Tuesday, August 27, 2013

2 minggu sudah ~~~

Alhamdulillah dah masuk minggu ke-3 di sini. Life is getting better, walaupun masih terasa seperti dalam mode "bercuti". Sebenarnya tak berapa suka dengan mood releks begini sebab lama2 nanti akan mula disapa bosan. Makanya kena lah berusaha mencari "kerja" supaya hari2 terisi dengan perkara2 bermanfaat...

Cerita pasal anak2, sekarang tengah in process menguruskan persekolahan depa. Last weekends kami dah ke supermarket membeli barang2 keperluan persekolahan Rafiqh dan Raziqh. InsyaAllah kalau tak ada aral melintang bulan depan ie nextweek lah depa berdua akan mula bersekolah. Tak membeli apa sangat pun, cuma kena sediakan beg sekolah, bekas bento(=lunch box), bekas air, kasut, socks dan swimming suit. Lain2 keperluan akan disediakan pihak sekolah nanti. Memang teruja sangat nak hantar depa pi sekolah sebabnya lepas ni mama kena bangun awal2 pagi untuk masakkan lunch bagi depa bawa bekal ke sekolah. Bukan takat lunch saja, kena prepare breakfast dan snack sekaligus, kat sekolah nanti akan ada 3 sesi rehat so banyak laa bekal yang nak kena bawa. Wahhh, dah lama dah tak bangun memasak pagi2, dulu masa duk Nihong memang tak miss laa buat bento untuk myLove tapi sejak balik Msia memang tak pernah dah menggagau periuk belanga pagi2 buta ni, hihi...

Regarding mabuk2 alahan pregnancy pulak, alhamdulillah rasanya dah makin beransur baik. Sejak beberapa hari lepas dah kurang muntah2, setakat sekali dua sehari, ok sangatlah tu, cuma rasa mual dan pahit mulut masih ada. Yer laa, dah 15minggu lebih dah baby oiii, tolong laa bagi mama kembali energetic, penat dah 2bulan dok terlepek mandom, mama nak aktif semula okey! InsyaAllah weekends ni nak pi klinik untuk check up. Selama pregnant ni baru 2 kali pergi klinik, routine check up pun belum start lagi, haiyaaa...


4 comments:

oakleyses said...

louis vuitton, polo ralph lauren, nike free run, oakley sunglasses, polo ralph lauren outlet online, sac longchamp pas cher, michael kors pas cher, longchamp outlet, tiffany and co, uggs on sale, prada outlet, replica watches, tiffany jewelry, nike free, polo outlet, longchamp pas cher, prada handbags, louboutin pas cher, chanel handbags, nike air max, air max, ugg boots, nike air max, nike roshe, burberry pas cher, ray ban sunglasses, oakley sunglasses, oakley sunglasses, christian louboutin outlet, gucci handbags, louis vuitton, louis vuitton outlet, tory burch outlet, louis vuitton outlet, longchamp outlet, christian louboutin uk, louis vuitton outlet, longchamp outlet, christian louboutin shoes, cheap oakley sunglasses, nike outlet, kate spade outlet, jordan shoes, jordan pas cher, ray ban sunglasses, ray ban sunglasses, oakley sunglasses wholesale, replica watches

oakleyses said...

converse pas cher, burberry outlet, michael kors outlet online, hollister pas cher, timberland pas cher, michael kors outlet online, michael kors outlet online, hogan outlet, kate spade, nike tn, true religion outlet, nike air max uk, michael kors, true religion jeans, uggs outlet, nike air max, nike free uk, north face, ray ban uk, north face uk, true religion outlet, nike blazer pas cher, true religion outlet, michael kors, uggs outlet, abercrombie and fitch uk, lululemon canada, vans pas cher, sac vanessa bruno, nike air max uk, michael kors outlet, michael kors outlet, ray ban pas cher, michael kors outlet, oakley pas cher, nike roshe run uk, polo lacoste, nike air force, ralph lauren uk, coach purses, coach outlet, guess pas cher, new balance, hollister uk, coach outlet store online, sac hermes, burberry handbags, replica handbags

oakleyses said...

iphone 6 plus cases, giuseppe zanotti outlet, hollister, reebok outlet, mont blanc pens, abercrombie and fitch, jimmy choo outlet, iphone 6s plus cases, iphone cases, nike roshe run, north face outlet, s6 case, new balance shoes, mac cosmetics, iphone 6 cases, timberland boots, instyler, celine handbags, asics running shoes, ferragamo shoes, beats by dre, ghd hair, oakley, baseball bats, valentino shoes, herve leger, wedding dresses, babyliss, vans outlet, nfl jerseys, p90x workout, mcm handbags, ralph lauren, bottega veneta, nike huaraches, longchamp uk, soccer shoes, iphone 5s cases, iphone 6s cases, ipad cases, insanity workout, north face outlet, nike air max, lululemon, chi flat iron, soccer jerseys, nike trainers uk, hollister clothing, louboutin, hermes belt

oakleyses said...

louis vuitton, pandora jewelry, coach outlet, montre pas cher, moncler, ray ban, canada goose uk, karen millen uk, ugg uk, pandora uk, moncler, converse outlet, juicy couture outlet, gucci, moncler, moncler, canada goose, swarovski, replica watches, ugg pas cher, lancel, wedding dresses, canada goose jackets, hollister, canada goose outlet, moncler outlet, hollister, supra shoes, juicy couture outlet, moncler outlet, louis vuitton, vans, canada goose outlet, barbour uk, ugg,uggs,uggs canada, links of london, ugg,ugg australia,ugg italia, nike air max, pandora jewelry, louis vuitton, louis vuitton, canada goose, converse, barbour, pandora charms, swarovski crystal, louis vuitton, thomas sabo, marc jacobs, canada goose outlet, canada goose, moncler uk