Wednesday, May 9, 2012

Menabunglah kawan2!


2R suka menabung!
Ah ok, pernyataan itu propa semata, the truth is depa suka lipat duit kecik2 lepas tu pulun sumbat masuk dalam tabung, hah tu yang sebenar2nya, hehe...

Sebelum2 ni depa cuma menabung dari duit yang mama bagi setiap hari, tapi kebelakangan ni depa dah up grade aktiviti depa menjadi "mari mencari duit dan buh dalam tabung", tau pulak isi duit ja, kalau isi sekali kertas2 uihhhh cepat sungguh laa tabung tu penuh, kekeke. Tapi pun, habisss licin duit dalam purse mama depa korek, baguih dok ada, tabung tu pulak jenis tak boleh buka, haaa double bagus kan?!

Tengahari tadi balik dari sekolah depa, mama ni kelam-kelibut sediakan lunch bla3 terlupalah nak angkat beg letak atas, sedar2 ja tengok depa dok pekheja dah purse mama, elok laa sangat, baru ja tadi pi keluarkan duit, la ni dah nala, yillek!

Dan petang tadi, depa dah bosan lepas habis buat homework, depa ajak keluar pi kedai. Amboi2 banyak cantik,buat2 lupa pulak, baru ja tadi hangpa dah perabih duit mama, lepas tu ada hati nak ajak pi kedai lagi...
"Duit takdak dah laa, tunggu ayah balik, ajak ayah lah!" mama dah bengang...
Rafiqh: Alah, mama boleh pi ambik duit kat tempat isi minyak tu (read: ATM petronas)
Mama: Hamboiii ingat petronas tu ayah punya ka?!
Raziqh: Eh, bukan eh?!

Hahaha, boleh pulak dia jawab macam tu, haku sekeh jugak budak kecik ni sat lagi...

6 comments:

Heartilyina said...

Hahaha Raziqh! Xtahan betul lah. Ni dah terlebih rajin dh menabung. Susah la plak duit habis sebab menabung! hihi

srar said...

ya Allah, bijak sungguh la anak teruna kFith ni. hehehe sabar jala ya. depa nak menabung sebab nnti nak ngaji tinggi-tinggi macam mama ayah depa jugak.

oakleyses said...

louis vuitton, polo ralph lauren, nike free run, oakley sunglasses, polo ralph lauren outlet online, sac longchamp pas cher, michael kors pas cher, longchamp outlet, tiffany and co, uggs on sale, prada outlet, replica watches, tiffany jewelry, nike free, polo outlet, longchamp pas cher, prada handbags, louboutin pas cher, chanel handbags, nike air max, air max, ugg boots, nike air max, nike roshe, burberry pas cher, ray ban sunglasses, oakley sunglasses, oakley sunglasses, christian louboutin outlet, gucci handbags, louis vuitton, louis vuitton outlet, tory burch outlet, louis vuitton outlet, longchamp outlet, christian louboutin uk, louis vuitton outlet, longchamp outlet, christian louboutin shoes, cheap oakley sunglasses, nike outlet, kate spade outlet, jordan shoes, jordan pas cher, ray ban sunglasses, ray ban sunglasses, oakley sunglasses wholesale, replica watches

oakleyses said...

converse pas cher, burberry outlet, michael kors outlet online, hollister pas cher, timberland pas cher, michael kors outlet online, michael kors outlet online, hogan outlet, kate spade, nike tn, true religion outlet, nike air max uk, michael kors, true religion jeans, uggs outlet, nike air max, nike free uk, north face, ray ban uk, north face uk, true religion outlet, nike blazer pas cher, true religion outlet, michael kors, uggs outlet, abercrombie and fitch uk, lululemon canada, vans pas cher, sac vanessa bruno, nike air max uk, michael kors outlet, michael kors outlet, ray ban pas cher, michael kors outlet, oakley pas cher, nike roshe run uk, polo lacoste, nike air force, ralph lauren uk, coach purses, coach outlet, guess pas cher, new balance, hollister uk, coach outlet store online, sac hermes, burberry handbags, replica handbags

oakleyses said...

iphone 6 plus cases, giuseppe zanotti outlet, hollister, reebok outlet, mont blanc pens, abercrombie and fitch, jimmy choo outlet, iphone 6s plus cases, iphone cases, nike roshe run, north face outlet, s6 case, new balance shoes, mac cosmetics, iphone 6 cases, timberland boots, instyler, celine handbags, asics running shoes, ferragamo shoes, beats by dre, ghd hair, oakley, baseball bats, valentino shoes, herve leger, wedding dresses, babyliss, vans outlet, nfl jerseys, p90x workout, mcm handbags, ralph lauren, bottega veneta, nike huaraches, longchamp uk, soccer shoes, iphone 5s cases, iphone 6s cases, ipad cases, insanity workout, north face outlet, nike air max, lululemon, chi flat iron, soccer jerseys, nike trainers uk, hollister clothing, louboutin, hermes belt

oakleyses said...

louis vuitton, pandora jewelry, coach outlet, montre pas cher, moncler, ray ban, canada goose uk, karen millen uk, ugg uk, pandora uk, moncler, converse outlet, juicy couture outlet, gucci, moncler, moncler, canada goose, swarovski, replica watches, ugg pas cher, lancel, wedding dresses, canada goose jackets, hollister, canada goose outlet, moncler outlet, hollister, supra shoes, juicy couture outlet, moncler outlet, louis vuitton, vans, canada goose outlet, barbour uk, ugg,uggs,uggs canada, links of london, ugg,ugg australia,ugg italia, nike air max, pandora jewelry, louis vuitton, louis vuitton, canada goose, converse, barbour, pandora charms, swarovski crystal, louis vuitton, thomas sabo, marc jacobs, canada goose outlet, canada goose, moncler uk