture outlet, moncler outlet, louis vuitton, vans, canada goose outlet, barbour uk, ugg,uggs,uggs canada, links of london, ugg,ugg australia,ugg italia, nike air max, pandora jewelry, louis vuitton, louis vuitton, canada goose, converse, barbour, pandora charms, swarovski crystal, louis vuitton, thomas sabo, marc jacobs, canada goose outlet, canada goose, moncler uk